Šta je novo?

SkyVision LG888-MP4

PJ je vec odgovorio umesto mene a ja cu da dodam da od video izlaza ima sve koji ti mogu zatrebati (S-Video, komponentni, kompozitni i SCART). Od audio tu su dva para analognih izlaza i dva digitalna (po jedan koaksijalni i opticki). Za nekoga ko ima 5.1 risiver ili A/V pojacalo sve sto treba. Ko je zahtevniji sigurno nece gledati plajer iz ovog cenovnog ranga vec neki skuplji i malo je verovatno da ce toliko da ulozi u AV uredjaje pa da gleda DivX vec, logicno, DVD. Ja sam ga izabrao bas zbog DivX-a i nasih titlova. Pored ovog Pioneer-a mislim da taj SkyVision (ako nista a ono zbog tehnicke podrske) nema sta da trazi za te pare. Morao bi da bude jeftiniji. Posto si uopsteno i nekonkretno odgovorio moram da kazem da mu nisi posvetio dovoljno paznje ili si se jednostavno nalupao.

Poslednja izmena:
Kada sam kupovao DVD-DivX player, mogao sam da biram SkyVision za 119 ili DV-470 za 110....a potreba za 5.1 i DVD-Audio se u ovom slucaju nece javiti bar 2 godine od sada (hteodoh da napisem niakda, ali je to ipak predug period ;)) tako da je racunica bila jasna...

Fora je u tome, Vlado, sto ja ne gledam toliko marku, vec samu funkcionalnost. Pioneer me je razocarao, na prvom mestu sa izlazima, a onda i loshim menijem, plus nije hteo da procita nekoliko starijih Cd medija koje je SkyVision progutao i cele iscitao bez greske. Verujem da novi firmware pomaze tom Pioneer-u, ali ja sam ga gledao pre oko dva meseca kod druga i SkyVision mi je bio bolji izbor. Sad me samo nervira ovaj firmware koji u pozadini ima sliku koju kao da je dete pravilo...

Ma veruj mi da ja uopste nisam zaludjen Pioneer-om kao markom, cak sam uzeo i drugi rezac iako su svi ovde hvalili Pioneer-a kao da on jedini valja. Ali ono sto ovaj DVD nudi, po mom misljenju, prevazilazi njegovu cenu. Kad smo kod audio izlaza, pa i najjeftiniji Yamaha modeli od pre par godina imaju podrsku bar za DD a skuplji i za DTS i sve sto ti treba je da ga povezes optickim ili koaksijalnim kablom. Druga je prica ko hoce da uziva preko "mocnih racunarskih zvucnih kutija koji bez vecih problema ispune prostoriju od 100-tinak kvadrata" kako sam svojevremeno procitao u opisu nekih zvucnika u domacem casopisu. Za tu populaciju koja ne primecuje razliku u zvuku SkyVision mozde i jeste bolje resenje.

Zaboravih, 'ajde molim te okaci sliku sa tom reklamom kad je tako ruzna da je blam da se pojavi na TV-u.

Pozdrav

Max, i dalje nisi rekao sta je to toliko lose u onim menijima?!?
Uopste ne vidim razlog za upotrebu istih. Ubacis disk, otvoris browser, izaberes film, sa subtitle menjas titl koji hoces i meni ne moras ni da gledas (osim ako pre prve upotrebe zelis nesto da podesis) :)

Paja je napisao(la):
Sta mislis, odakle brandovi kopernikus i sl. ;)

Kad smo kod Kopernikusa, video sam kod njih neke veoma zanimljive kombo uredjaje: mini-linija sa DVD-plejerom,ili cak sa DVD-plejerom i 5.1 zvucnicima (home cinema). Prvi nosi oznaku modela "Uran"(oko 8.500din), a drugi, mislim "Meteor"(10.990din). Vredi li to nesto ili je obican JUNK? Kopernikus je poznat po sat-tv tehnici,ali koliko je pametno investirati pomenute sume novca u ove uredjaje? :bottle:

Ne ne, slikacu ga pa cu okachiti da vidite taj ******izam...

Sad imam nove vesti iz bliskog susedstva vezane za ovakve uredjaje.
U Bugarskoj se Neo DVD-PDX77 moze naci za oko 4000 dinara.
Kupio jedan drugar, ali nasa slova izlaze sa nekim crticama, ima li nacina da se sredi ?

Da li postoji neka caka da se poveca velicina titla na Skyvisionu?
Novi frimware je stvarno ok sem slike :), lepi su beli fontovi i dobro se vide samo brate jako mali, makar na mom tv-u koji je udaljen 3-4m od mene.
Cuo sam negde da ako se u toku pustenog filma pritisne opcija za Multi Tv onda su veca slova ali moj tv ne podrzava taj Multi Tv. Moze li sky da pusti ssa titl?

zormanic je napisao(la):
Sad imam nove vesti iz bliskog susedstva vezane za ovakve uredjaje.
U Bugarskoj se Neo DVD-PDX77 moze naci za oko 4000 dinara.
Kupio jedan drugar, ali nasa slova izlaze sa nekim crticama, ima li nacina da se sredi ?

Naravno da može, za to je zadužen sam software. Znači, potrebno ga je flash-ovati novijom verzijom... ;)

Moze li netko da mi odgovori kakva su poboljsanja posle flesovanja svi pricaju kako ali nitko da li je probao i koja su poboljsanja posle flesovanja,i ja bih to uradio ali plasim se da ne sjebem stvar zato braco pricajte :smoke:

Nema nikakve bojazni. Novi FW daje deblji beli titl koji je čitljiviji sa veće udaljenosti iako nije veći od prethodnog ali mu to podebljanje doprinosi čitljivosti. Sve drugo je manje više isto.

Mene jedino nervira crna pozadina titla - cemu to? I jel neko konacno ima nekoliko tih firmwareova da postuje, pa da se probaju...

byMaX je napisao(la):
Mene jedino nervira crna pozadina titla - cemu to? I jel neko konacno ima nekoliko tih firmwareova da postuje, pa da se probaju...

Originalni i poslednji firmware za Skyvision-a ovde.

Jel postoji noviji firmware za Xwave?

Poslednja izmena:
A da li je za Philips 737 izasao novi fw koji omogucava bolju vidljivost subtitleova?

Mislim da jeste, ima nešto na elitesecurity-u, pregledaj tamo...

Problem sa sub. titlom

Ralex2 je napisao(la):
Cita Divx 3,4,5 i Xvid, dakle potpuna podrska kodeka. Cita sub. i srt. titlove, a nasa slova prikazuje regularno bez kukica, sto ce reci potpuna podrska titlova. Slova su bela, dosta velika za citanje, a jedino kad su bas svetle pozadine slabije se onda vide. Cita naravno DVD, DivX, MP3, JPEG, VCD, CDDA i HDCD (ovo zadnje je high definition cd audio tj. audio snimljen u 20 bita, a ne u 16 kao ostali). Probao sam gledanje slika, sve su kvalitetne boje, mozes da ih rotiras, ok pusta mp3, a meniji su uradjeni na nasem jeziku, ali pomalo traljavo, jer su neka slova progutana, a kad premotavas film unapred pise da premotava unazad i obrnuto. Inace imate sve potrebne izlaze za povezivanje sa vasim televizorom, sistemom zvucnika, dva prednja karaoke ulaza. Uvoznik je ADI&EKI iz Novog Pazara i dobijate daljinac sa svim audio kablovima i godinu dana garancije. Sve u svemu uredjaj od 120 evra od koga ne mozete ocekivati mozda kvalitet renomiranih marki, ali koji sasvim lepo obavlja svoju funkciju posebno ako ste se zapalili na gledanje Divx filmova.

Ne znam da li ja gresim negde ali kazes da cita i jedan i drugi a meni hoce samo srt.!Pa mi molim te reci u cemu gresim ili je softver u pitanju?
I neke filmove sa xvid codecom cita a neke nece prijavljuje kao visak informacija a kad ga ubrzam radi a sa istim codecom druge filmove pusta?
Jel bi se to ispravilo mozda sa novim firmware-om?!

Danas uzeh toliko hvaljeni SkyVision... sutra vec ide na reklamaciju. U pitanju je tray - nema sanse da se otvori. Probao sam samo nekoliko diskova i (posle sedmog, osmog) vise nije hteo da otvara. Verovatno ce mi ponuditi drugi Sky u zamenu, ali posle ovoga, izgubio sam poverenje u Sky i da ce novi primerak raditi ispravno (u narednih nekoliko meseci, pa i da izgura garantni rok, bar za jos godinu dana). Razmisljam o Pioneer-u 470. E sad, citao sam ovde da neki hvale neke karakteristike Pioneer-a, neki Sky-a... neki kritikuju Pioneer, neki Sky. Ono sto bih pitao je:

1. u divx-u, ovaj Sky ima zuti subtitl bez pozadinskog tamnijeg okvira - slova nisu citljiva na svetlijoj pozadini (da li je sa novim ili starim firmware-om?). Citao sam da je moguce edit-ovati Pioneer-ov firmware i stavljati font po zelji (mozda i size?)... da li je to tacno i ako jeste, kako ;) Kakav subtitl ima Pioneer?

2. samo da konstatujem - Pioneer mora da ima film i subtitl u istom direktorijumu i moraju da budu "istog" naziva?

3. Sky ne cita mp3 tag-ove... ne cita ni filename pesme... veoma je tesko snaci se u, npr. 15 pesama naziva "Cranberries" (ne znam koja je koja). Moj drug ima neki Pioneer ("klasicni", tj. ne cita divx) i uspeva da ispise kompletne nazive mp3. Da li filename ili tag, ne secam se, ali i nebitno, jer se ipak vidi koja je koja pesma. Moje pitanje: da li i ovaj Pioneer 470 cita nesto vise mp3 info-a od nekoliko prvih karaktera?

4. cujem da je Pioneer regionalno 2. Sta se desava ako ubacim americki DVD? Da li se trajno zakljucava, da li odbrojava jednu promenu (kao DVD rom-ovi), da li nece da pusti takav disk, ili sta se uopste desava? Da li neko to otkljucava, ko i hau mač?

5. da li Pioneer ima jos neku manu osim nemanja 5.1 zvuka (koji mi i nije toliko neophodan) i necitanja nekoliko diskova koje je Sky procitao?

Toliko :) Thnx na iskustvima i odgovorima :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Imaju li u Tehnomaniji Pioneer?

Šta bi na kraju, da li Pioneer (bilo 470 bilo 575) čita ID3 tagove ili prikazuje full imena fajlova?

kobac_ je napisao(la):
E, sad ste me zbunili, jel ovo fw za skyvision ili za xwave???

Veliko izvinjenje...!!!!...ovo je FW za SkyVision, nemoj da ga stavljas u XWave....nisam pazljivo procitao pitanje, "poneo" me Thread.

Nadao sam se takvom odgovoru, za skyvision mi i treba :)

Daj malo detalja.. jel jos prisutan problem sa zaglavljivanjem tray-a?

kobac_ je napisao(la):
Nadao sam se takvom odgovoru, za skyvision mi i treba :)

Daj malo detalja.. jel jos prisutan problem sa zaglavljivanjem tray-a?

E pa onda je dobro ako ti treba za Sky, flashuj slobodno, radi dobro.

Sto se tray-a tice, meni je zaglavljivao...skinuo sam famozni Q10 tranzistor i zamenio ga jacim...msilm BD137 ili 139, nema veze. Medjutim, kada sam proverio skinuti tranzistor, primetio sam da je potpuno ispravan. Tray je i dalje zaglavljivao i, odjednom, "sam" prestao...vec duuuugo radi bez problema...nemam pojma zasto.

Da li je zaglavljivanje tray-a jedini problem kod SkyVision-a?
Da li je uopste moguce naleteti na primerak kod koga pre ili kasnije nece stradati tray?

strasno, cuo sam da postoje dva izvora koja su uvezli - jedni su extra jeftini, prodaju se cak i za 95-100evra i to je manja, skart serija... Nije ni trebalo da udje u prodaju, ali eto kakvo smo trziste, tako nam i treba. Ovi skuplji, za oko 110-115 (naravno, nema garancije da su oni ok, ali su ovi jeftiniji skoro sigurno skart), su ok... Ja sam uzeo jos pre dva meseca i nisam nijedan jedini problem imao, a bas ga koristim intenzivno... za sve. Ovaj mira firmware je bas dobar!

Nazad
Vrh Dno