Šta je novo?

Slabo napajanje?

• Začetnik teme Začetnik teme p@jseR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

p@jseR

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2005
Poena
301
Pozdrav svima! 😀

Potrebna mi je potvrda dijagnoze 🙂
Dakle komp je:
A64 Newcastle 2800 box, Abit kv8pro 1.7 bios, Ati 9600XT Sapphire, transcend jetram 2x256, dtk 400w, 120Gb, cdrw, dvdrw, 2x8cm ventilatori

Problem je sledeci:
Kad stavim fsb 270-280 (memorija asinhrono naravno) Prime95 i S&M testovi prolaze ok (malko se zagreje dodushe 😀 ), ali 3dmark nece ni da drcne a ati tool resetuje mashinu 3-10sec pri ukljuchivanju (trenutno resetuje kad je fsb na 280). Ovo DTK 400w napajanje ima 20A na 12V pa cenim da je to problem?

BTW gde ima jeVtino odgovarajuce napajanje za ovu kantu u bg-u?

Iskreno mislim da nije problem u napajanju posto ja sa mnogo skrnavijim (mercury400W) teram prescott [email protected], fx5600 i ostale komponente otprilike iste (doduse imam ups, ali neverujem da i to mnogo pomaze). Pa kad meni sa 4.03V na +5.00 grani radi stabilno sistem, mozes da trazis uzrok i na nekoj drugoj strani, a ne samo u napajanju.

20A??? Je l' to neko novije napajanje? Moj DTK400W ima 15A na +12V.
A pogledaj koliko ti u BIOSu ili u Windows-u pokazuje napone pa javi.
Evo meni sa tim napajanjem u ovoj masini (Intel 3GHz default, Ti4200, 2xHDD, CDRW, DVDR, live5.1, modem, lan, 4x80mm fans) pokazuje napon od oko 11.4V i sve radi bez problema... doduse na defaultu je sve kao sto rekoh.
Smanji fsb pa probaj opet.

Poslednja izmena:
p@jseR je napisao(la):
Pozdrav svima! 😀

Potrebna mi je potvrda dijagnoze 🙂
Dakle komp je:
A64 Newcastle 2800 box, Abit kv8pro 1.7 bios, Ati 9600XT Sapphire, transcend jetram 2x256, dtk 400w, 120Gb, cdrw, dvdrw, 2x8cm ventilatori

Problem je sledeci:
Kad stavim fsb 270-280 (memorija asinhrono naravno) Prime95 i S&M testovi prolaze ok (malko se zagreje dodushe 😀 ), ali 3dmark nece ni da drcne a ati tool resetuje mashinu 3-10sec pri ukljuchivanju (trenutno resetuje kad je fsb na 280). Ovo DTK 400w napajanje ima 20A na 12V pa cenim da je to problem?

BTW gde ima jeVtino odgovarajuce napajanje za ovu kantu u bg-u?

Ploca ti je sa VIA chipset-om, jesi li siguran da ti radi AGP lock? Da ti nije mozda AGP clock otisao u nebesa? Vrlo verovatno da je to, cim ti CPU/RAM stress testovi prolaze. Uh, bre, ako ti ne radi AGP lock onda ti je AGP bus otisao na preko 90MHz, sto je previse. Cudo da ti je i na manjim frekfencijama radilo.

Poslednja izmena:
@Diablo

Uhhh, u pravu si. 15A je na 12V. Gde li sam ja video 20A? :wall:

@mcekovic

Abit uGuru kaze da je AGP na 66Mhz. Poshto radi na fsb 233 stabilno (to bi bilo 76-77 na AGP-u ako je iskljucen lock - way mlogo za Ati-ja) sumnjam da je to problem.

Poz

p@jseR je napisao(la):
@Diablo

Uhhh, u pravu si. 15A je na 12V. Gde li sam ja video 20A? :wall:
Po meni je 15A na +12 grani svakako premalo za kvalitetno napajanje i rad overklokovane A64 masine,a to se i uostalom kod tebe manifestovalo nestabilnoscu prilikom ozbiljnijeg rada masine.Preporuka je zamena napajanja i to za neki 420W Chieftec ili CoolerMaster Super Silent..

15A na +12?!? i to je deklarisano kao 400w napajanje |)))))))))
nemoj da vas cujem vise da je to dobro napajanje...

a vi optimisti sto bi da klokujete sa tim napajanjem odustanite pre nego sto nesto spalite...

i ne znam ko je rekao da memorija trosi malo struje... u testovima tccd cipova gde se ozbiljno ocuje ta memorija, LEPO pise da mu treba 450w ili cak 530w za dobar i stabilan oc...
daj bre ljudi to je ko da iz stojadina izvlacite 200 konja...

Mozda je ATX 2.0 napajanje. I Chieftec ATX 2.0 napajanja od 360W i 420W imaju 15A na +12, bar sudeci po Chieftec sajtu. Za razliku od ATX 1.3 napajanja koja imaju 17A i 18A, respektivno.

Poslednja izmena:
Evo slike dtk400w

@mcekovic

Probacu Chiftec-a 420w u svakom sluchaju

Pozdrav

Prilozi

• dtk400w.gif
    dtk400w.gif
    54.2 KB · Pregleda: 110
I ja da potvrdim moguce da je napajanje slabo posto meni sa chieftec 360w i P4 2.8 presscot , fx5900, 1hdd, DVD prilikom igranja zahtevnijih igara drajver za graficku snizi klok ponekad i javi da je napajanje slabo (a ima molex prikljucen) a kad jos overclockujem javlja obavezno i snizava clock..

Tako da nam za nove igracke biti i potrebna redizajnirana napajanja od 550+ W 🙁

Jedno glupo pitanje, da li bi chief od 420 fatova resio problem, posto planiram da resim svoj problem(chief iz siga) uskoro. Videh negde na pcberzi neka kucista fortron aurora (ako sam dobro zapamtio), da li je moguce u scg naci aurora psu i kakva su ovo napajanja, koliko kontam ne bi trebala da su losa (ispravite me ako gresim) !

Poslednja izmena:
obzirom da kostaju 8-9 eu, nisu bas ni preterana |>>

Znaci ANS i JNC, je**** :crash:

au... je'l to znači da sam ja lud što furam Semprona (nforce2) na Dtk 230W?

+5V: 16A
+12V: 6A
+3.3V:12A

😀 😀 😀

Ovih jadnih 6A na 12V fura 2 hard diska i 2 optike, 4 dodatna fan-a, i sa onim adapterom jedan molex ide direktno na ploču... Čak sam napravio molex lopov jer sam bio kratak za jedan džek. Nisam 'teo da menjam kućište, pre 7 godina je koštalo ko dragi kamen. 🙂 🙂 🙂 Prema tome, svaka pohvala za dtk, ne greje se uopšte, naponi stabilni u svim uslovima, overklokovano skroz, ofkors.

Da li je onda moguće da jedno 400W napajanje nemože da izgura vaše mašine? 😉

Nindzha ti si moj chovek imam istu situaciji u kompu kod bake 🙂

NF7,sempron 2400+, gforce4, leadtek tv2000xp expert<tv tuner>,2x optika <rezach i cdrom>, 2hdd-a, 1x macase hermanator i 1x 80mm i da canon lide 20 skener 🙂

dtk 230w bez dodatnog konektora za plochu i sve radi stabilno..evo vecj preko 50 dana 🙂

ima jedan drugi topic, gde sam vec rekao sve sto sam imao...
izuzeci potvrdjuju pravilo... a i ocigledno nekadasnjih 230w i danasnjih "400" nisu isto...

zaboravio sam jako dobar primer...
300w chief, je nekad bilo stvarno dobro anpajanje...
medjutim kad sam uzeo bartona 2500+ i ubo to napajanje, samo mi se gasila masina prilikom dizanja wina..., bez reci su mi vratili pare |>

Nazad
Vrh Dno