Šta je novo?

Slab 3D mark score

• Začetnik teme Začetnik teme FTA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FTA

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
uzeo sam 9200 128mb/128 bit s namerom da odradim kakav-takav up-grade,
ali ispade, kakav - nikakav.zasto?evo:
sa procesorom 2.0 cely i gf 4 mx 8x 64mb/64 bit-a
3d 2001 sam dobio 3500 markova dok sa 9200 i catalystom 4.8 sam dobio
6150 i ajde,nije mala razlika ali u igrama nemam skoro nikakvo poboljsanje:
u igri Chrome sam samo pojacao texture na high i trilinear a o dizanju rezolucije nema ni govora.nba live,takodje,pojacao samo senke na high dok
bilo koji sledeci efekat da korigujem pocinje da secka.samo da probam Farcry,
igrao sam na 1280 u zatvorenom na low a napolju 800x600 low.tesko da ce to moci ova karta da srusi.znam da je procesor krs ali valjda i karta moze nesto sama.bar sam srecan jer sam oduvao ortaka sa 5200 full na 1,7 full intelu.uzeo je 5180 3d markova.ova gf 4 se prodaje u oglasima ali sad razmisljam da je skinem.steta sto nema ti 4200.uzeo sam jednu pre par dana ali je bila sje...a pa sam je vratio.steta.znaci 9800 ili 5900,surova realnost.

e,sta mislite,da li da oborim sistem.mozda je u nekom tripu zbog promene?

FTA je napisao(la):
3d 2001 sam dobio 3500 markova dok sa 9200 i catalystom 4.8 sam dobio
6150

Šta si očekivao od low-end kartice?

Ne bih rekao da ce reinstal sistema resiti problem,barem ne sa sporom grafickom.Za tebe je bolje resenje da uzmes neku ti4200 karticu.Neznam gde si je trazio,ali je cudno da je nisi nasao posto na benchu ljudi dosta cesto prodaju ovu karticu,kao i na drugim mestima ali ok.Idi na pcberzu i tamo pogledaj ponudu ovih kartica,pored polovnih naci ces i nove xelo ti4200 koje su dosta povoljne i u tom cenovnom rangu best byu.

Poslednja izmena:
Sa Celeronom ne mozes ni ocekivati veliki skor u 3dmarku2001.
Probaj da podignes celeron na 133 MHz magistralu, skoro svi 2.0 hoce da rade na 2,66 na def V.
Cak i na 2,66, celeron je suvise spor za npr FX5900 ili Radeona 9800

ma moram da menjam procesor ali o tom potom.moram da vas gusim sa jos par pitanja:
svuda mi pise da mi memorija radi na 200 Mhz, na primer Ati tool mada u everestu pise ono efective clock 400 Mhz.zar ne treba da pise svuda 400?radi li ona na 200 ili 400? a dok sam surfovao malopre izadje mi Smartghart prozor koji imate na slici. i sistem mi je se podigao sporije nego inace. pokusao sam da promenim "fast write".jel to?
catalyst je 4,8. a da li da zadrzim kartu dok kupim procesor(verov. 2,4/533/512kb), ili ona ne moze bolje.Ti 4200 ima ali su matore na oglasima a i tesko je naci 128MB/128 bita. hvala unapred na odgovorima,bas su potrebni.

Prilozi

• ati tool.webp
    ati tool.webp
    26.5 KB · Pregleda: 66
  • sta.webp
    sta.webp
    21.8 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
to ti je do interpretacije oznaka neki programi interpretiraju efektivno MHz (200) a neki DDR (400) !
pogledaj na sajtu Club3D sve su im oznake za mem. na grafickim kartama u efektivnoj frekvenciji !

DDR ide puta 2,koliko si max klokovao karticu???JA kad samimao Sapphire 9200 meni je bio zakljucan bios pa mozda je i tebi to provjeri!!!
Pozdrav...:wave:

pa pustao sam atitool da sam dize polako ali kad pipnem memoriju i kuler(pasivni)
sve je vrelo pa nisam smeo.sta preporucujete?e, da, riva tuner mi kaze not suported driver i daje mi samo low-level(a uzvicnik mi stoji stalno).to verovatno znaci da je zakljucana. a?a sta rekoste za VPU recover sto mi je izbacio ono?imate sliku gore.
sve mi radi normalno.da skinem 4,9 i da li ima veze ako nije digitalno potpisan od strane Microsoft-a(ovaj nije)?

@FTA
pa koliko ja znam sa riva tunerom mozes da oc. samo nVidia-ine karte 🙂

Nazad
Vrh Dno