Šta je novo?

SkyVision LG888-MP4

Pa sad kako da znam pri kupovini da li je skart serija ili ona dobra,osim po ceni?

Pa nema nista sigurno... ***a, trazi garanciju, ili se otvori za top model Pioneera ;)

Da li je uopste moguce naleteti na primerak kod koga pre ili kasnije nece stradati tray?

Pa i nije to neki problem.. Samo ga ugasis i upalis, i normalno se otvara. Samo ume ponekad da nervira :) I ne svidja mi se sto je po defaultu podesen na 5.1 zvucnike, a ja ga slusam preko tv-a, pa moram da prebacujem svaki put na stereo. Valjda ocekuju da svi kupimo 5.1 sistem... :D

byMaX je napisao(la):
Pa nema nista sigurno... ***a, trazi garanciju, ili se otvori za top model Pioneera ;)

Ja hteo Pioneer-a da uzmem, ali nije ga bilo. Nevazno, uzeo sam drugi u zamenu i mislim da sam zadovoljniji ;)

kobac_ je napisao(la):
Pa i nije to neki problem.. Samo ga ugasis i upalis, i normalno se otvara.

Gasio, palio, gasio, palio, gasio... puuuuno puta. Palio ga prodavac (tad sam se uplasio da slucajno ne proradi :smash: ) ali ni makac. Uglavnom, posto nisu imali Pioneer-a, rece prodavac da uzmem Xoro (?!?). Kaze, isti su, samo sto je Xoro malo i bolji :D I ukljuci mi ga. Prvo sto sam primetio - mnoooogo lepsi subtitl na divx-u. Sky je imao zuta slova, necitljiva na svetloj pozadini, a ovaj ima bela slova na nekoj poluprovidnoj sivoj traci - svuda se vide slova (cini mi se da se pricalo da i Pioneer ima tako nesto slicno). A ostali meni je vrlo slican, takoreci isti. I jos dve stvari koje su mi se posebno dopale - tray je dosta robustniji, uliva mi vise poverenja od onog Sky-ovog tankog i na zadnjoj strani, od prikljucaka ima i jedan 15-pinski VGA konektor... trebalo bi da mogu monitor da prikljucim na njega (nisam jos probao, ali eto ;)). U svakom slucaju, imam novi set pitanja :D :

1. jel cuo neko za ovaj plejer :D ? Tacna oznaka mu je Xoro HSD401 plus. Kakva su iskustva onih koji ga imaju?

2. postoji li negde firmware za njega? Istina je da su slova lepsa i laksa za citanje na svetlim podlogama, ali su sitna (mislim da nisu sitnija od Sky-ja). Mozda bi novi firmware povecao ;)

Uglavnom, koliko mi se cini u ova dva dana - preporuka (cena ista kao i za Sky).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Garancija se podrazumeva,nego koji sam baksus pokvarice se cim istekne garancija. Nego cuo sam da na nasem trzisstu postoje dve vrste ovih SkyVision player-a,kao jedni su ok,a ovi su drugi su fusare i ima problema sa njima.E sad pitanje je ako je to i stvarno tako kako znati pri kupovini koja je koja serija da li losa ili ova dobra?

Ne verujem da stvarno postoje "dobar" i "los" kontigent SkyVision plejera. Ja sam ga kupio u septembru za 100EU i ne razlikuje se ni po cemu od onih koji su kostali 120EU (bas sam uporedjivao). Nije mi ni logicno da kinezi u isto vreme prave dve verzije istog uredjaja u no-name klasi (sve na cemu su mogli da ustede, vec su ustedeli u startu).
Postoje razlicite verzije u smislu vremena dolaska na trziste (negde sam procitao da se razlikuju u serijskom broju, D04xx.... xx bi trebalo da bude serija, ali ne znam da li je to tacno). U svakom slucaju, mislim da svi prodaju istu seriju dok se ne rasproda, pa onda stize nova. Po netu sam video da se dosta ljudi zali na tray na plejerima koji su kupljeni letos. Licno znam desetak ljudi koji su uzeli plejer od septembra na ovamo i niko nije imao problema, kao ni ja, ali znam i da su servisi puni ovih plejera (kao i ostalih no-name "brand"-ova tipa NEO i sl.)
Sve u svemu, da cena nije napumpana, ovo bi bio odlican izbor, pre svega zbog odlicnog rada sa titlovima i postojanja nezvanicne podrske zahvaljuci Mari. Postoji vise verzija firmware-a, pa moze da se bira manji, veci, zuti, beli, oivicen ili titl na poluprovidnoj podlozi.

Problem sa sub. titlom

Vidim da je ovde vec pisano o tome ali nema odgovora tj.pisete da cita i sub. ali meni nece pa moram da ga rename u srt.!ili negde gresim!i takodje me zanima posto neke filmove nece da cita a pritom su isti codeci na tom disku i na disku koji hoce da li bi to resio sa novim firmwarem ili da to sve lepo prepakujem na RW mada mi i to nesto ne radi!?

Pozdrav braco da vam kazem da sam uspesno flesovo skajvision na preporuku Maxa i zadovoljan sam,dobio sam podebljan beli titl sa poluprovidnom pozadinom i ispravak kad premotavanja u napred,tj.ne pise vise obrnuto prilikom premotavanja napred ili nazad ,mozda ima jos nesto novo ali nisam imao vremena da gledam.PREPORUKA ZA DOBAR TITL FV. MARA. :smoke:

R2D2 je napisao(la):
Vidim da je ovde vec pisano o tome ali nema odgovora tj.pisete da cita i sub. ali meni nece pa moram da ga rename u srt.!ili negde gresim!i takodje me zanima posto neke filmove nece da cita a pritom su isti codeci na tom disku i na disku koji hoce da li bi to resio sa novim firmwarem ili da to sve lepo prepakujem na RW mada mi i to nesto ne radi!?

Nije sve sto ima ekstenziju .sub stvarno u tom formatu. Naletao sam na titlove sa ekstenzijom sub, a u stvari, kad sam ih otvorio i pogledao, video sam da su u srt formatu, takve SV nece da otvara. Ako je format titla sub, ekstenzija mora biti .sub, isto vazi i za srt (to je i razlog neprepoznavanja .txt titlova - ne zna kako da ih dekodira)
Citanje videa ne zavisi samo od kodeka, vec i od samih parametara pri kompresiji. SV generalno cita sve divx+xvid, ali ne bash sve moguce paramatre kompresije.
Tu menjanje firmware-a nece pomoci, jer se do sada izdate verzije razlikuju u titlovima, background-u i sistemskim porukama, a sam engine za dekompresiju je isti (+ sto postoje hardverska ogranicenja samog procesora koje ni jedan firmware ne moze da prevazidje)

Da li postoji mogucnost S.V. da cita tekstualni dokumenat,konkretno za filmove u tom formatu sa takvim prevodom dabome i kako? :smoke:

KizaTheDeath je napisao(la):
Ja hteo Pioneer-a da uzmem, ali nije ga bilo. Nevazno, uzeo sam drugi u zamenu i mislim da sam zadovoljniji ;)

Gasio, palio, gasio, palio, gasio... puuuuno puta. Palio ga prodavac (tad sam se uplasio da slucajno ne proradi :smash: ) ali ni makac. Uglavnom, posto nisu imali Pioneer-a, rece prodavac da uzmem Xoro (?!?). Kaze, isti su, samo sto je Xoro malo i bolji :D I ukljuci mi ga. Prvo sto sam primetio - mnoooogo lepsi subtitl na divx-u. Sky je imao zuta slova, necitljiva na svetloj pozadini, a ovaj ima bela slova na nekoj poluprovidnoj sivoj traci - svuda se vide slova (cini mi se da se pricalo da i Pioneer ima tako nesto slicno). A ostali meni je vrlo slican, takoreci isti. I jos dve stvari koje su mi se posebno dopale - tray je dosta robustniji, uliva mi vise poverenja od onog Sky-ovog tankog i na zadnjoj strani, od prikljucaka ima i jedan 15-pinski VGA konektor... trebalo bi da mogu monitor da prikljucim na njega (nisam jos probao, ali eto ;)). U svakom slucaju, imam novi set pitanja :D :

1. jel cuo neko za ovaj plejer :D ? Tacna oznaka mu je Xoro HSD401 plus. Kakva su iskustva onih koji ga imaju?

2. postoji li negde firmware za njega? Istina je da su slova lepsa i laksa za citanje na svetlim podlogama, ali su sitna (mislim da nisu sitnija od Sky-ja). Mozda bi novi firmware povecao ;)

Uglavnom, koliko mi se cini u ova dva dana - preporuka (cena ista kao i za Sky).

Pozdrav!
MrBigJump.gif
imam ja player .. necu ti mnogo biti od pomoci jer ga josh nisam povezao ... star mi je tv i nemam scart scart kabl trenutno ... juce sam ga qpuio u tehnomaniji 3 min pred zatvaranje sam zvao i trazio skyvision i dok sam doshao do prodavnice a zivim par minuta odatle kazu skyvision rasprodat... kaze prodavac isti su i ja reko ma daj taj :)
javicu utiske kada sredim sve :)

danas sam ga povezao .. nisam imao kabl .. progutao je sve shto sam ubacio ... dvd...divx...mp3 ...zaglavio mi je na jednom fajlu ... na tom disku je narezan mp3 i jedan video fajl njega nije hteo da pusti .. inace je ok .. titl je lepo citljiv .. postoji opcija zoom shto je meni znacajno jer je tv 4:3 a neki filmovi su bili 16:9 ... ne znam kakva je situacija sa skyvision .. ima 5.1 zvuk koji nisam probao jer nemam zvucnike i ima karaoke
poz

Jedno pitanje u vezi SkyVisiona.

Dopao mi je šaka In Hell DVD sa Van Damom. Rezanac je, na Princo je snimljen i mislim da je od ovih filmova sa trafika. Kada ga ubacim u player, SkyVision na LCDu napiše da je DTS, ali se ništa ne čuje. Pritiskom na taster "language" prebacuje se sa (na televizoru piše) DTS 5.1 na AC3 5.1 i zvuk se pojavi. Na SV su priključeni Creative 5300 5.1 zvučnici i mislim da su lepo konfigurisani (jesu). Da li je ovo neki kvar ili greška u SkyVisionu ili je posledica ovoga odstranjivanje materijala sa filma kako bi se spakovao na jednoslojni (4.7gb) princo?

Da li postoji mogucnost S.V. da cita tekstualni dokumenat,konkretno za filmove u tom formatu sa takvim prevodom dabome i kak

Ako sam dobro shvatio, mislis na .txt format? Jednostavno pre snimanja diska preimenuj u .sub ili .srt i trebalo bi da radi...

Bane® je napisao(la):

Dopao mi je šaka In Hell DVD sa Van Damom. Rezanac je, na Princo je snimljen i mislim da je od ovih filmova sa trafika. Kada ga ubacim u player, SkyVision na LCDu napiše da je DTS, ali se ništa ne čuje. Pritiskom na taster "language" prebacuje se sa (na televizoru piše) DTS 5.1 na AC3 5.1 i zvuk se pojavi. Na SV su priključeni Creative 5300 5.1 zvučnici i mislim da su lepo konfigurisani (jesu). Da li je ovo neki kvar ili greška u SkyVisionu ili je posledica ovoga odstranjivanje materijala sa filma kako bi se spakovao na jednoslojni (4.7gb) princo?

Verovatno je posledica toga sto ti zvucnici nemaju DTS decoder (ako si ih povezao preko SPDIF-a).

tex707 je napisao(la):
Verovatno je posledica toga sto ti zvucnici nemaju DTS decoder (ako si ih povezao preko SPDIF-a).
Poveza sam ih pomoću 3 kabla koji s jedne strane imaju 2 činča, a sa druge bananicu. Bananice naravno idu u zvučnike (vufer).

Bane® je napisao(la):
Poveza sam ih pomoću 3 kabla koji s jedne strane imaju 2 činča, a sa druge bananicu. Bananice naravno idu u zvučnike (vufer).

Pa jel' ne moze digitalno?
Mislim da Sky nema ugradjen DTS decoder, vec samo moze DTS signal da salje digitalnom vezom u externi decoder...ja tako slusam i odlicno je.

Pa zvučnici, odnosno woofer ima samo 3.5mm ulaze... znači ne može, ok...

Bane® je napisao(la):
Pa zvučnici, odnosno woofer ima samo 3.5mm ulaze... znači ne može, ok...

Ne znam kakav je tacno tvoj sistem...znam da postoje 5.1 sistemi koji imaju ugradjene dekodere u subwooferu, pa se odatle salju signali u satelite...pomislio sam da imas takav.

E,ljudi .. ja uzeo Skyvision devojcici negde sredinom decembra .. ona ga uzela i slushala samo audio .. kad sam dosho da ga povezem kako treba .. NECE ..
wtf .. slike ni za lek .. ni na jedan nachin .. ni preko skarta, ni preko videa, ni preko chincheva .. ma nikako ... mp3 - ne chita ... dvd rezanac - ne chita ..
jedino radi audio i samo original dvd i to samo zvuk .. gledao sam da nije mozda do pal i ntsc kanala ali nema shanse da zbog toga nije htelo .. u uputstvu pishe da je on po default-u na pal, a ja nisam mogo na njemu da prebacim na pal, u sluchaju da je bio tj. i dalje na ntsc nikako ...
jedino nisam probao s-video izlaz jer nisam imao kabel .. ali chisto sumnjam da bi on radio ..
Reklamiracu ga obavezno .. pa reko samo da vidim da li se mozda nekom to desilo ... zna li neko za slichan sluchaj ..

Poz

playahater je napisao(la):
E,ljudi .. ja uzeo Skyvision devojcici negde sredinom decembra .. ona ga uzela i slushala samo audio .. kad sam dosho da ga povezem kako treba .. NECE ..
wtf .. slike ni za lek .. ni na jedan nachin .. ni preko skarta, ni preko videa, ni preko chincheva .. ma nikako ... mp3 - ne chita ... dvd rezanac - ne chita ..
jedino radi audio i samo original dvd i to samo zvuk .. gledao sam da nije mozda do pal i ntsc kanala ali nema shanse da zbog toga nije htelo .. u uputstvu pishe da je on po default-u na pal, a ja nisam mogo na njemu da prebacim na pal, u sluchaju da je bio tj. i dalje na ntsc nikako ...
jedino nisam probao s-video izlaz jer nisam imao kabel .. ali chisto sumnjam da bi on radio ..
Reklamiracu ga obavezno .. pa reko samo da vidim da li se mozda nekom to desilo ... zna li neko za slichan sluchaj ..

Poz

ja znam:)
dva ortaka su isto sredinom decembra uzeli po 1 sv i mnogi dvd i divx on dvd ili divx on cd nece da im rade. oko 90%...nisu uvazili reklamaciju,posto neki ipak rade :)

:smoke:

Au, uzas. E to je bas ******, mislio sam da uzmem jos jedan SkyVision, posto moj chita ama bas sve. Cak i neke matore Vivid XXX VCD filmove, izgrebane do bola i kupljene recimo 96. ;)

Jaoj, sad ste me bacili u rebus, ja baš mislio danas da uzmem jedan SV. Pa šta da radim? Znači čitanje zavisi od primerka do primerka?

Gde da ga uzmem i po kojoj ceni? Ako ne taj, onda koji? Xoro or what?

violinista je napisao(la):
Ako ne taj, onda koji? Xoro or what?

Yeah... Xoro
bingo.gif
Imam ga i BAS sam zadovoljan, a pre njega mi je na Sky-u, posle samo 10-ak promenjenih diskova, crko tray... mozda losa sreca, baksuzan dan, primerak sa reklamacije ili nesto cetvrto, ali u momentu sam se veoma razocarao u Sky.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

A koji imaš? 401+ ili drugi? I gde ima da se kupi?

"Too many information"

Ovo mi prijavljuje kad krene film,radi par sec i zabode!u cemu je problem?
a takodje imam i dalje problem sa sub. formatom ni jedan mi nije procitao?a imam i problem sa jednim filmom-secka mi ton!
Da li je nesto od ovoga resivo i kako?

Bane® je napisao(la):

Tek sad sam primetio ovaj post...nevezano za to da li plejer ima ili nema DTS dekoder...

DTS zvuk zauzima dosta na disku (~2.5X vise od AC3 zvuka), pa dripci :d kad ga rippuju obavezno to prvo skinu zarad "bolje slike".

Nedavno sam iz 2 nezavisna izvora nabavio koncert Eagles-a (Hell freezes over) koji je reklamiran kao prvi pravi DTS koncert (diskretno snimljeni instrumenti na razlicitim kanalima). Pustim ja koncert, prvo sto vidim na ekranu je 5min reklame za DTS, a volina koja je skidala disk je 'ladno ostavila samo stereo zvuk. :wall: :wall: :wall:

Jel imao neko od vas problem da plejer nece da cita DVD? Cita sve ostalo (divx, mp3, jpg), a samo DVD nece...Ispisuje nodisk........?

da imam ja,
ali samo na DVD-jevima koji su rezani 4x

poz.

Vrh Dno