Šta je novo?

SkyStar2?!

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Ljudi treba mi pomoc. Dobio sam satelitsku antenu 130cm i LNB konverter, a pre par dana sam

kupio SkyStar 2 karticu za PC. Nakacio sam antenu prikljucio karticu na maticnu spojio

kablom LNB konverter i karticu i NISTA!!! E sad ili sam ja totalni duduk pa ne znam kako da

podesim to cudo jer ima milion opcija ili nesto tu nije uredu. Prilikom instalacije softvera

koji sam dobio uz karticu, konkretno DVBViewer-a javlja mi se sledeca greska (error),

"WinLIRC failed to initialize", pa pita da li zelim manuelno sam da configurisem, da bi mi

ponudio neki file za konfiguraciju, i opet nista i opet greska "Error parsing configuration

file". Na sve to i ikonica u system tray-u za satelit je crvena a treba da bude zelena i

pise "no signal-internet via modem". Znaci ne radi mi daljinski ne radi mi DVBViewer ne radi skoro nista, u setup-u pise nemam signal??...pa ako neko zeli nesto da kaze stvarno bih bio

zahvalan.

Batali DVBBiwer, vec skini ProgDVB. A potrazi i satelitskiforum, to je jedan simpatican forum..

predpostavljam da si antenu podesio na neki konkretan satelit ?! koji? - ako znas koji, podesi DVBviewer upravo na njega, iskljuci one diseqc opcije, i posle skeniraj transpondere...

ikonica u system tray-u je crvena jer trenutna setovanja kartice ne odgovaraju satelitu koji je prikacen na istu...

WinLIRC failed - najverovatnije nije dobro podesen serijski/comm port na koga se kaci onaj deo od daljinskog...

puff..
www.satelitskiforum.net

gorang je napisao(la):
predpostavljam da si antenu podesio na neki konkretan satelit ?! koji? - ako znas koji, podesi DVBviewer upravo na njega, iskljuci one diseqc opcije, i posle skeniraj transpondere...

ikonica u system tray-u je crvena jer trenutna setovanja kartice ne odgovaraju satelitu koji je prikacen na istu...

WinLIRC failed - najverovatnije nije dobro podesen serijski/comm port na koga se kaci onaj deo od daljinskog...

puff..
www.satelitskiforum.net

...ok, jedan problem manje ona "deo" sto ide u COM port nisam ni stavio u svoj zurbi :wall:, a ovo sto kazes da je ikonica u tray-u crvena za to sto setovanja nisu ista kao na satelitu, pojasni molim te nisam razumeo.
jos nesto kad hocu nekikanal da ukljucim preko DVBViewer-a izlazi mi ovaj error "canot set tunerstatus" "wrong setings"...
bilo bi mislim najbolje da mi neko kaze kako da konfigurisem sve ovo koje vrednosti da unesem...za astru, hotbird ili sta znam vec...
jos nesto, koliko vidim nemam signal nikakav, kada udjem u Setup4PC>Transponder Status pod signal quality mi stoji "0% Out Of Lock"?!

Poslednja izmena:
Nisi rekao osnovno: da li je antena usmerena na neki satelit, ili si samo zasrafio to bezveze.

Ako treba da podesis antenu, to nije bas tako lako za prvi put, ali nije ni tesko ako shvatis sta treba da radis. Najprostije: nadjes neku aktivnu frekvenciju sa satelita koji hoces da pronadjes (ili skines gotovu listu kanala za ProgDVB sto je jednostavnije) kliknes na kanal, dvoklik na crvenu tacku (koja treba da bude zelena), --> status, tu imas nivo signala, klikni na precrtan zvucnik pored da dobijes i zvucnu indikaciju.
Sada pomeras, veoma fino i pazljivo antenu gore-dole i levo desno dok ne dobijes signal..
Moze da se koristi i Fast Sat Finder umesto setup4PC. ali svejedno..

Ako je antena usmerena, kao sto ti rekose, zaboravi to sto ide na disku uz karticu. Skines ProgDVB.
Setings --> DiSEqC -- pojavio se prozor -- kliknes na tacku u sredini --> Property (sa desne strane prozora) --> u padajucem meniju odaberes satelit na kojem si (posto je fiksna antena, trebalo bi da je HotBird, dosta zanimljiviji trenutno od ostalih.. iako ode Sky pre neki dan :( ) -->O.K. ..
Sada u Channel list u ProgDVBu (gore levo) odaberes Channel search i kliknes na izabrani satelit.
Nakon toga traje skeniranje i dobices listu kanala grupisanu po provajderima. A takodje mozes da skines od negde gotovu listu kanala za ProgDVB..

:bottle:

Ok evo ovako, sve sam bio deinstalirao, i driver-e i programe koje sam dobio na disku, sve. Skinuo sam i ProgDVB i FastSATFINDER, i instalirao driver-e kao i ova dva programa. Uradio u ProgDVB-u sve ono sto ste rekli, ali nista, ja odaberem satelit ali kada trebam da ga na listi odaberem on ne moze da se klikne. FastSATFINDER opet izbacuje sledece "Cannot create filter graph manager" :wall: :mad:, tako da sam skroz odlepio ne znam da li je u pitanju kartica, antena, LNB...nisam pametan, a sto ti rece da li sam je samo onako "zasrafio", pa da jesam *** ovo mi je prvi put da se petljam sa ovim i sam sam je okacio na zid svi mi rekli okreni prema jugu, jugo-istoku, vrteo sam je na sve strane ali skroz ne reaguje...da li je moguce da je kartica nesto neispravna, mada je PC vidi lepo i cita bas kako treba...aj jos neke sugestije.
Pomoglo bi mozda kada bi mi rekli gde da okrenem antenu pod kojim uglom :D

Ne gubi vreme uzalud, zovi nekog montažera sat. opreme on će ti pozicionirati antenu za vrlo kratko vreme, prvo je fiksiraj, ušrafi sat. antenu za neku šipku koju bi trebalo da zavariš na terasi.
Montaža antene bi trebalo da košta oko 20 evra, bolje da platiš nego da gubiš živce.

Instaliras drajvere, zatim ProgDVB. Na pocetku instalacije ProgDVB te pita koju karticu imash, ti izaberesh tvoju ,zavrshi se instalacije ne chackas nista. Zatim instalirash FastSatfinder i pomocu njega nadjes satelit. Pogledaj okolo gde su uperene ostale antene i to ti je dovoljno da usmerish tvoju. Nadjes listu svih programa i ubacish ih u direktorijum gde ti je instaliran ProgDVB "ProgDVB/Channels". To ti je sve, i tako mora da radi bez chackanja i dodatnih podeshavanja. Znaci nema nista da podeshavas,da trazis kanale sve ti odmah radi ako si prethodno lepo usmerio antenu. Sve sto ti treba u vezi SS2 podeshavanja, drajveri i sl. imas na www.scaistar.com.

Prilozi

• lista canali ProgDVB.rar
    118 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Alias je napisao(la):
Instaliras drajvere, zatim ProgDVB. Na pocetku instalacije ProgDVB te pita koju karticu imash, ti izaberesh tvoju ,zavrshi se instalacije ne chackas nista. Zatim instalirash FastSatfinder i pomocu njega nadjes satelit. Pogledaj okolo gde su uperene ostale antene i to ti je dovoljno da usmerish tvoju. Nadjes listu svih programa i ubacish ih u direktorijum gde ti je instaliran ProgDVB "ProgDVB/Channels". To ti je sve, i tako mora da radi bez chackanja i dodatnih podeshavanja. Znaci nema nista da podeshavas,da trazis kanale sve ti odmah radi ako si prethodno lepo usmerio antenu. Sve sto ti treba u vezi SS2 podeshavanja, drajveri i sl. imas na www.scaistar.com.

hvala za listu kanala Alias. Mene buni sto po pokretanju ProgDVB-a iskace prozorce u kom pise "device not started"!!!...skinuo sam listu pa cu opet probati, a sto se tice antena u komsiluku vidim tri ***, dve su u jednom smeru treca u sasvim drugom pa videcu sta moze...

Kao prvo, treba da namestiš antenu, nemožeš samo da je okaćiš na zid, treba da je i usmeriš ka nekom satelitu. Ta antena treba da ima adekvatne držače inače će vetar da je odnese, ili će da je rašteluje, pa ćeš posle svakog vetra da šteluješ antenu.
Kad već montiraš antenu dodaj još malo para pa kupi i motor.
Znači namestiš antenu na primer na hotbird startuješ Progdvb i njega namestiš na isti satelit i lampica od signala treba da zazeleni, u suprotnom nešto si *****o.

Cini mi se da si ti daleko od resenja.. :whip:

Problem sa ProgDVB-om: ako ti prijavljuje Device not started, verovatno prilikom instalacije ProgDVB-a nisi odabrao SkyStar2 ? Mozes i ovako: setings --> device list --> odaberes SkyStar2 --> start ili ponovo instaliraj ProgDVB, ali na pocetku odaberi SkyStar2.

Ako si npr. pola santimetra promasio polozaj antene u bilo kom smeru levo - desno, gore - dole umesto signala imaces 0% . Nije to kao "zemaljska" antena, da gledas kakva je slika, pa podesavas ili tako nesto.. ako ima signala sve je savreno, ako nema, nema nista..

Na primer, Astra je na 19 stepeni istocno, a BG otprilike na 20 stepeni. Sto znaci da je Astra iz BG gledano skoro tacno na jugu. HotBird je na 13 istocno, znaci malo zapadnije od apsolutnog juga.

A elevacija, odnos gore-dole na anteni je isto toliko bitan, ali tu se ne moze reci toliko i toliko stepeni, kod svakog modela antene je drugacije.. Mislim, signal dolazi pod istim uglom, ali razlicite ofset antene razlicito reflektuju signal ka konvertoru, pa eleveciju treba jednostavno - pronaci, ne mozes da zasrafis antenu i ocekujes da ces uhvatiti signal..

Postavljanje motora - u tvom slucaju, zaboravi. Zovi nekog ko zna.

:wave:

merlin je napisao(la):
Kao prvo, treba da namestiš antenu, nemožeš samo da je okaćiš na zid, treba da je i usmeriš ka nekom satelitu. Ta antena treba da ima adekvatne držače inače će vetar da je odnese, ili će da je rašteluje, pa ćeš posle svakog vetra da šteluješ antenu.
Kad već montiraš antenu dodaj još malo para pa kupi i motor.
Znači namestiš antenu na primer na hotbird startuješ Progdvb i njega namestiš na isti satelit i lampica od signala treba da zazeleni, u suprotnom nešto si *****o.

razumem ja vas, i mrdam je konstantno :mad:, ali me zanima da li je moguce i da nije samo polozaj antene u pitanju da nije do kartice ili LNB-a?
U svakom slucaju hvala na trudu, i samo saljite predloge :guitar:

Pa sve je moguće. Moguće je i da ti je kabl negde u prekidu, možda ti tanjir nevalja, možda ti je ss2 neispravna, možda lnb nisi stavio kako treba. Zato ti je neko i predložio da daš 20 evra da ti se namesti antena. A možda je tebi zanimljivije samo nameštanje. :D

...pa antena je nova kao i LNB i spojeni su mu u kopernikusu i tako je i stajalo kod ortaka nekih mesec dana, onda je on odustao dao je meni, kako ja vidim ni ne moze drugacije da se povezu jedno za drugo. Kabl je nov i nigde nije ni savijen ni prekinut...malo me samo buni ona poruka iz ProgDVB-a "device not started". Neko je pomenuo da mozda nisam u instalaciji odabrao skystar2 karticu, jesam, i posle sam i u options klikao na nju i potom na start da bi mi opet isti error pokazao... :mad:...uf ovo je frustrirajuce...
Sto se tice motora za te pare mogu jos ceo jedan komplet da kupim, i antenu i LNB i karticu (skoro sve).
Videcu mozda i pozovem nekoga iako inace volim da se mucim oko ovih cuda :D

kartica je instalirana bez problema, nego ispred kuce na nekih deset metara ima neka breza, drvo, ali je sva jadna suplja jel moze ona da smeta. ne znam vise gde da je okrenem.

Na deset metara isprad kuce ne smeta. Jedino ako je bas visoka.

Nadam se da si stavio antenu na jug? Svi satelliti su na juznom horizontu, zato sto su iznad ekvatora u geostacionarnoj orbiti na 36000 km. Mi smo na severnoj polulopti tako da je sve na jugu od nekih 70 stepeni istocno do oko 40 zapadno, u tom rasponu mozemo da "hvatamo" satelite. Dallje od toga smeta planeta :smash:

Kao sto sam ti vec rekao, dva najzanimljivija satelita u slucaju fiksne antene su Astra na 19.2 istocno i HotBird na 13 istocno.

Uzmes i usmeris ,)

Lappy je napisao(la):
Kao sto sam ti vec rekao, dva najzanimljivija satelita u slucaju fiksne antene su Astra na 19.2 istocno i HotBird na 13 istocno.

Uzmes i usmeris ,)

Ok posto sam duduk za satelite objasni mi to na jug ali 19.2 istok i to :D :type:

Uh... pa ne znam kako da objasnim.
Na primer: kada uzmes kompas i on ti pokaze tacno jug, tu je sve jasno, zar ne.. u slucaju BG i okoline (a ti si iz Novih Banovaca, video sam na elitesecurity.. ja sam tu par kilometara u Staroj Pazovi...) koji su na oko 20 stepeni istocne geografske sirine, to znaci kada gledas direktno na jug- usmeren si na 20 stepeni istocno.
Hmm (i ja se zbinim kada ovo ponovo citam.. ali jednostavno je..) . Ako pomeras antenu desno od tacno na jug - ides na zapad sa antenom, dakle jugozapad. I na primer 6 stepeni na zapad od astre na 19.2 je 13 istocno i tu je HotBird.
A to je i dalje juzni horizont.
A da smo na jugu Afrike antene bi bile usmerene na sever, zato sto sateliti stoje u geostacionarnoj orbiti na (znaci rotiraju tako da su gledano sa zemlje uvek na istoj poziciji), a geostacionarna orbita je na 36000 km iznad ekvatora (koji deli planetu na severnu i juznu poluloptu).

Aj' sad' reci da ti nije jasno i dolazim u Banovce da :smash: i tebe i antenu :D

Lappy je napisao(la):
Uh... pa ne znam kako da objasnim.
Na primer: kada uzmes kompas i on ti pokaze tacno jug, tu je sve jasno, zar ne.. u slucaju BG i okoline (a ti si iz Novih Banovaca, video sam na elitesecurity.. ja sam tu par kilometara u Staroj Pazovi...) koji su na oko 20 stepeni istocne geografske sirine, to znaci kada gledas direktno na jug- usmeren si na 20 stepeni istocno.
Hmm (i ja se zbinim kada ovo ponovo citam.. ali jednostavno je..) . Ako pomeras antenu desno od tacno na jug - ides na zapad sa antenom, dakle jugozapad. I na primer 6 stepeni na zapad od astre na 19.2 je 13 istocno i tu je HotBird.
A to je i dalje juzni horizont.
A da smo na jugu Afrike antene bi bile usmerene na sever, zato sto sateliti stoje u geostacionarnoj orbiti na (znaci rotiraju tako da su gledano sa zemlje uvek na istoj poziciji), a geostacionarna orbita je na 36000 km iznad ekvatora (koji deli planetu na severnu i juznu poluloptu).

Aj' sad' reci da ti nije jasno i dolazim u Banovce da :smash: i tebe i antenu :D

aj' ja cu pristavim kafu imam i busilicu :D, ok sad kontam sutra cu ponovo da provrtim mada mislim da kartica nesto zeza jbm li ga...

Mozda ovo moze makar malo da pomogne:
"Device not started" poruka se javlja zato sto su neke kartice
da kazemo "zakljucane".
Postoji negde na net-u patch skystar2 unlock ili tako nesto, nije
dosta veliki.Kada nadjes patch uradi sledece :
Idi na start>settings>network connections>local area connection>desni klik misa>disable
(uradi to na onoj local a. con. na kojoj kada drzis kursor stoji ono B2C2 broadband....bla....bla)
Startuj patch , i zatim isto ono sve samo enable.
To bi trebalo da otkljuca karticu.
Nije lose postaviti i IP adresu za SS2 192.168.238.238 jer hoce ss2 da malo
smori ceo sistem 1-2 minuta posto kartica trazi sama IP adresu
i za to vreme ne radi npr. dial up i ostatak network-inga u windows-u.

Pozdrav

Mitre, uz svo postovanje prema tvojoj muzici :D i svemu, ipak moracu da te ispravim. Mada mislim da je covek vec toliko zbunjen da ce odustati od svega i gledati tebe na pinku :p

Device not started nema bas veze (nema uopste veze) sa pojavom zakljucavanja kartice. Kada je kartica zakljucana, ona na prvi pogled radi normalno, ima signal, samo nista od podataka ne prolazi. Prostije ima signal - nema slike.

Otkljucavanje moze na vise nacina, ali nije bitno, to se desavalo sa starijim 2.3 verzijama kartice, sa 2.6 jako retko.

Device not started moze da znaci da uopste nema kartice, sto valda, mozemo iskljuciti, moze da bude da je disableovana ili ne radi iz nekog razloga i trece najverovatnije da je problem na relaciji ProgDVB-kartica. Ako je dole pored sata tacka crvena ili zelena, nebitno, znaci da je kartica tu i radi, znaci da je problem sa ProgDVB-om i njegovim skontavanjem kartice .

Da sam maher za SAT TV , i nisam..... to priznajem.
Ovo sam pisao po mom secanju jer sam nekoliko puta instalirao
SS2 kod mene kuci (zajedno sa sistemom).
I imao sam bas "device not started" probleme i mogao sam da se
zakunem da sam ih bas na taj nacin resio.
Sto se tice pojave da su uglavnom stare kartice zakljucane (rev 2.3)
to si u pravu.Moja kartica jeste rev 2.3.

Inace ja sam iskljucio donju ikonicu iz startup-a jer opasno smara i
ProgDVB mi radi kako treba i bez nje.

Pozdrav

Poslednja izmena:
pa aj videcu i sa tim patch-om znam gde ima a i sa IP adresom, dodelicu joj staticku, ali opet kod instalacije ProgDVB-a u listi kartica stoji SkyStar2 ali pored isto tako stoji da zahteva 4.2.2 drivere mislim...
skinuo sam i neki transponderfinder i tamo pise "attention the skystar2 card work's only with 4.2.8 drivers, only version 4.2.8 work's!", tako da cu skinuti i te starije driver-e pa cu videti?!?!

Ja koristim 4.2.8 drajvere , noviji 4.2.11 su mi brljavili i pravili probleme.
4.2.30 nisam probao.

e sto se tice onog da disejblujem konekciju u networksima to ne ide ne znam zasto kaze ne moze, a sto se tice IP adrese prijavljuje ovo: "The IP address 192.168.238.238 you have entered for this network adapter is already assigned to another adapter 'Technisat DVB-PC TV Star PCI'.'Technistar DVB-PC TV Star PCI' is hidden from the Network Connections folder becouse it is not physically in the computer. If the same address is assigned to both adapters and they both become active, only one of them will use this address. This may result in incorrect system configuration."

:smash: :S: :mad: :wall:

Nazad
Vrh Dno