Šta je novo?

SkyVision LG888-MP4

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Pozdrav svima. Kupio sam pre dva dana gore navedeni divx plejer. Platio sam ga 120 evra i zasad guta sve sto mu ubacim. Inace, ima par stvari sto me tiste. Kada pustim neke filmove uopste nema zvuka. Da li neko zna da li plejer pusta samo mp3 kompatibilan zvuk ili i neke druge? Tako na primer uopste nije hteo da pusti Hulk sa zvukom, a znam da treba da se instalira poseban kodek. Drugo kada namestam da mi je format slike pan&scan ili letter box slika je uvek ista. I konacno da li ima mogucnost da se prevod nekako centrira na donji crni deo slike? Molim sve one koji mozda poseduju ovaj divx plejer da mi pomognu.

Pozdrav! Ja planiram da ovih dana nabavim neki DVD/DivX player, pa me zanimaju neke karakteristike tvog Sky Vision-a. Koji format titlova moze da iscita i kako se ponasa sa nasim slovima?

Cita Divx 3,4,5 i Xvid, dakle potpuna podrska kodeka. Cita sub. i srt. titlove, a nasa slova prikazuje regularno bez kukica, sto ce reci potpuna podrska titlova. Slova su bela, dosta velika za citanje, a jedino kad su bas svetle pozadine slabije se onda vide. Cita naravno DVD, DivX, MP3, JPEG, VCD, CDDA i HDCD (ovo zadnje je high definition cd audio tj. audio snimljen u 20 bita, a ne u 16 kao ostali). Probao sam gledanje slika, sve su kvalitetne boje, mozes da ih rotiras, ok pusta mp3, a meniji su uradjeni na nasem jeziku, ali pomalo traljavo, jer su neka slova progutana, a kad premotavas film unapred pise da premotava unazad i obrnuto. Inace imate sve potrebne izlaze za povezivanje sa vasim televizorom, sistemom zvucnika, dva prednja karaoke ulaza. Uvoznik je ADI&EKI iz Novog Pazara i dobijate daljinac sa svim audio kablovima i godinu dana garancije. Sve u svemu uredjaj od 120 evra od koga ne mozete ocekivati mozda kvalitet renomiranih marki, ali koji sasvim lepo obavlja svoju funkciju posebno ako ste se zapalili na gledanje Divx filmova.

Hvala na opsirnom odgovoru!
Sve u svemu, osim sitnijih nedostataka, kapiram da zasluzuje tvoju preporuku pa cu uzeti u razmatranje i ovaj model. Pozdrav i hvala jos jednom ...

Samo jos nesto da dodam. Kada se premotava film mora se sacekati nekoliko sekundi da se prevod sinhronizuje sa slikom, oko desetak sekundi, ali nista strasno. Verovatno ce i novi firmware-ovi ispraviti neke sitnice. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Da li ima neka specificnost sto se tice startovanja fajlova i titlovA?
Interesuje me, jer sve DivX filmove snimam na DVD (6 komada) u direktorijume u kojima se nalaze i titlovi.

Kako prikazuje imena MP3 pesama? 8+3 ili full? Tagovi?

Regularno vidi strukture cd-a kao data cd. Slobodno udjes u direktorijum gde je film, prvo odaberes prevod pa onda film i to je sve. Nazalost, posto je mala rezolucija menija kad se kreces po disku, ne vidi se puno ime mp3 pesme.

Ima li negde full uputstvo na engleskom posto sam ja dobio samo neko lose prevedeno/skraceno na srpskom. Skoro sam ga nabavio a nije mi bas jasna funkcija nekih dugmica i opcija u meniju. I dali je izasao negde novi firmware?

Drustvo dali neko zna gde ima jos po toj ceni u Bg-u da se kupi, lopovi na oglasima traze 145-160 eura.

Ja sam pomenuti DivX player uzeo pre nekih 1-2 nedelje i imam problem sto nece da mi posta sve titlove, nego kada ubacim cd sa nekim divx-om on normalno prijava sta sve imam na cd-u, ali kada kliknem na titl on prijavi nu rucicu u gornjrm levom uglu.

i imam jos jedan problem, nece da cita dvd-eve narezane 4x.
kada ubacim dvd narezan 4x on ga kao nesto cita i onda napise open i izbaci mi dvd.
to radi bez obzira da li je na dvd-u narezan dvd film ili divx ili mp3.

Ralex2 je napisao(la):
Tako na primer uopste nije hteo da pusti Hulk sa zvukom, a znam da treba da se instalira poseban kodek.

Evo ja sam juče kupio i to za 110€ :banana: treba mi za poklon za svatove, zovem ove adi&eki, sve su rasprodali, dobijaju tek sredinom septembra novu turu, i slučajno vidim oglas juce ovde na benču i pazarim (tip ga dobio za neki dug). Elem, tu je kod mene, pa ga malo akam, a to sa zvukom ti je fora da je default 5.1 zvuk, i to treba da promeniš na stereo kad već pustiš film, i onda ima zvuka!. Kada stopiraš i pustiš ponovo, opet moraš da promeniš setup zvučnika!

GuruDexx je napisao(la):
nece da cita dvd-eve narezane 4x.
kada ubacim dvd narezan 4x on ga kao nesto cita i onda napise open i izbaci mi dvd.

Ja sam stavljao Princo -R rezan sa 4x, koji u K-probe-u ima PI/PO 600/100 na početku (jako loš kvalitet rezanja) i čita ga i pušta DivX bez problema, tako da je moguće da je kod tebe u pitanju još lošiji kvalitet rezanja.

GuruDexx je napisao(la):
nego kada ubacim cd sa nekim divx-om on normalno prijava sta sve imam na cd-u, ali kada kliknem na titl on prijavi nu rucicu u gornjrm levom uglu.

Možda titl nije sub ili srt, možda je txt, pa zato neće da ga pusti, proveri koji je u kom je formtu titl.

Poslednja izmena:
Sto se tice titlova, ovi su u srt formatu obicno, ponekada se pojavi i sub. kada je titl u txt formatu on ga i ne prokaze.

poz.

GuruDexx je napisao(la):
Ja sam pomenuti DivX player uzeo pre nekih 1-2 nedelje i imam problem sto nece da mi posta sve titlove, nego kada ubacim cd sa nekim divx-om on normalno prijava sta sve imam na cd-u, ali kada kliknem na titl on prijavi nu rucicu u gornjrm levom uglu.

i imam jos jedan problem, nece da cita dvd-eve narezane 4x.

I ne treba da kliknes sa <ENTER> na fajl sa prevodom nego da strelicama osvetlis fajl i da pritisnes <ANGLE> (u gornjem delu daljinskog sa leve strane). Tada ce ti priajviti "prevod ucitan". Onda se vratis u folder gde je film i pokrenes ga sa <ENTER>.

Opet da pitam : ima li negde na netu full uputstvo na srpskom ili engleskom? Jeli izasao novi firmware?

Da li ono LG u oznaci ima neke veze sa LG korporacijom?

jaksa je napisao(la):
Da li ono LG u oznaci ima neke veze sa LG korporacijom?

Mozda ima LG -ev drive unutra. Inace ako si mislio da je mozda LG ucestvovao u proizvodnji/ sklapanju - mislim da nije. To bi naglasili fluorscentnim slovima od 15 cm na kutiji.
Po onome sto sam uspeo da iskopam po netu proizvodjac je:
Development Prosperity Ltd. ,
RM619, Languang Bldg, No.56
Zhenhua Road
Shenzhen 518031
Guang Dong China
ali nisam uspeo da nadjem njihov site.

Izgleda da sam ga nasao u medjuvremenu:
http://www.szskyvision.com/
i po onome sto tamo ima izgleda da uopste nisu neki indijanci (kinezi su :p ).
Samo su to ovi nasi pilicari koji to uvoze dobro sakrili.

Poslednja izmena:
Mozda sam malo dosadan sa ovim SkyVison. Evo malo o kompaniji:

Equipped with advanced production lines and skilled workers, we can produce over 200,000 units of cards and 80.000 audio-visual products per month. OEM -ODM - SKD - SMT orders from overseas buyers are sincerely welcome, our team of experienced engineers will meet your specific demands with lead time of 15-20 days promise.

Number of card production lines: 8 lines and additional AV production lines: 6 lines
Monthly Capacity: 200,000 cards and 80,000 audio visual units
Size of factory in square meters: 16,000 square meters
Standards & Approvals: CE;Declaration of Compliance :No AT 02132; Technical Compliance Statement: No ES0210003
Staff details: 620 production / 40 Quality Control / 30 Research & Development / 40 Sales & Marketing

Years of OEM experience: 7 years (Year Started: 1992)
Design Services Offered: Yes
Buyer Label Offered: Yes

Products/Services offered: Manufacturing PC/DVD/VCD/CD boards/cards and other home appliances

Primary business type: Audio-Visual/PC boards/cards & home appliances
OEM/ODM/SKD/SMT Services offered: YES
Annual sales year 2002: US$30 Million

Legal Representative: James Xiong (CEO) Tan Ji Zhong (G.M.) Direct Tel.: 86.755.2730 8070
Number of total employees: 730People
Export percentage: Above 70%

Dali ono crveno znaci da se moze kupiti npr. Samsung ili LG proizveden u ovoj fabrici. Ili da npr. proizvedu DVD sa mojom imenom.

soko je napisao(la):
...
Design Services Offered: Yes
Buyer Label Offered: Yes

...

Naravno da moze - ako narucis vecu kolicinu... Sta mislis, odakle brandovi kopernikus i sl. ;)

Inace, trazio sam za drugara firmware za ovaj DVD i interesantno je da je vecina odrednica na "Google" i sl vezana za teme na ES i ovu na Benchmark-forumu, a ostalo su linkovi za prodavce u Srbiji... Da li to znaci da je brand samo za nase trziste?
Uredjaj se nije pokazao lose, ali nadam se da nece morati da se baca u djubre ako mu se nesto desi posle garantnog roka...
Jedna trgovacka fora - u pocetku (prodaje) su ga prodavci reklamirali kao "LG" :mad:

Za kraj, ako neko ima link za novi FW, neka ga okaci ovde... (Please!)

Mozda je o ovome vec bilo reci negde, ali ako nadjem novi firmware kako da ga ucitam u player?

Kad nadjes novi firmware, samo .rom fajl narezi na CD-RW i stavi ga u plejer. Kad se fleshuje za koji minut, sam ce se ugasiti. Cim ga upalis, nedaj mu da ga ponovo fleshuje, nego odmah izvadi disk. I to je to. A reci i gde ima novi firmware da se nadje, ako ga nadjes :)

bolji je za video ali ubacuje OCAJNU reklamu KBC-a, tako da te bude sramota da pustis bilo sta pred drustvom. Inace, probao sam DV-470 i realno, dosta je losija kupovina od skyvisiona. Meni sad matorci traze ovaj za dnevnu, mogu da im uvalim, ali ne znam koji sebi za sobu da nabavim??? Ima li boljih plejera a da su jednako funkcionalni po pitanju broja opcija, a/v izlaza, podrske za kodeke i prevode??? Taj Pioneer, skuplji, kakav je?

Pre neki dan sam video kako radi Toshiba 340 (cena oko 90€) , ima sve sto i Skyvision, ali mislim da je bolji. Preporuka.

Gde kod nas ima Toshiba 340 ??
Da li podrzava sva nasa slova sa kukicama i kvacicama ??
Ko je zastupnik - uvoznik ?? (garancija i servis)

Max, sta to cini Pioneer "dosta losijom kupovinom" i to jos realno? Kupio sam ga prosle nedelje i imam samo reci hvale. Navedi mi neki nedostatak.

Losije citanje diskova, nacin rada, meniji i upotreba, manji izbor a/v izlaza... I mene interesuje Toshiba 340 i onaj bolji Pioneer, sta ima u odnosu na 470... Mozda je taj Pioneer dobio bolji firmware, u medjuvremenu, ko zna...

byMaX je napisao(la):
Losije citanje diskova, nacin rada, meniji i upotreba, manji izbor a/v izlaza... I mene interesuje Toshiba 340 i onaj bolji Pioneer, sta ima u odnosu na 470... Mozda je taj Pioneer dobio bolji firmware, u medjuvremenu, ko zna...

Losije citanje? Jel moze neki info o vrsti diskova ili formatima koji se lose citaju?

Da li je problem preglednost menija ili nedostatak nekih opcija?

Nacin rada?

Za manji broj izlaza stoji. Ja sam bas zakeralo, ali nista od gore navedenog ne bih zamerio DV-470...

Toshiba 340 je kupljena u Tehnomarket-u pored Sofije. Cena 88€ !!! Servis i garancija shodno tome.

Inace podrzava kolko sam video .srt i .sub titlove. Jedino moraju da se naslove istim imenom kao avi fajl. Sve kuke i kvake su na svojim mestima. Koliko sam imao prilike da cujem mp3 i audio diskove svira sasvim solidno za kombinovani plejer (pomocu Technics SUV-600 i Jamo 3 zvucnikai)

Ja sam ga skinuo sa interneta ali čekam da vidim utiske.
Nisam siguran kako da se vratim na stari fw ako ovaj radi lošije.
Jel' ima negde da se skine stari ?

Nazad
Vrh Dno