Šta je novo?

SkyStar2 v2.3. ili v2.6

• Začetnik teme Začetnik teme Mikeli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mikeli

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
601
Nedavno sam kupio SS2 v2.3. greje se malo jace ali za sada radi dobro. Sada imam mogucnost da je zamenim za novu verziju. Ne znam sta da radim, stalno cujem razlicit misljenja o tome koja je bolja. Dali neko zna konkretno koja je razlika i dali upste razlike postoje?
Hvala u napred za savete.
Veliki pozdrav :wave:

Da sam korisnik toga sto imas, prvo bih detaljno procesljao forum, kao sto se desava i na ovom.Zato forumi i postoje.U svakom slucaju blago tebi na kartici, ali bi trebalo da znas da polako svi prelaze na seca2 standard, tako da neces imati vajdu sto se tv-a tice, a sto se interneta tice, blago tebi na kvadrat.

borab-u nemoj se praviti pametan vec daj neki predlog!
mikeli, verzija 2.3 se preterano greje i da nebi riknula zahteva dodatno hladjenje u vidu ventilatorcica "osmice"!!
zameni je za 2.6 definitivno ako mozes!!!!

borab je napisao(la):
Da sam korisnik toga sto imas, prvo bih detaljno procesljao forum, kao sto se desava i na ovom.Zato forumi i postoje.

U pravu si!!!

borab je napisao(la):
U svakom slucaju blago tebi na kartici, ali bi trebalo da znas da polako svi prelaze na seca2 standard, tako da neces imati vajdu sto se tv-a tice,

Ali si ovde pogresio debelo. Moza je to zato sto nisi korisnik "onoga sto Mikeli ima", a mozda i zato sto si ne informisan, ili je nesto trece u pitanju? LM, kao sto svi mi korisnici vrlo dobro znamo, seca2 "standard", za koju si cuo, je razbijena (kao sistem enkripcije signala - ili je mozda dostignuta kao standard?), tako da to sto "svi" - gde se verovatno misli ne na sve nego na one koji nisu na (vidi sad sta je standarda) Irdeto2, Nagra2, Via2, a mozda i na njih iako ove enkripcije jos uvek nisu razbijene; moze samo da nas obraduje. Drugim recima "imamo vajdu" od njih - odnosno od seca2. E, sad razmisljanja idu dalje, doci ce jednog dana i seca3 - sta cemo onda oce li biti vajde ili nece???

borab je napisao(la):
a sto se interneta tice, blago tebi na kvadrat.

Kvadrat??? Probaj sa kub ili je qub ili cube, ili kako vec. Sto se interneta tice, sigurno je da ti koji nisi korisnik toga sto nemas, ne mozes ni da ga koristis. Mikeli, a i ostali korisnici toga sto imaju (misli se na SS2 (SkyStar 2) karticu) nalaze se u dilemi, verzija 2.3 ili 2.6(b), a sve to iz razloga sto kad je koriste (zato sto je imaju) brinu o kvalitetu prijema signala, koji direktno utice na "internet" (koji koriste jer koriste ono sto imaju). Nije sve jedno ako za jednu noc skidas DVD od skoro 5 Gb, koji je podeljen u stotinjak fajlova, pa ti se desi da ne skines kako treba jedan od sto fajlova. Nije problem samo u tom DVD-u ili njih par koje skines za noc koristeci ono sto imas, glavni problem je sto ne mozes da stignes da pogledas sve sto te interesuje, a nemas ni mesta na disku da sve to drzis i to sve samo zato sto koristis... ma znas vec sta.

Sve u svemu, nadam se da ti je problematika jasnija malo ili si sad zbunjen ili nisi odnosno sto bi bio ili sto bi koristio, a i kako da ga koristis kad ga nemas...

V.2.3 mi jos uvek super radi radi, racunar nisam gasio nekoliko dana a temperatura kartice je ista kao i posle 2-3 sata rada. Sa signalom nisam imao problema za sada sam prezadovoljan. Moji drugari imaju V.2.3 (od kojih dvoje bukvalno nikada ne gase racunar) vise od godinu dana, i njima se kartice greju ali jos uvek rade bez problema. Pricao sam sa nekim ljudima koji prodaju ove kartice i oni kazu da su na novijoj varijanti tjuner i jos neki delovi losijeg kvaliteta nego na staroj, i da na novu imaju reklamacija. Jos uvek sam u nedoumici zbog razlicitih misljenja. Pozdrav.

tomato je napisao(la):
U pravu si!!!

Ali si ovde pogresio debelo. Moza je to zato sto nisi korisnik "onoga sto Mikeli ima", a mozda i zato sto si ne informisan, ili je nesto trece u pitanju? LM, kao sto svi mi korisnici vrlo dobro znamo, seca2 "standard", za koju si cuo, je razbijena (kao sistem enkripcije signala - ili je mozda dostignuta kao standard?), tako da to sto "svi" - gde se verovatno misli ne na sve nego na one koji nisu na (vidi sad sta je standarda) Irdeto2, Nagra2, Via2, a mozda i na njih iako ove enkripcije jos uvek nisu razbijene; moze samo da nas obraduje. Drugim recima "imamo vajdu" od njih - odnosno od seca2. E, sad razmisljanja idu dalje, doci ce jednog dana i seca3 - sta cemo onda oce li biti vajde ili nece???

Kvadrat??? Probaj sa kub ili je qub ili cube, ili kako vec. Sto se interneta tice, sigurno je da ti koji nisi korisnik toga sto nemas, ne mozes ni da ga koristis. Mikeli, a i ostali korisnici toga sto imaju (misli se na SS2 (SkyStar 2) karticu) nalaze se u dilemi, verzija 2.3 ili 2.6(b), a sve to iz razloga sto kad je koriste (zato sto je imaju) brinu o kvalitetu prijema signala, koji direktno utice na "internet" (koji koriste jer koriste ono sto imaju). Nije sve jedno ako za jednu noc skidas DVD od skoro 5 Gb, koji je podeljen u stotinjak fajlova, pa ti se desi da ne skines kako treba jedan od sto fajlova. Nije problem samo u tom DVD-u ili njih par koje skines za noc koristeci ono sto imas, glavni problem je sto ne mozes da stignes da pogledas sve sto te interesuje, a nemas ni mesta na disku da sve to drzis i to sve samo zato sto koristis... ma znas vec sta.

Sve u svemu, nadam se da ti je problematika jasnija malo ili si sad zbunjen ili nisi odnosno sto bi bio ili sto bi koristio, a i kako da ga koristis kad ga nemas...

Momak vrhunski si konfuzan. :smackbum:

Sto se tice pregorevanja, jedini za sada primeceni problem (sa moje strane) je preterana struja za napajanje LNB,Disecq i motora koja je dovela do pregorevanja mosfeta koji sluzi za podizanje napona sa 12V. Takodje udela u tome je imala i sama kartica koja je zagrevanjem dovela do susenja El. kondenzatora 56/25V. Epilog price je, kartica i dan danas radi 24/7/365, sprzeni (bolje reci ispareni) tranzistor sam zamenio sa BS100 tako da sad imam malo viska snage, kondenzator je otisao na 470/35 i sve savrseno radi.

Ova prica se naravno odnosi na ver. 2.3 a posto je i na 2.6 napajanje uradjeno na isti nacin mogucnost kvara (izgorevanja) i dalje postoji.

I samo jos jedna informacija, OVAJ KVAR NE MOZE DA DOVEDE DO TRAJNOG CRKAVANJA KARTICE, jer su vodovi potpuno odvojeni od elektronike same kartice i sluze samo za napajanje LNB-ova.

Pozdrav
Nemanja

ToxiC je napisao(la):
gde si je kupio i koja je cena?
Ja sam je kupio u Zrenjaninu za 80evra. U Backoj Topoli imas za 75.(SAT-TRAKT)
POZDRAV

Poslednja izmena:
Ako ti stara radi bez problema, ostavi je. Hladjenje mozes vrlo lako resiti sa jednim ventilatorom od 80mm na 7V. Moja radi danonocno i nikad nikakvih problema sa njom nisam imao. Tjuner na v2.6 nema auto-detect symbol rate sto zna da pomogne kod slabih signala ili ako lovis feed-ove, tako da je za takve stvari bolja v2.3

Paradigma je napisao(la):
Momak vrhunski si konfuzan. :smackbum:

Ali vidis da sam pogodio kako covek razmislja, pa je shvatio da ne treba da se mesa u ono u sta se ne razume ni q. :smoke:

Nazad
Vrh Dno