Šta je novo?

Skystar 2

Andalus

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
309
Pozdrav,
evo ja sam nov ovde.
Tek sam skoro provalio za ovaj forum, no da predejemo na stvar.
Imam SkyStar2 i koristim PROGDVB za gledanje kanala. Zanima me da li postoji mogucnost da ugradim motor na satelit jer trenutno imam rucni pozicioner i malo mi je nezgodno da se pentram kada mi treba neki drugi satelit jer stoji na 3 metara visine :wall: znaci imam PC i SKY STAR2 nemam risiver.
Kakva je uposte mogucnost ugradjivanja motora na antenu, kakav motor je u pitanju, kolika je cena gde se moze nabaviti i td...mislim da sam bio jasan pa ko moze da mi odgovori bio bih mu jako zahvalan :guitar:

Kao prvo dobrodosao. :type:

SkyStar 2 podržava DiSEqC 1.2 standard, tako da je potrebno nabaviti neki DiSEqC 1.2 motor. Ja imam Moteck SG2100A i za sad mi radi bez problema (imam ga oko godinu dana). Sad tačno ne znam gde se može naći, ja sam svoj nabavio u Hrvatskoj i izašao me je oko 6000 din.

Nabavka motora zavisi i od veličine antene, ovaj Moteck je za antene promera 120 i manje. Montaža je 'malo' komplikovanija, pa ako ti se da traži po netu uputstva za montažu motorizovanih antena ili zovi majstora.

Ako sve pravilno napraviš trebao bi hvatati sve satelite na klarkovoj putanji koji su vidljivi na našem području. Princip je da kad ti klikneš na neki program koji je npr. na HotBird-u da motor sam automatski pomeri antenu prema zadanom satelitu.

Ja bih ti ipak preporucio odvojenu varijantu: poziciner + motor. Nesto je skuplje, ali neuporedivo pouzdanje.
Mnogo je pisano o tome, ali evo opet. Kod odvojene varijante pozicioner napaja motor sopstvenim 36V napajanjem, a ova prva varijanta vuce napon iz PCI slota kroz karticu.
U oba slucaja sve je skroz automatski, kliknes na kanal sa drugog satelita, antena ide na njega :)

Ova varijanta odvojena je negde oko 120 eura (+ montaza, ako ne znas sam, a tesko da znas.. sto opet ne znaci da ne bi savladao..), motor + DiSEqC pozicioner + polarmount + kablovi

:wave:

pozz!
znaci 120 eur izadje to pa nije bas jeftinooooooooooo
zar onda nije bolje da kupim risiver pa mogu da gledam i na tvu i na kompu?
e sada da li uz risver dobijam i motor :(

Poslednja izmena:
Bolje da se ovo prebaci u SkyStar temu sto rece covek, da se ne pravi nova..

Anyway, pa ako kupis risiver, to je 120 eur + risiver :D pa nije bas povoljnije. Naravno da ne dobijas motor uz risiver.
Postoje, retki, modeli sa integrisanim pozicionerom, cini mi se samo Echostar da ima kod nas (pricam o digitalnim risiverima ), ali kostaju vise nego i pc + skystar2 zajedno, a opet treba i motor + na to. :eyebrows:

Give it up :d

imas i jeftinu alternativu, da gadjas 2 satelita odjednom (ali samo ta dva). Kupis 2 LNB-a i jedan switch, usmeris jedan lnb ka astri a drugi ka hb-u. Mada ako hvatas hispu tesko da ce ti ovo odgovarati.

aaaaa...znam za tu semu ali onda bi meni trebalo 4 konvertora :)))
jel postoji ta varijanta da se stavi 4 konvertora ?

Nazad
Vrh Dno