Šta je novo?

Slabo napajanje?

You talking to me?:zgran:

Zasto mislis da se odnosi na tebe? Ne, nije za tebe nego za zeljka ;)

Ma neka tera ko sta oce na cemu hoce, ja nisam preporucio codegen napajanje NIKOME samo sam hteo da kazem da je coveku (po peti put pisem ovo) sasvim dovoljan CM od 430w koji vec ima a sad ako slusa neke ovde neka kupuje napajanje i od 2 kilovata ali ce mu komp potpuno isto raditi, ovo je moje misljenje naravno

Poslednja izmena:

Ma neka tera ko sta oce na cemu hoce, ja nisam preporucio codegen napajanje NIKOME samo sam hteo da kazem da je coveku (po peti put pisem ovo) sasvim dovoljan CM od 430w koji vec ima a sad ako slusa neke ovde neka kupuje napajanje i od 2 kilovata ali ce mu komp potpuno isto raditi, ovo je moje misljenje naravno

Pogledajte u "moja mashina" i sve ce se razjasniti... :)

Dodushe, 12V mi je oko 11.77-11.8. Tako da cu mozda i promeniti ovo napajanje, ali to ko zna kad i ko zna gde... :d

Za sada sluzi i vishe nego dobro i shto je najbitnije, uzasno je tiho...

Nije do napajanja, do ploce je (PCI Express 1.0). Graficka je 2.0 i nije moglo da se iz graficke izvuce maksimum. Druga ploca 250 fps.

Ta konfiguracija čak pod maksimalnim opterecenjem (orthos + 3dMark) ne traži više od 250W ni u ludilu, i sasvim sigurno može da se tera sa tim 430W napajanjem, pod uslovom da je isto naravno potpuno ispravno.

Drugaru Thermaltake od 430W bez da štucne tera DFI NF4-SLI-DR sa Opteronom 170 S939 klokovanim na 2.6GHz, sa 2x8800GT SLI, 4GB memorije, 2x320GB harda u RAID-u, TV karticu i SB Audigy2, i sve cepa u igrama pa razbija.

Poslednja izmena:
kad je neko lud onda je on bas lud............ sta je sledece GTX280 SLI na 430W... ili 550W... svaka cast ludost za neke nema granica

:)
kad je neko lud onda je on bas lud............ sta je sledece GTX280 SLI na 430W... ili 550W... svaka cast ludost za neke nema granica

Slazem se nema sanse... TT jeste dobro napajanje ali ne toliko da sa 430W (gde nadje 430W,valjda 420W) potera 2x8800GT i sl... :smoke: bez 600w ne treba bez veze pokusavati takve egzibicije...

линк
8800GT SLI тражи око 160W. Свако иоле квалитетно напајање од 400+W би морало то да поднесе без икаквог напрезања.

Drug iz prvobitnog problema je promenio plocu i uzeo neki dual core i sad mu cod4 sljaka 250 fps. Napajanje je ostavio isto, ako ce vam to pomoci u daljoj diskusiji.

Nije do napajanja, do ploce je (PCI Express 1.0). Graficka je 2.0 i nije moglo da se iz graficke izvuce maksimum. Druga ploca 250 fps.

Nema to veze.... Razlike nema uopshte ili je minimalna...

Drug iz prvobitnog problema je promenio plocu i uzeo neki dual core i sad mu cod4 sljaka 250 fps. Napajanje je ostavio isto, ako ce vam to pomoci u daljoj diskusiji.

Pa 250 ali na low :p
Naravno da ima vishe FPS ako je zamenio s.939 MB + s.939 X2 CPU i DDR1 memoriju za neku normalnu plochu sa s.AM2 + X2 CPU i DDR2 memoriju...
U onom starom sistemu ogranichavao ga je CPU. ( pogotovo ako nije bio clockovan )

:wave:

Dodushe, 12V mi je oko 11.77-11.8. Tako da cu mozda i promeniti ovo napajanje, ali to ko zna kad i ko zna gde... :d
Ti naponi su sasvim OK i debelo unutar ATX specifikacije. Da citiram još jednom jer se stalno ovde pita o tome:

ATX specifikacija v2.2

4.1.4 Voltage Tolerances

Tolerance for the motherboard power rails should comply with the values listed in Table 6.

Table 6. Voltage Tolerances

Voltage Rail Tolerance

+5VDC ± 5 %
-5VDC (if used) ± 10 %
+12VDC± 5 %
-12VDC± 10 %
+3.3VDC ± 5 %
+5VSB ± 5 %
Dakle, za -12v sve između 10,8 i 13,2 je OK

kakva su li ova PC power & Cooling (Silencer) napajanja,Altijev uvoz,jel neko kupio,probao,itd. ?
Prica se da naziv serije,Silencer nema veze s vezom.Istina ili laz ? Samo vlasnici molim.

On pricha o + 12 V a tu je normalan napon izmedju 11.4 i 12.6 V

:wave:
Znam, ono o -12V je mehanički preneto sa copy/paste iz moje stare poruke (a i tu je stavljeno samo kao primer). Ali i njegov +12V napon je unutar granice od 5%, tako da je i on OK.

I ti si nasao gde ces da se prepires pa ovde su sve sami iskusni eksperti koji nisu ni videli a ni probali Codegen napajanje a ni gomilu drugih kineza. A gde su napajanja tu je i Zeljko, izvini al moram te i ja prozvati, stvarno se nasmejem svaki put kada procitam tvoj komentar a posebno vezan za napajanja;)

Poslednja izmena:
pa neznam, u zadnje vreme eksperata za kineze ime sve vise, pitanje je samo vremena kad ce da poguraju quad core + SLI na njima i tako dokazu nama neupucenima da HW od 1000e moze gurat napajanje 100x jeftinije...

Prvo pogledaj celu temu pa onda komentarisi, naravno ja sam mojim postom hteo reci da je coveku sasvim dovoljan cm 430w koje ima kad meni slicna konfiguracija radi sa codegenom od laznih 400w, slazem se da je rizicno pomalo ali ne zaludjujem se toliko tim stvarima i nebih ga sigurno menjao sada da nije ventilator na njemu poceo da zuji kao avion, a sad nevidim nesto da ovaj racunar nece ubuduce radititi kako treba sa ovim napajanjem kad je do sada radio.... i 2 racunara slicnih karakteristika pre njega

Meni su otkazala 2 kinez napajanja na slabijim konfiguracijama, tako da napajanje ispod 50 evra ne dolazi u obzir za bolji racunar.

pa neznam, u zadnje vreme eksperata za kineze ime sve vise, pitanje je samo vremena kad ce da poguraju quad core + SLI na njima i tako dokazu nama neupucenima da HW od 1000e moze gurat napajanje 100x jeftinije...

Evo malo da se vidi sta moze "kinezima" da se desi ako probaju da teraju malo jace SLI/CF konfiguracije :
http://corsair.com/cinema/movie.aspx?id=622747

Naravno, ne bi me iznenadilo da "kineski" eksperti nadju neko (Ne)Logicno objasnjenje.

Evo malo da se vidi sta moze "kinezima" da se desi ako probaju da teraju malo jace SLI/CF konfiguracije :
http://corsair.com/cinema/movie.aspx?id=622747

Naravno, ne bi me iznenadilo da "kineski" eksperti nadju neko (Ne)Logicno objasnjenje.

Ma nema tu logicno ili nelogicno mogu ja to da napravim i sa tim istim Corsairom. Ne znam mozda je to Corsair pa mu treba verovati na rec. Al ja bih pre rekao da taj filmic znaci "Kupite Corsair"

Ipak je to film;)

soni - kupi ti kineza i uzivaj ...

Vrh Dno