Šta je novo?

SkyStar HD2 vs TBS DVB-S2 pci-e HD

duschan

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2007
Poena
319
U cemu se dakle ogleda prednost SS kartica u odnosu na ostale, posto sam gledao na netu i svi ih hvale. Meni bi vise odgovarala ova druga kartica zbox pci-e prikljucka umesto pci, ali ako je losija od SS onda idem na SS. Cene su im skoro iste.

Molim misljenja, posto nisam bas upucen u ovu tematiku

ako ikako mozes, zaobidji satelitske kartice i gledaj satelit na tv k`o covek..veruj mi :)

nestabilan softver
zlo dok podesis filtere
sporo otvarajne kanala
drndanje dok se ne podesi daljinski
zezancija ako se odluchi za cs...

u principu, nema nista lose...

-"nestabilan softver" - koristim dvbdream već godinama i savim fino radi...

-"zlo dok podesis filtere" - arcsoft kod mene radi odlično i podržava hardversku akceleraciju tako da je zauzeće procesora 15-20% na HD kanalima

-"sporo otvaranje kanala" - apsolutno netačno

-"drndanje dok se ne podesi daljinski" - u DVBDreamu staviš opciju za remote od Twinhan kartica i nakon toga daljinski vidi kao tastaturu sa programabilnim dugmićima tako da radi odlično

-"zezancija ako se odluchi za cs..." - nema nikakve zezancije izašao je Hadu plugin koji omogućava kačenje na Cccam servere i uz pomoć kojeg je otvaranje kanala iz CS-a jednako brzo kao i na Dreambox-u

Ne kažem da je ova kartica idealno rešenje ali omogućava ulazak u HD satelitske vode i CS za cenu od stotinak evra.
Dati 500e za dreambox 800 ili 1000e za dreambox 8000 je ipak previše za veliki broj ljudi
A da i ne pričamo da to nisu savršeni proizvodi (ko je pomenuo grejanje 800ke i ugrađivanje dodatnih kulera)

Ja ću biti prvi koji će kupiti solidan HD risiver po pristupačnoj ceni ali se za sada na tržištu nude još uvek poluproizvodi po paprenim cenama...

Ni Dreambox, ni AzBox, ni IpBox, ni Katty nisu poluproizvodi.

Ajde malo da bumpujem temu. Naleteh slucajno na dvb-s HD promo kanal na staroj ss2 kartici i svidelo mi se kako izgleda. Skljocnuo sam malo da se vidi. Verovatno je jos bolja slika na skystar HD2.

Posto ne verujem da cu uskoro imati kesha za azbox ili dreambox, mislio sam da uzmem skystar HD2, posto mi je komp ionako povezan sa ovim tv-om 100% vremena. Bilo bi idealno ako bi negde mogao da nadjem polovnu , posto novih nema u prodaji koliko vidim. Ako neko zna ko bi mogao da prodaje, bio bih zahvalan na PM da me obavesti.

Kakva je situacija sa CS na skystar HD2? Uzeo bi nesto da otvara 10-15 HD kanala, ne treba mi vise, ako i to neko zna isto na PM moze.

Radi CS odlično, i preko gboxa, a i preko cccama (još bolje, imaš mnogo više HD kanala)
Inače slika ti je ista i sa ss i sa sshd, samo što sshd ima dvbs2 tuner

Znam da je dvb-s2. Ono sto ne znam je gde da nadjem da kupim karticu, bilo polovnu ili novu.

Pa poruči preko neta. Najjednostavnije je.
A nekada ih je član Lappy imao, možda i dalje prodaje

Kolika je antena potrebna za hd, Novi sad ili Beograd?
Prosle godine bio sam zagrejan pa kad sam cuo da treba preko 2 m odustao sam, imam kuci 1,2m i kad pomislim da to treba da montiram na terasu, ohladim se : )
Kome mogu na PM da se obratim CS?

Slagaše te, džaba si odustao. Ono što ti treba za SD treba ti i za HD. Znači 1,0, 1,2 je dovoljno sasvim

Nazad
Vrh Dno