Šta je novo?

Slax USB

despot77

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2008
Poena
425
Evo probavam ovaj Slax 6.1.2 i to verziju za USB, i upravo se javljam sa nje...pa imam par konfuzija koje mi nisu jasne... instaliranje novih programa je u fazonu preuzimanja modula sa zvaničnog sajta i njihovo instaliranje pomoću Slax modul menadžera, ali to izgleda ne funkcioniše na USB verziji, ili je to samo kod mene....preuzmem modul i instaliram ga pomoću ovog menadžera...i onda kad pokrenem taj program iz menija, samo se pored kursora pojavi ona skačuća ikonica i nakon par trenutaka ništa, program se uopšte ne pokrene...

Druga konfuzija koja mi nije jasna, ubacim neki disk (CD ili DVD) koji sam narezao u windowsu i nema šanse da pristupim ni podacima ni njemu, nema ga nigdje... a ubacim prazan disk CD ili DVD i normalno mi prijavi i ponudi opcije za rezanje, takođe normalno se pojavi i ikonica na desktopu i u "Storage media". Ovo isto mi se dešavalo i na Kubuntu kad sam ga kratko testirao...

hm, meni sjajno radi slax, sta god instaliram radi bez problema, cak i posle reseta...
sa cd-ovima nisam imao problema...
na koji si fajl sistem instalirao slax?

hm, meni sjajno radi slax, sta god instaliram radi bez problema, cak i posle reseta...
sa cd-ovima nisam imao problema...
na koji si fajl sistem instalirao slax?

pa ispratio uputstvo, skinuo verziju za usb, i raspakovao na usb koji sam predhodno formatirao u fat, i nakraju samo pokrenuo skriptu za pravljenje bootabilno usb...

@miljenko

Mislim da pakete za live treba da izaberes tamo na sajtu kad pravis iso.

usb verzija je u tar arhivi...

Aj da ne otvaram novu temu. Koliko je vremena potrebno da se ucita (podigne) Slax? Mislim na usb varijantu. Isprobao sam sve varijante i uvek dobijam slicno vreme, oko 3,5 min. Mislim da je to predugo, a u pitanju je neki Apacer usb..

Manje od 3,5 minuta :)
Po meni zadovoljavajuce brzo radi.

Da, dodas modul koji hoces i on ce ostati na flash-u dok ga ne obrises.

Nazad
Vrh Dno