Šta je novo?

Skyvision Firmware-i - official thread!

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Ček malo da zloupotrebljavam službeni položaj :D

LM, valjda se niko neće ljutiti što ću od ovog threada napraviti sticky, jer sudeći po google-u, broj prodatih SkyVision DVD playera kod nas je ogoroman, kao i broj diskusija na tu temu.

Ono što nas sve interesuje jesu firmware-i, voleo bih da se ovaj thread bavi upravo njima, odnosno jasnim objašnjenjem šta koji fw nosi sa sobom.

Kada sam kupio moj SV, imao sam velike žute titlove, neuokvirene, bez pozadine (loše ili nedovoljno dobro su bili čitljivi na svetlim podlogama).

http://kbc.co.yu/download/skyvision/original.zip - ovaj FW je vodi kao original za SV, ne znam da li je to taj FW koji ima velika žuta slova

http://kbc.co.yu/download/skyvision/bank30.zip - ovaj FW ima manja, bela slova, uokvirena i bez pozadine... takođe, font je malo atipičan... po meni, kada bi font bio veći i ovaj FW bi bio dobar

http://www.gooddvdstuff.com/files/dlindex.php?action=downloadfile&filename=skyvisionFW-MARA.zip - ovaj FW sam ja ostavio kod sebe na playeru... font je beo, standardan je font, manji je nego gorespomenuti žuti font iz originalnog (?) FW-a, ali ima, veoma transparentnu, crnu podlogu, koja je po meni (ne i najbolje, ali...) vrlo dobro rešenje, makar od ovoga što nam se nudi.

Kao što vidite, mene fontovi interesuju, ne znam šta drugo da gledam kod FW-a. Što se fontova tiče, još nijedan od spomenutih FW-a ne zadovoljava potpuno potrebe, ali eto, biramo najmanje zlo (što vole pametnjakovići da kažu kad izlaze na izbore u ovoj zemlji).

Javite još koje sam FW-e zaboravio. Javljajte svoje utiske i tako dalje.

Hvala svima :).

Poslednja izmena:
Pa i nema mnogo drugih FW-ova, ja sam probao ova tri plus jos dva koja sam skinuo sa KBC-a. Dakle, prva dva su bila katastrofa, mali sub-ovi, tanki i zuti. Cak je bilo i gresaka u samom tekstu menija. Original.zip je dobar fw, ali ima crn, neprovidan okvir oko slova, koja su u visini filma (cak i kad je widescreen), pa malo smara jer mi zaklanja deo filma :) (*picajzla sta ces). Bank30.zip izbegavajte - ima solidna slova, velika i bez okvira, ali ima uzasnu uzasnu reklamu u pozadini koje kao da je dete pravilo i ruznu reklamu za KBC. Dakle ono samo da se vidi i da se covek uhvati za glavu.
Poslednji - MARA, radi ok, zaista. Prezadovoljan sam njime i preporucujem ga.

Da li postoji neki fw da cita DVD rezano 4x.

poz.

Što, jel ovi FW-i ne čitaju uopšte rezane 4x diskove?

ja sam probao dvd+r rezane na 8x i oni rade savrseno i to sa originalnim fw-om.

Poslednja izmena:
Ma ja sam u cugu narezao 30 dvda na 4x... rade...

Citao sam na drugim forumima da firmware nije dobar za seriju sa s/n koji pocinje brojevima 0409 (valjda septembar 2004!?) ... e da li ovaj marin radi i na toj seriji i da li je siguran?

P.S.

Mozete li da okacite neke slike da vidim kako izgleda to sa polutransparentnom podlogom za titl ...

Danas sam nadogradio Marin fw i veoma sam zadovoljan. Samo je fazon kada sam video da kad se jedna recenica pojavi na ekranu, dole ispod je transparentni pravougaonik iako nema recenice i to malo iritira. Da li i drugi koji su Maru primenili imaju ovaj problem? Moja serija je od septembra sa providnom fijokom.

Jel moze neko da da link za fw, da ne bi smo ovde svi spamovali kako je divno i krasno i ponavljali iste price...

NHF, samo predlog...

Sta mislite ljudi, jel korisnije imati onu blagu transparentnu pozadinu, u slucaju kada je dole belo, ume da bude korisna. Ili je bolje ici na bold. Oba nova fw-a su ista, samo se razlikuju subtitlovi. Ja sam stavio bold, sada, promene radi...

Šta se dešava kad stvari krenu kako ne treba?
Znači plejer je isključen u pola flešovanja i naravno mrtav je. Da li postoji neka fora ili mora u servis?

Kako si uspeo da ubijes plejer, bas me zanima?

Nemam ja plejer već moj brat, koga inače snabdevam s filmovima i non stop mi se žali ko mu se slabo vidi titl na svetlim podlogama. Ja mu snimim Maru i objasnim kako da to uradi. On me nije shvatio i isključio ga u pola flešovanja. Odneo ga je u sevis i oni ga popravili. Doneo ga kući i ovoga puta sačekao da se procedura završi i nema problema sve radi.
Interesuje me samo da li mora u servis ili može nešto da se uradi u kućnoj radinosti. Da li plejer može nekako da se veže na računar pa da se to odradi.

ne moze kod kuce, moras da imas eeprom reprogramator...

A ne moze se ima kuci eeprom programator ? :)

Kad neko ne razmislja ... ;)

1. da li ovaj novi FW sa transparentnom pozadinom ima i dalje onaj drugi transparenti red iako titl nema drugi red ... secate se onog viska ... jel jos uvek tu?

2. vidim da na sajtu ima pet novih FWa a tri su sa zutim slovima i crnim obodom ... koji je najbolji?

3. i hoce li neko odgovoriti na moje pitanje u vezi sa serijom i S/N-om ovog playera ... pitanje je par scrolova na gore : ))

Poslednja izmena:
prekid flesovanja sky visiona

Vidim da su Max i merlin spominjali eprom programator i prekid napajanja usred flesovanja sky vision DVD plejera. Hocu da pitam da li bi neko mogao da mi uradi to reprogramiranje naravno uz odredjenu novcanu nadoknadu ?

Ovo pitam zato jer se pripremam za ove iz ovlascenog servisa. Doticni su mi rekli da sam zbog tog mog flesovanja (kad sam iskljucio napajanje usred rada) izgubio garanciju i da mora ploca da se menja jer je izgorela i da ce to kostati 40 e ??? I to su mi rekli dok jos nisu ni otvorili DVD !

Mislim kako mogu tako da loze ljude, ko da ne znam da treba uredjaj samo da se reprogramira sa progarmatorom i to je to ! Ostavio sam uredjaj na opravci, pa cekam sta ce da jave, al posto kapiram da oce da me oderu (sve kao kaznu sto sam ih uskratio za 100 din. koliko kosta flesovanje - to sam uradio sam jer ne mogu da dolazim u BG i prelazim 90 KM svaki put kad se pojavi novi firmware), unapred trazim alternativu u vidu coveka sa eprom programatorom !

Dakle, ako ima neko da zna to da uradi nek se javi na mail posto nemam nameru da dajem jos 40 e za sky vision.

BTW, jel neko zna zvanicni sajt za Skyvision?

Jedared sam natrcao na sajt ali sada ne mogu da se setim.... bese nesto tipa www.??skyvision.????.

Pre ovoga skyvision idu neka dva slovca (od kojih je jedno w), a za kraj nisam siguran jel com.tw ili hk ili nesto trece.

teletabis je napisao(la):
BTW, jel neko zna zvanicni sajt za Skyvision?
ne bi me cudilo da je to www.kbc.co.yu s obzirom da je "autostoper", mega-spamer i vlasnik navedene firme, na ES-u izjavio:

Drago mi je sto sve vise ljudi veruje u NASE ENTUZIASTE, koji su "napravili" PRVI
DVD+ DivX sa SRPSKIM Menijem i Titlom ,

kako bi usavrsili SKY VISION-a molim sve korisnike da eventualne bagove koji se mozda budu pojavili u toku explatacije salju
na e-mail:

[email protected]

link

Jel moze neko da objasni nadogradnju firmware-a na Sky Vision i da li to funkcionise i sa ovim novim modelom IP-966 ili su to firware-i za onaj stariji model.

Da li samo na jedan prazan disk da narezem onaj fajl ****.rom i posle ga samo ubacim u SV player ili tu treba jos nesto da se rad (da se pritisne play, setup ili tako nesto itd.)?

Nebih bas da moram da ga nosam do servisa i nazad.

MP3 Shuffle

:smoke: :,,:
Jel moze neko da mi kaze dali postoji u nekom FW opcija za MP3 shuffle nad celim diskom

odzipujes taj fw i narezes taj $$$.rom i samo ga ubacis i cekas jedno 10 sek. *samo nemoj da ga gasis dok to radi . A za IP-966 nemam informaciju da li mogu ti fw...
Ali u svakom slucaju ja mislim da je on skoro savrsen i da mu zasad ne treba nikakav firmware.

Uzeo sam SkyVision 9200.
Ima beli dovoljno veliki font (ne preveliki), uokviren sa crnom ivicom. Ubedljivo najbolja kombinacija, izgleda dobro na svakoj pozadini. Sto se tice ostalih delova (meni i ostalo) ne znam kako izgledaju ostali firmware -i.
Inace probao sam, par Xvid -ova i DivX -ova i cita sve savrseno, subtitle -ove takodje u bilo kom direktorijumu.
Desilo mi se samo jednom na jednom Xvid -u da su zvuk i slika postali desinhronizovani sto je bilo reseno kratkim ubrzavanjem.
Za sada je sve OK.

Samo da napomenem, malo offtopic ali dobro je da zna svaki vlasnik SkyVision -a.
Posle 2 dana otkazalo je dugmence za otvaranje tray -a. U stvari problem je u glupavom bug -u u software -u. Potrebno je na radiju memorisati bar jednu stranicu i dugmence na player-u ce da proradi :)

Poslednja izmena od urednika:
ja imam ip 966 i u servisu su rekli da njemu ne treba flashovanje jer je novi model......

Imam 11 verzija FW-a za 888 plejer. Od toga su 6 od Mare.
Samo bi nekoga zamolio da mi kaze gde mogu da ih "okacim" na internetu, a da budem siguran da ih nece izbrisati u roku od nedelju dana.

Poslednja izmena:
Vrh Dno