Šta je novo?

Sl 45 ???

Analkinus

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
604
Jako mi se svidja tel pa me interesuje kakva su iskustva sa njim .Koliko mu traje baterija, koliko je otporan na sve i svasta i kako se pokazuje u svakodnevnom radu (sve ono sto bas i ne mozes da procitas na zvanicnom sajtu). Da li vredi tih 250e? Pozdrav

Analkinus je napisao(la):
Jako mi se svidja tel pa me interesuje kakva su iskustva sa njim .Koliko mu traje baterija, koliko je otporan na sve i svasta i kako se pokazuje u svakodnevnom radu (sve ono sto bas i ne mozes da procitas na zvanicnom sajtu). Da li vredi tih 250e? Pozdrav

Baterija je 540 mAh, traje relativno kratko, 3-4 dana kad ne koristis mp3, ali se napuni za dva sata. Mp3 je pojede celu za par sati.
Ne znam da li je otporan, nikad mi nije ispao ili se ogrebao ili slicno (a ne pazim ga mnogo :))
U radu sve najbolje, jedino sto je pristup smsovima dosta spor ako koristis njegov adressbook, pa ja koristim samo onaj u sim kartici. Pored toga, sve je savrseno. Slusalice daju super zvuk, reda sony-jeve od 25€.

Ako nameravas da ga koristis kao mp3 player, na tih 250 dodaj jos 45€ za mmc od 64 mega, i jos 35€ za usb mmc reader/writer. Preko serijskog ni ne pomisljaj da snimas nesto na karticu jer je uzasno sporo (9600kbps).

Da li se isplati? Iako ga imam, mislim da se ne isplati, ti sam proceni. Za te pare mozes da uzmes ciglu od recimo 70€, i vrhunski i-river mp3 player sa 128mb za oko 150€, sto na kraju izadje povoljnije. Ali ako ti telefon treba za poziranje, boljeg nema.

Re: Re: Sl 45 ???

Geek_master je napisao(la):
...ali ako ti telefon treba za poziranje, boljeg nema.

Za poziranje ima barem 50 telefona boljih od toga.

Re: Re: Re: Sl 45 ???

OptiPlex je napisao(la):
Za poziranje ima barem 50 telefona boljih od toga.

Na koje mislis......jako me zanima.....meni se cini da nista bolje od tog telefona nije izaslo...pogotovo sto sad i nije nedostupan sirokim narodnim masama.......
Pozdrav!

Ja imam SL45i (isit kao i sl45 samo je baterija od 650 mAh) i iskreno da ti kazem PREZADOVOLJAN sam . Baterija mi traje oko 2,5 dana( uz svakodenvnih 3-4 sati salušanja muzike). Što se tiče JAVE to je tek genijalna stvar. Pored tone igrica koje možeš da skineš sa neta (veliki broj njih su igrice koje smo svi igrali na automatima pre nekih 10-tak godina) ima puno i genijalnih programa. Posebno izdvajam Micro Reader koji omogućava da na telefonu možeš da čitaš bilo koji TXT fajl (ja upravo na taj način čitam knjige sa Polarisovog CD-a) a da ti nepricam o puskicama.
Što se tiče muzike ako nisi neki freak mp3 možeš da staviš u niži bit rate i dok ti se telefon napuni, ti ćeš prebaciti 10-tak pesama
U svakom slučaju (barem po meni) i te kao vredi tih 250 Evra.
BTW sl45 može nov u prodavnici da se nađ za 230 evra.
Pozdrav

Izvinjavam se ako ulecem sa drugom temom,ali mi je jako bitno a vezano je za SL45.
Prodao sam danas jednom tipu 128MB MMC i Siemens nije hteo da prepozna karticu(ubacio sam 3 komada i nijedna nije radila),a kada sam ubacio od 64MB ili njegovu od 32 MB sve radi OK.
Decko je ipak uzeo karticu jer je cuo da treba da se ubaci novi softver da bi prepoznao ovu od 128MB,pa me zanima gde moze da se skine ako je istina,a ako nije da vracam pare

Treba mu software v54 ili visi. Tek od ove verzije "vidi" kartice od 128 MB. Moze da zameni u bilo kom servisu/garazi.

Calibra 4WD je napisao(la):
Izvinjavam se ako ulecem sa drugom temom,ali mi je jako bitno a vezano je za SL45.
Prodao sam danas jednom tipu 128MB MMC i Siemens nije hteo da prepozna karticu(ubacio sam 3 komada i nijedna nije radila),a kada sam ubacio od 64MB ili njegovu od 32 MB sve radi OK.
Decko je ipak uzeo karticu jer je cuo da treba da se ubaci novi softver da bi prepoznao ovu od 128MB,pa me zanima gde moze da se skine ako je istina,a ako nije da vracam pare

Jeste, treba da se apgrejduje softver. Moj drugar ga je "doradio" u nekoj prodavnici mobilnih, mislim da je bilo prilicno jeftino, 10e ili 10 dm.

Jel imate neki link za tu 54-orku

Jel imate neki link za tu 54-orku

Mislim da cu napisati kompletno uputstvo, da stoju u FAQu, idem samo da trazim odobrenje od Pece, posto je to polu-legalna stvar...

Ajde vidi sa Pecom, pa pisi ....
E, jel se obrise MMC prilikom flashovanja FW....negde sam procitao na netu da je moguce i to da se desi prilikom upgrade-a na SL45i.....Kakva su tvoja iskustva
Pozdrav!

Sadrzaj MMCa je nezavisan od toga sta radis sa telefonom, s obzirom da karticu mozes i da izvadis dok flashujes. Ja sam budala prvo skinuo sadrzaj nove kartice, koji je preko 20 MB, i tek posle flashovanja sam video da tu nema nista pametno... neki budjavi mp3ovi, mozda neke beskorisne java aplikacije, onda ono sto sam i fabricki imao na kartici pa sam odmah obrisao, i jos par gluposti...
Znaci, sadrzaj se ne brise, ako hoces mozes i da je izvadis iz telefona dok flashujes.

Prodao sam danas jednom tipu 128MB MMC i Siemens nije hteo da prepozna karticu

Cisto informativno, za koliko si je prodao?

Geek sta bi sa pisanjem uputstva?

Geek sta bi sa pisanjem uputstva?

Peca se pravi mutav :D a s obzirom da to nije "legalno", necu nista da stavljam bez njegovog odobrenja...

BTW, imate dobar info na w w w . agner . ch ako se dobro secam, a java aktivator imate na w w w . gsm-free . com , samo za njega nema uputstva :D

A sta nije legalno u tom tvom uputstvu?!?!?

A sta nije legalno u tom tvom uputstvu?!?!?

Siemens ne dozvoljava da korisnici ovo rade sami, vec postoje servisni centri gde ti oni to odrade za $. Kinta nije ni malo naivna, a posto siemens ima zvanicno predstavnistvo kod nas, smatram da ovo ipak nije 100% legalno...

Ne moze tebi niko da zabrani da flashujes svoj telefon,jedino tu moze da nadrlja onaj ko ti je to uradio a nije dobio dozvolu od Siemnsa

Ma Geek je kukavica :p

Ovakve stvari necu da komentarisem

Pa covece ko tebi moze da zabrani da okacis uputstvo ? Oni mogu da te apse samo ako ti to i radis, i nikako drugacije.

Da ne pominjem sad koliko su nasi policija i tuzilastvo efikasni :) a posebno u nadgledanju interneta :D i kolike su sanse da te uhvate, cak i kad bi se bavio time.

Ma kakvo jurenje policije sta pricate!!
Ne moze nista da bude nelegalno ako sam sebi dekodiras tekefon,ubacis softver ili nesto slicno.Jednostavno ti si kupio telefon i mozes ciniti sa njim sta ti je volja!
Isto tako pravljenje opreme za dekodiranje nije krivicno delo ni u EU,ali dekodiranje zarad ostvarivanja finansijke dobiti jeste.

Ovakve stvari necu da komentarisem

Samo nemoj na to da reagujes kao Marty McFly.. moze da ti sj#be buducnost...

byMaX je napisao(la):
Samo nemoj na to da reagujes kao Marty McFly.. moze da ti sj#be buducnost...

Bas sam danas gledao BTTF :cool:

Vrh Dno