Šta je novo?

Sleeve pcie duplog kabla

acivi_nik

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poena
450
Da li neko ima iskustva sa slivovanjem pcie kabla? Napajanje iz potpisa,modularno,ima pcie kabl za koji nemam ideju kako da slivujem bez heatshrinka... Ako je nemoguce,gde da kupim odvojene kablove za corsair modularno?
Slika je malo losija,ali moze da se skonta na sta mislim...
IMG_20141018_113857.webp

Evo druze 😉
Inace kako napreduju radovi ? 😀

Hvala,vidis nije mi palo na pamet nesto domace da trazim 😀
Napreduje super, 2 dana mi je trebalo da slivujem sata power i 24pin... mada najvise vremena je oduzelo vezivanje kablova,tj sivenje,ili kako da to nazovem... 🙂 Kada zavrsim sve,kacim slike. Plan mi je i front panel kablove da slivujem,znaci sve kompletno...ali to ce biti zaebanoooo 😀

Samo napred 😀
Inace jel ispada paracord iz lezista? Razmisljam nesto da probam sa super lepkom, da namazem malo na kraju konektora i onda stavim paracord, jer mi ovako ne stoji lepo vec stalno ispada.. 🙂

ne ispada, otopio sam ga na kraju i obuhvatio je metalni deo i kraj kabla,tako da mogu i da ga vucem i cupam,on nece da mrdne... jedan sam pogresio pa sam morao da skidam,trebalo mi je pola sata da ga odvojim 😀

odgledao sam klip,nije mi bas od pomoci jer nije bas situacija kao moja... meni ide dupli kabl skroz do pina,a ne onako na pola.... jedino da prepravim kabl skroz i da napravim kao taj na klipu, s tim da ta racva pocinje daleko,da dodje iza ploce i da se ne vidi....

e ovakve kablove kada bih nasao za corsair napajanje,video sam sliku na temi o skrivanju kablova
http://s2.postimg.org/cbbxlob1k/WP_20140928_002.jpg

Poslednja izmena:
Pa onda jedino tako ili da sacekas da neko iskusniji odgovori 🙂

Takve kablove kao što si okačio imaju Seasonic X-1050/1250, ali i oni se račvaju na konektoru sa druge strane pa su nezgodni za sleeve jer, obrni okreni, moraš sa jedne strane da radiš spajanje što ume da zeza ako hoćeš i heatshrink, pa deblja žica i onda ne može da uđe u konektor.

Uopšte mi nisu jasni sa tim 8-pin konektorima generalno - na pomenutim jačim SS idu odvojene žice (4 crne + 4 žute) skroz do modularnog konektora na napajanju pa se tu spajaju na 4 pina po dve crne da bi se dobio 10-pin konektor koji daje 2x8-pin za grafike koji vidiš na tvojoj slici.

Na drugim napajanjima dodatna 2 pina su na samom konektoru od grafike izvedena kao dodatni pinovi (donja slika) - znači samo 3 crne i 3 žute žice idu do napajanja kao i kod običnog 6-pin konektora, tako da ne vidim poentu čemu 8-pin konektor. Pogotovu kad ih stave na jedan kabl sa 2x8-pin, pa do napajanja ide samo 6 žica a na drugom kraju kao 2x8pin, znači može 300W da prođe od napajanja? Jeeste, i onda ti se istopi modularni konektor na napjanju kao meni na Seasonic X-850 svojevremeno i to ni blizu max opterećenja od 300W nije bio.

14-PCI-E.jpg

najbolje bi bilo kada bih nasao dva potpuno odvojena 6pin kabla,bez ikakvih duplih gluposti....

Nazad
Vrh Dno