Šta je novo?

SkyStar2 i Nforce4

kiza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen5 2600 @ LC-CC-120
Matična ploča
Biostar B450MH
RAM
16GB DDR4
GPU
AMD Radeon R9 200 2GB
Storage
Lexar NM620 1TB; WD 4TB WD40EFZX; WD 2TB WD20EARX
Zvuk
Altec Lansing 5.1
PSU
Chieftec GPE-600S Eco
Kućište
Thermaltake Chaser A31
Monitor
Dell P2414H
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000v2
Ostale periferije
HP LJ1020,Canon LiDE
Laptop
Dell Latitude E6400; Lenovo T580
Mobilni telefon
Samsung S23/256GB
Pametni uređaji
Huawei GT2 pro, Xiaomi Mi Air Purifier 2S, Amazon EchoShow 8 2nd gen, Xiaomi S20 Robot
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li neko koristi SkyStar2 karticu na ploci sa Nforce4 4x chipsetom?
Zanima me da li na nekoj (kojoj?) ploci ta kartica radi?

- cek, kod tebe ne radi, ili si procitao negde da pravi problem sa tim cipsetom?
kod mene radi bez ikakvih problema.

Pa, ne radi:crash:
Imam plocu Asus K8N4-E Deluxe i na njoj ne radi. Takodje mi ne radi ni C'n'Q. Prijavljuje da CPU ne podrzava C'n'Q?? Procesor je Sempron 2800+.

ovo u vezi sky-ja ne znam ali nije mi jasno kako procesor nece da ti podrzi c'n'q. Kod mene sve savrseno radi na istoj kombinaciji ploce i procesora

Poslednja izmena:
A kako kod vas dvojce to radi kad Sempron 2800+ ne podrzava C'n'Q????????

Misko je napisao(la):
A kako kod vas dvojce to radi kad Sempron 2800+ ne podrzava C'n'Q????????

Busted :D

kiza je napisao(la):
Da li neko koristi SkyStar2 karticu na ploci sa Nforce4 4x chipsetom? Zanima me da li na nekoj (kojoj?) ploci ta kartica radi?

Ta ploča nema dodatni molex za napajanje PCI uređaja pa zbog toga neke revizije kartica ne rade. Možeš da moduješ karticu i da joj obezbediš dodatno napajanje. Treba malo veštine jer neke vodove na kartici treba seći a trebaće ti i lemilica.

Skuplja varijanta ti je da menjaš ploču ili da nađeš ss2 karticu verzije 2.6c ili niže.

kiza je napisao(la):
Da li neko koristi SkyStar2 karticu na ploci sa Nforce4 4x chipsetom?
Zanima me da li na nekoj (kojoj?) ploci ta kartica radi?

Radi odlično na ploči MSI K8N Platinum (Skystar 2 Rev. 2.6D).

Ovako sa MSI neo3 nforce 4x4 radi OK ali problem je u plocama koje podrzavaju novu PCI reviziju 2.3 na ploci kod koje su ****** smanjili 5V granu na PCI u amperazi pa se desava da PCI slot ugine il kartica neradi posto SS2 vuce 5V ko luda...
Kod MSI lepo pise da ploca za PCI podrzava 3.3 i 5V PCI kartice jer je 2.2V kompatibilna pa tu nema problema

Znaci ako je ploca PCI 2.3 onda za nju idu samo 3.3V PCI kartice...

Sta reci ona koji rade revizije su ****** :))

kiza je napisao(la):
Imam plocu Asus K8N4-E Deluxe i na njoj ne radi. Takodje mi ne radi ni C'n'Q. Prijavljuje da CPU ne podrzava C'n'Q?? Procesor je Sempron 2800+.
U kom smislu neradi,ne radi u opste,ili ima nekih cudnih simptoma,tipa prepoznaje harware,ali ne radi,daj malo vise informacija,na tvojoj konfi bi trebalo da radi perfektno!

Poslednja izmena:
alex303 je napisao(la):
Busted :D

Ta ploča nema dodatni molex za napajanje PCI uređaja pa zbog toga neke revizije kartica ne rade. Možeš da moduješ karticu i da joj obezbediš dodatno napajanje. Treba malo veštine jer neke vodove na kartici treba seći a trebaće ti i lemilica.

Skuplja varijanta ti je da menjaš ploču ili da nađeš ss2 karticu verzije 2.6c ili niže.

Kartica (SkyStar2) je verzija 2.3
Da li imas uputstvo za modovanje iste?
Da li verzija 2.6c radi na 3,3V? Na koju si verziju mislio kad kazes 2.6c ili nize?

Inace, procesor je Palermo jezgro E6. Kad iz win-a startujem Cool&Quiet prijavi mi da ovaj procesor to ne podrzava. Sad sam instalirao AiBooster sa cd-a koji dolazi uz plocu i vidim da smanji nesto broj obrtaja ventilatora na hladnjaku procesora, ali ga ne iskljucuje potpuno (to recimo radi iz biosa na Asus K8N).
Ako bih menjao plocu, uslov je da na novoj radi SS2:) , zatim da ima izlaze za 5.1 zvucnike + linijski ulaz + prikljucak za mikrofon, da ima 3 PCI slota, Pcie16x i da radi C'n'Q. Koja ploca bi zadovoljila ove uslove?

kiza je napisao(la):
Pa i ne podrzava CnQ. Tek Sempron 3000+ i 3100+ @1.8 Ghz imaju CnQ.

Takodje radi na Neo4 Platinum standardni nforce4 dakle nije ultra SS2 ver 2.6C

predpostavljam da govorimo o istoj stvari C'n'C.

dakle kada je temperatura procesora mala meni se lepo iskljuci ventilator na njemu i krene da vrti tek kada se za to ukaze potreba. Takodje mi brzina vetilatora na chipu i procesoru nije uvek ista nego varira prema potrebi. Nadam se da se pod tim podrazumeva C'n'C

Poslednja izmena:
Mozete videti po netu da postoje probleme sa Asus-ovim nforce4 Sli plocama i Skystar2 bas zbog PCI voltage. Cinjenica je da skystar 2 ....przi navedene ploce. (To se potvrdjuje i u drugim forumima).
Kod mene Asus A8N-E radi bez problema sa Skystar2 (treba im 5V), ali A8N-Sli i SE varjanta (daju 3.3V u PCI slotovima)

Poslednja izmena:
duigor je napisao(la):
predpostavljam da govorimo o istoj stvari C'n'C.

dakle kada je temperatura procesora mala meni se lepo iskljuci ventilator na njemu i krene da vrti tek kada se za to ukaze potreba. Takodje mi brzina vetilatora na chipu i procesoru nije uvek ista nego varira prema potrebi. Nadam se da se pod tim podrazumeva C'n'C

Da, upravo o tome pricam. Na mojoj ploci, ventilator na procesoru se nikad ne iskljucuje. Iako je temperatura procesora niska, on i dalje radi. E, sad vidim da neki tvrde da Sempron 2800+ nema tu mogucnost, ali sam ja sklopio nekoliko masina sa Asus K8N-E i Sempronom 2500+ i 2800+ i svuda je to radilo.

Al` to kontrolise logika ploce (a ne procesora), ima u biosu (tih asusovih ploca) opcija Q-Fan cotroller.

Poslednja izmena:
primera radi trenutno mi je temp:
procesora 30c - ventilator radi na 2445rpm
ploce 32c - ventilaor na 4017rpm

e sad nisam ni ja siguran koliko niska temperatura mu je potrebna da bi ugasio ventilatore, niti ja kroz asusov program pc probe II imam mogucnost podesavanja.

C'n'Q nije namenjen samo za kontrolu ventilatora vec po potrebi obara takt procesora kada je neaktivan ili slabo opterecen,samim tim sto procesor radi na mnogo nizem taktu od nominalnog manje se greje a senzor detektuje nizu temp i sam obara brzinu ventilatora,na Asusovim plocama postoji deo q-fan gde se rucno mogu odrediti vrednosti na koliko fan da bude pod odredjenom temperaturom i namenjen je bas za procesore koji ne podrzavaju C'n'Q ili onima koji drze iskljucen C'nQ' i ako ga procesor podrzava.

Resio sam problem tako sto sam zamenio maticnu plocu i procesor :)
Sada SkyStar2 ver.2.3 radi.

kiza je napisao(la):
Resio sam problem tako sto sam zamenio maticnu plocu i procesor :)
Sada SkyStar2 ver.2.3 radi.
I samo plocu da si zamenio, resio bi problem jer ovo sto sam napisao pre vazi i za tvoju maticnu Asus K8N4-E Deluxe

Da, stvarno ima nekih problema; pre 2 dana sam probao kod druga da instaliram na A8N5X i odmah nakon instalacije drivera kursor je poceo da secka s' vremena na vreme! Nebitno je u kom je PCI slotu, uvek isto.... Probano i sa reinstalacijom Windows-a i SP1 i SP2.... uvek isto!

Ima li resenja ili da kupi MSI, posto se ASUS NF4 proce (pojedine) i SS2 ocigledno bas i ne mirishu...

DO 3000 PRAVI PROBLEM Sempron ne podrzava C'n'Q
__________________:cigar:

westel je napisao(la):
DO 3000 PRAVI PROBLEM Sempron ne podrzava C'n'Q
__________________:cigar:

Ajd sto si nekultruan pa pises sve sa caps lockom, vo ti je 4ti post, nego jos siris dezinformacije.

Poslednja izmena:
E, samo za info: Novi driveri za SS2 (i novi softver naravno) resavaju probleme na koje sam ja naishao (trzanje kursora) pa... ako se nekome desi da zna kako ce reshiti...

Vrh Dno