Šta je novo?

Sleeve sata kablova

Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
350
Poceo je upgrade konfiguracije iz potpisa i nakon Hyper-a doslo je red na napajanje. Kako bih se obezbijedio i za neku sledecu konfu a i za blagi OC koji planiram, odlucio sam se za ovo:

E sad, kad vec pravim festu :banana::banana: rasklapam sve zivo, odlucio sam i da odradim kvalitetan sleeve, sredim malo kuciste i dovedem ga u red. Kako mrzim polovichne poslove i ne bih da ostavljam nesto nedovrseno zanima me sledece:

Ko je sve od vas sleeve-ovao sata napojni kabl koji izgleda ovako:

Treba mi neki tip, sta? kako? cime?

Da li se prilikom vadjenja kablova iz ovih lezista, ove plastike lome ili se mogu sastaviti nazad nakon sleeve-a? Takodje me zanima da li je potrebno nabavljati nove "stipaljke" za zice na kraju kabla (mislim na ovo ili ne?

Dakle, ovo mi je jedina nejasnoca.

Pricajte 🙂

Poslednja izmena:
Lepo napajanje 😉

Taj konektor ima poklopac, probaj da ga skines rukom ili malim srafcigerom jer ide na klik, ne bi smelo nista da se slomi i naravno poklopac moze da se vrati nazad bez problema i koristi konektor dalje, nema potrebe da kupujes novi 😉

Hm... probao jednom nece, malo jache drugi put iskochilo 🙂 Taman sam provalio zl****ve za poklopac kad prochitah ovo 🙂

Saaad mi je malo jasnije.

Medjutim, ovi kablici tj. zuti, crni, crveni, crni, rozi se ne mogu sleeve-ovati klasichnim sleeve-om vec necim drugim?

Zasto nebi mogli? 🙂 Iseces sleeve na potrebnu duzinu i stavis heatshrinkove na krajeve, posle vratis konektor i to nema gde da bezi 🙂 Za te zice isto ide 3mm sleeve kao i za 24pin i ostale..

Hm, kako da to "uheftam" ponovo u ovaj plasticni dzek ? Vjerovatno mi trebaju neke krimperice...Koliko sam primijetio, mora se pritisnuti necim kako bi one "skoljkice" zarezale izolaziju i dotakle zicu i tako prenijele napon. Ako se na tu izolaciju doda i sleeve .... ?

Ne ides sleeveom preko toga nego do toga 🙂

559595600_8Pxtj-M.jpg

Aaa...to je to. Dobro.

Ovaj zavrsetak pod 90 bi mi pasovao idealno

skines gornju kapicu i izvuces zice iz "ceslja" ,samo zapisi redosled ,ne zelis nikako da zamenis 12 sa 5v i nule. zice su ogoljene tj. kad je gurnes u konektor i metalni cesalj useku izolaciju i naprave potreban kontakt,pazljivo sa plastikom,ja sam jedan jezicak slucajno tako polomio

Znam to, sto se kablova iz napajanja tice, pa ih ovih za diskove, mislio sam da radim zicu po zicu svakako da ne sredim stvar :0 Nasao sam u kutiji nekog starog sata, kao igla tanku a vrlo jaku pincetu i mislim da ce savrseno odraditi posao sto se tice vadjenja zicica iz konektora.

Evo uradih za probu neki vent i sata kabl koje ne koristim:

img20111005164816.jpg

img20111005164940.jpg

img20111005165037.jpg

img20111005165054.jpg

img20111005165139.jpg

Pogresno sam shrink na jednom kraja SATA stavio pa nije na dzeku vec do njega al ***. bice bolje.

Za prvi put Urose ovo je odlicno 🙂 Trudi se da ti kabel uvek bude sto zategnutiji jer se tako skupi i postaje manje providan 😉 Sve u svemu odlicno! 😉

Pa i jesam se trudio...jednu stranu odradim i zategnem ga koliko moze. Medjutim, nemirni i mokri dlanovi i prsti i ***. vrati se za 1mm i nije to to.

Jos cu da probam ovih dana, taman dok mi ne stigne sve sa mdpc-a pa onda u akciju 🙂

Urose, dobro si odradio za prvi put, ucis se polako, samo da su fotke malo bolje 😉

@JBL
Ima nesto slicno tim kljestima, to su kabli za akumulator, oni prespojni, oni imaju takve kljeste, mozda mogu da vrse posao 😀

Nisu grube ili ostre, jer je kinesko sra..e, imam kuci pa cu bas da pogledam 😀

Da ne otvaram novu temu,

koliko diskova bih smio da postavim na jednom SATA power kablu?

Dakle, kao sto je jbl postavio sliku u 6. postu,posto imam jednu ideju:

Imacu 4 diska u kompu.
Prvi po redu ce biti sistemski, ostala 3 ispod njega.
Razmisljao sam da u sleeve-ovani kabl sa jednim dzekom na vrhu (koji ce biti ukljucen u sistemski disk) polozim preko ostala tri SATA dzeka (prazna u konektovana u diskove), namjestim da budu blago zategnuti tj. pravi i usijecem ih u ta tri dzeka. Time bih dobio 1 jednostavan kabl koji napaja sve diskove, i pojednostavljena bi bila demontaza ili zamjena diskova.

Napajanje je Seasonic 660KM uz koje sam dobio dva kabla sa po 3 medjusobno vrlo udaljena dzeka.

U pitanju su diskovi iz potpisa + Samsung F3 od 500GB.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu,

koliko diskova bih smio da postavim na jednom SATA power kablu?

Dakle, kao sto je jbl postavio sliku u 6. postu,posto imam jednu ideju:

Imacu 4 diska u kompu.
Prvi po redu ce biti sistemski, ostala 3 ispod njega.
Razmisljao sam da u sleeve-ovani kabl sa jednim dzekom na vrhu (koji ce biti ukljucen u sistemski disk) polozim preko ostala tri SATA dzeka (prazna u konektovana u diskove), namjestim da budu blago zategnuti tj. pravi i usijecem ih u ta tri dzeka. Time bih dobio 1 jednostavan kabl koji napaja sve diskove, i pojednostavljena bi bila demontaza ili zamjena diskova.

Napajanje je Seasonic 660KM uz koje sam dobio dva kabla sa po 3 medjusobno vrlo udaljena dzeka.

U pitanju su diskovi iz potpisa + Samsung F3 od 500GB.
koliko imaš priključka na kablu toliko možeš priključiti disca slobodno...pogotovo uz to na Seasonic 660KM napajanje ma to je zverka od napajanja

SATA sam skapirao kako ide:

dsc0005.jpg

dsc0006.jpg

dsc0017.jpg

Moram shrink kraci stavljati jedino.

dsc0017.jpg

A evo kako je prosao prvi pokusaj sleeve-a molex-a :wall::wall:
dsc0020.jpg

dsc0021.jpg

dsc0022.jpg

Heatshrink ne umijem da izrezem kako treba pa to ti je.

Dobro je, jeste zeznuto al ti ipak ide od ruke, nastavi.

Imam trenutno 3 prikljucka, mislio sam da dodam jos jedan....
uradi to slobodno,nemoj se misliti jako je to napajanje,držat će 4 diska sigurno ta jedna grana,ja se nebi brinuo

druže moj ako ti je ovo prvi put budi prezadovoljan kako ti ide,super poso,praksa će da učini svoje

Poslednja izmena od urednika:
Hvala na podrsci 🙂

Danas sam dva sata radio oko ovog floppy napajanja, popizdio sam nacisto. Te izrezem kratak sleeve, te lose postavljen shrink pa ne hvata i onda mi klizi niz kabl, te prevelik shrink isjecem.... itd. itd.

Definitivno ovako tanke kablove sa malim dzekom, ne treba posebno sleeve-ovati vec sve zajedno.

Mislio sam napajanje i grafiku svaki kabl posebno a sve ostalo (ventovi, front panel itd....) zajedno? Jel se tako radi obicno?

Hvala na podrsci 🙂

Danas sam dva sata radio oko ovog floppy napajanja, popizdio sam nacisto. Te izrezem kratak sleeve, te lose postavljen shrink pa ne hvata i onda mi klizi niz kabl, te prevelik shrink isjecem.... itd. itd.

Definitivno ovako tanke kablove sa malim dzekom, ne treba posebno sleeve-ovati vec sve zajedno.

Mislio sam napajanje i grafiku svaki kabl posebno a sve ostalo (ventovi, front panel itd....) zajedno? Jel se tako radi obicno?
koliko sam upućen i video,sve se posebno slejvuje ako grešim neka me neko ispravi

Meni su svi ti front kablovi vec i tankoj zalijepljenoj izolaciji i mislim da bi bio veliki problem da to skinem i sleeve-ujem ovim sto imam.

To su ukupno 3 kabla sa po 3-4 one tanke zice (LED za hdd,LED za pwr, reset,power ON,prednji usb,prednji audio panel i fw).
Sva tri kabla su malo uza nego recimo sata data kabl i pretpostavljam da bi trebalo lijepo da ispadne.

A jel koristis to floppy napajanje za nesto Urose ili? ja bi to odsekao .. 🙂 Ovaj klasicni molex ti je ispao super, front kablove mozes sve u jedan, ja sam to ovako resio

117~0.jpg

Ne koristim ga uopste, doslo uz napajanje (!?) pa reko da vjezbam malo.

Ma 'dje bre molex dobro ispao 😛 ono je treci sleeve maltene,prva dva si mogao da setas sve po zicama 🙂.

Upravo sam na to i mislio, bas kao na slici da napravim. Lako je za sleeve i ne petlja mi se oko skidanja te izolacije.

kako si skinuo konektor sa data sata kabla? to nikad nisam pokusao

Ne skida se nista....Navuces sleeve preko kabla, i zatim shrink koji bi trebalo da obuhvata polovinu konektora i malo ispod njega i to je sve.

Nazad
Vrh Dno