Šta je novo?

SKYPEOUT jeftini medjunarodni razgovor,informacije za pocetnike

goxy63

Slavan
Učlanjen(a)
22.06.2006
Poena
319
SKYPEOUT=najjeftiniji nacin da obavite medjunarodni razgovor!

Evo ja koristim skypeout vec par godina i od onda mi je tel racun manji jedno 20x

za sve one koji nemaju blage veze sta je skypeout i kako da ga koriste neka postave pitanja ovde !
nadam se da cu imati dovoljno vremena da odgovorim svima, a pozivam sve ljude dobre volje da pomognu takodje

NEMOJTE DA VAS TELEKO PLJACKA TAKO STO CE VAM NAPLACIVATI MEDJUNARODNE RAZOVORE PO VEOMA VISOKIM CENAMA !

pozdrav

@legend
cuo sam ali nisam imao prilike da pogledam cene ili koristim !
evo upravo sam pogledao cene i za vecinu zemalja jeste jeftinije, osim sto je za poziv ka srbiji (na mob) nesto skuplje
naravno nisam uspeo da sve uporedim, vec samo meni interesantne destinacije !

??? tvoja iskustva sa kvalitetom usluge, u poredjenju sa skype (ukoliko si koristio skype) ???

hvala na info

Poslednja izmena:
Dok sam imao brzu vezu (blo je 2mb sto je xxx puta vise nego sto je potrebno) imao sam problema zbog velikog broja usera online, dolazilo je do kasnjenja, pa sam vise slao poruke nego sto sam pricao. Nekad se desi da sa sagovornikom koji u nemackoj ima bazni isdn bude mnogo bolje nego phone 2 phone, a nekad je 2mb sa 2mb skoro neupotrebljiv. Bas me interesuje kako je sada, trenutno sam na modemu, pa ni ne pokusavam...

sto se tice skypout-a ja nemam tih problema uopste (256/64 je moja konekcija)

poz

Poslednja izmena:
Nisam imao ni ja problema sa konekcijom, vec je saobracaj preko skype-a umeo dosta cesto da se zagusi, dok sve ostalo radi normalno, prometio sam da su se problemi javljali kada broj logovanih predje 4 mio

i jedno i drugo imaju svojih problema zato sto ipak VOIP nije idealnije resenje, ali moja iskustva sa razgovorima sa UK i USA su takva da ja nisam osetio razliku u koriscenju SKYPE-a i VOIPbuster-a. Konekcija je 768/192.....ono sto je primetno jeste samo da je nesto jeftiniji VOIPbuster....btw VOIPbuster ima promocije, mozete uplacivati sa moneybookers-om (visa virtuon prolazi), itd....

u svakom slucaju mozda neko ko izrazito koristi SKYPE i VOIPbuster moze da da bolje zapazanje od mene, ali mislim da su razlike nikakve, tj i kod jednih i kod drugih postoje s'vremena na vreme odredjeni problemi u radu...

VOIPbuster ima dosta free landlines poziva, što Skype ipak nema. Za sada :)

Meni je VOIPstunt (valjda isto sto i ovaj "buster") radio mnoogo bolje nego Skype na relaciji USA- Srbija... Veza je bila nekad T3 nekad T1, ali se preko Skype-a ipak pojavljivalo kasnjenje i "zaglupljivanje"...
Odavde (Srbija) zovem USA preko SkypeOUT-a i sve savrseno radi...

ima li neko da je koristio skypeout i voipbuster nesto duze pa da da svoj sud o ..... ???
thx

Poslednja izmena:
probaj voipbuster, kupi 5 e kredita nisu neke pare....a mislim da ces biti zadovoljan....nije SKYPE tako dobar vec je samo veci brend....

A Wengo? To je bukvalno besplatno. Koliko se secam 15 minuta se dobije besplatno po registraciji. Jes da je cimanje svaki put otvarati novi nalog, ali dzabe je dzabe ;)

ja koristim www.voipstunt.com, i ima neshto kashnjenja ali nije toliko strashno...ipak je cela amerika (i mobilni i fiksni) za dz...

Ja koristim Skype sa dial up modema i mogu reci da radi odlicno po neki put secne ili kasni ali to se desi jednom u mesec dana

Zna li neko detalje o novom Skype cenovnom planu od sredine januara?

Ima li neko iskustva sa pozivanjem Španije, mobilni +346... ili fiksni +349...? Detalji bi mi bili veoma korisni...
Hvala unapred :)

Nik ne zove Španiju? Još bolje, niko ne zove Kanarska ostrva?
Bedak...

Sumnjam da pozivanje Španije ima nekih specifičnosti u odnosu na druge zemlje EU.

Pa, uglavnom se pominju razgovori na relaciji USA-Srbija... Instalirao sam VoipStunt, za koji važi da ima free landline pozive, ali ispade da je potrebno da uplatim kredit da bih telefonirao, a ja imam samo dina card, a i nemam ama baš nikakvog iskustva sa uplatama preko neta, inače... Takođe, najbolja bi mi bila varijanta poziva na mobilni, +34627... a to ne mogu da nađem iole povoljnu varijantu, a tek onda dolazi problematika uplate... čak sam hteo i onu varijantu preko halo+ kartice, no, naravno ima za nekoliko evropski zemalja, ali ne i za Španiju... takođe, nađoh nekoliko besplatnih SMS servisa - gle čuda, ni oni ne šalju u Španiju... ispade, prilično specifična... Da se ne žalim kako je neverovatno teško dobiti Špansku vizu, osim ako imaš sređen komplet turistički aranžman...
Ma pogubio sam se u pokušajima da nađem način da iole prihvatljivo komuniciram sa prijateljicom (a da ne bude PC2PC), pa bi mi svaki savet, ili još bolje konkretan primer veoma značio...
:wave:

Au, koliko komplikacija zbog prijateljice.:p
Pazi, nemoj da očekuješ da potpuno besplatno razgovaraš i šalješ SMS-ove. Ipak raznorazni VoipStunt-ovi i ostali Skype-ovi nisu humanitarne organizacije. Pre ili kasnije ćeš morati da uplatiš neke pare, pa je bolje da što pre uđeš u foru sa karticama i plaćanjem. Vađenje neke namenske kartice za plaćanje po Netu je jednostavno i ne košta mnogo. Ima dosta o tome po forumima, pa pogledaj malo. Ako negde zapne javi ovde, pa ćemo da vidimo šta ćemo.;)

OK, hvala, čućemo se mi još... :beat:

Ima li neko iskustva sa pozivanjem Španije, mobilni +346... ili fiksni +349...? Detalji bi mi bili veoma korisni...
Hvala unapred :)

Preko Skype-a razgovor sa fixnom mrežom u Španiji teče glatko i nema kašnjenja, dok je sa mobilnom mrežom situacija malo lošija - dosta kašnjenja i često se dešava da sagovornici ne čuju šta govorim (ali ponekad radi i ok). Koristim kablovsku vezu 2 Mb, koja npr. ne pravi nikakve probleme u razgovoru sa Hrvatskom ili Izraelom.

Uh... ja sam kod kuće na ~50Kbit/s dial-up, a u stud.domu na wireless 128 ili 256/64 Kbit/s preko Artcom-a koji zna mnogo da zeza... Ima li šanse da mi to radi?
@dogriz - Koliko te iznosi cena razgovora po minutu za fixni, a koliko za mobilni? Kako uplaćuješ kredit?

Što se tiče brzine konekcije, u principu, trebalo bi da radi čak i na dial up-u. Ja sam preko dial-upa uspeo da razgovaram PC-PC u Srbiji preko Skype-a.
Cena razgovora sa Španijom me košta 0,02 eura za fixni i 0,253 eura za mobilni telefon. Kredit uplaćujem preko UKash vaučera koji mogu da se kupe u Španiji. Ono što nije dobro kod ovog načina plaćanja je što se naplaćuje i VAT za svaki razgovor, u odnosu na Srbiju, gde kad uplatiš 10 eura imaš na raspolaganju 10 eura i ne odbija ti se VAT (jer nismo u EU).
Ako nekoga interesuje, gore pomenuti iznos se skida za svaki započeti minut razgovora, tako da je svejedno da li razgovaraš 2.00 min ili 2.59 min - isto košta.

OK, a kako bih ja mogao u Srbiji to da uplatim, da ne cimam prijateljicu tamo, da plaća za moje pozive?

Hvala, odoh da se informišem :wave:

...........
ah, da, a ograničena sirotinja na dial-up-u, možemo li i mi ovo da koristimo?
..........

raspitivao si se na 2 threada. ovo je sa drugog, al' sam mislio, posle pretumbavanja foruma, da ovaj odgovor vise pripada ovde. nadam se da moderatori nemaju nista protiv.

elem ......
ako si se odlucio za skype, onda ti je to to. nemas tu sta mnogo da razmisljas.

a ako si se odlucio za SIP, sto bi naravno bio pravi izbor, onda ovde imas (ovo je pravi raritet) staru (1.01) verziju xten-ovog x-lite-a, najkoriscenijeg i najboljeg SIP softphone-a.
ovaj je tada (pre 4 god.) imao G.723 - najbolji "low bandwidth codec". posle je skroz izbacen iz x-lite-a sa obrazlozenjem da je mnogo skup, a G.729 je premesten u PRO verziju, koja se placa.
uglavnom sa ovim mozes da telefoniras savrseno i da paralelno, recimo, surfujes sa dial-up-om.

Hm, vidim da je poziv na fixni besplatan za Španiju, a mob je 0.21 naspram 0.253 za skype...

evo ti linkovi za 9 (ja imam toliko, a valjda ih ima jos) sajtova iz Betamax-ove porodice provajdera:

http://www.voipbuster.com/en/index.html
http://www.netappel.fr/fr/index.html
http://www.voipcheap.com/en/index.html
http://www.sipdiscount.com/en/index.html
http://www.voipstunt.com/en/index.html
http://www.internetcalls.com/en/index.html
http://www.freecall.com/en/download.html
http://www.webcalldirect.com/en/download.html
http://www.voipdiscount.com/en/index.html

pa sve lepo pregledaj, mene sad mrzi, ali kod VoipCheap-a je, trenutno, recimo spanija-mob. samo 0.100 ojra/min. - vise nego duplo jeftinije od ovog sto si gore napisao.
kazem "trenutno" jer oni stalno mrse te zemlje i cene po ovih 9 (ili vise) mesta.

.......
Dakle, ima li neko iskustvo sa telefoniranjem u Španiju, konkretno Tenerifi, ili makar neki savet? .......

evo, bas sad sam zvrcnuo drugara na +3466xxxxxxx (mobilni). on je u Mas Palomasu, Gran Canaria, na 2-3 min. u ovoj kombinaciji:
X-Lite 1.02 (skoro isto kao ovaj 1.01 gore sa linka) + VoipCheap + ADSL-ovih "kao" 64Kb/sec upload-a i sve radi savrseno ;)

Kako telefonirati preko skype-a, tj. zvati mobilne i fiksne brojeve (koristim ADSL) tj. da li se ta usluga nesto placa ili vec kako to funkcionishe?

Nazad
Vrh Dno