Šta je novo?

Skype Vs Google Voice

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sta je bolje jeftinije?
Na papiru
Kod:
Хрватска – мобилни	0.13 €
Хрватска – фиксни	0.02 €
po minutu, bez poreza

Kod:
Croatia 	4,6 cents 	5,3 cents
Croatia - Mobile 	18,6 cents 	21,4 cents
po minutu
Da li postoji neki minimum za uplatu kredita, recimo 2-3 evra, dovoljno za .. iiiha price, pa i 1evro!

PS i najvaznije, da li cene vaze za zemlju iz koje se zove ili u koju se zove?

I gde su tu cenovno domace firme, sezampro orion i beotel?

Poslednja izmena:
Ja sam koristio Google Voice za zvanje mob u Kanadi, bilo je skroz besplatno pricanje, od 0.10$ koliko sam dobio free kredit zvao sam par fixnih u nemacku odbijalo je 0.02$ po minutu. Inace sve je radilo odlicno.
Pri kupovini kredita meni nudi opciju samo od 10$ minimum, dobra fora je sto sam namestio da neko moze i da me zove na google broj, samo sto je on USA.
Skype nisam nikad koristio za zvanje fix. ili mobilnog.

A sto se tice samog kvaliteta razgovora ? Neko poredjenje ?

Kvalitet Google Voice odlican, verujem da kad bi se sa fixnog zvalo ne bi bilo tako cisto.

A kada se uporedi video call google vs skype ?

Sta je sad ovo !

Google Voice is not available in your country.
Thanks for visiting Google Voice. We're not yet open for users outside the US, but are planning to expand our service to additional countries in the future.

attachment.php

attachment.php

:S: :S: :S:

Prilozi

• GoogleVoice.jpg
    GoogleVoice.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 460
  • GV2.jpg
    GV2.jpg
    97.5 KB · Pregleda: 459
Mora da stavis usa proxy, aktiviras google voice, i posle ce da ti dozvoli bez proxy-a.

probao sam taj google voice nedavno za poziv na mobilni u USA, i kvalitet tona je stvarno odlican, mnogo bolje od skype.
inace otkad treba proxy za aktivaciju? meni je radilo bez.

I ja sam skoro bas (negde juna/jula) bez proxy-a mogao da isprobam GV.

Skype je jeftiniji u svemu ako se ne varam, mada sam ja generalno gledao samo Nemacku i UK. Poziv ka US/CA je besplatan samo ako si FIZICKI (ili proxiem :)) u US/CA, jer je tako po njihovom zakonu (kako kaze Skype FAQ :)).

Može li neko konkretnije da pojasni kako se koristi tj uspostavlja veza pitem usa poxija?

Znači li to da se i e-mail nalog otvara putem proxija i koliko je ta opcija bezbedna ili mail ne mora biti otvoren kad se koristi voice

Dobro pitanje. I meni bi trebao proxy da bih probao kako radi voice.

Ljudi betamax je zakon i ubedljivo su najnize cene.

http://backsla.sh/betamax

Cene su izracene u Eurocentima. Svako od ovih provajdera nudi i besplatne dane - obicno od 120 do 240 besplatnih dana po jednoj uplati. Nakon isteka besplatnog perioda, kredit krece da se trosi po navedenim tarifama. Inace svaki od ovih provajdera ima i aplikaciju koju mozete preuzeti sa sajta i uz pomoc koje mozete zvati brojeve ako vec nemate VoIP ruter.

Ja koristim program sa ovog sajta www.nonoh.net... Najpovoljnije telefoniranje prema inostranstvu. Uplatio sam 10 E jos u januaru-februaru. 120 Dana sam razgovarao za dzabe i nakon toga po smesnim cenama trosio jos tih 10 Eura...ostalo mi jos par centi i sad kad uplatim, opet 120 dana... Cak sam podesio i novi Pireli ruter koji sam pre neki dan dobio od Telekoma da direktno sa njega koristim SIP odnosno taj moj nonoh. Prikljucio jedan dodatni fixni i sve sljaka odlicno...

neverovatno je da google čedo automatski u startup procese ubacuje update, da napravi gomilu stavku u r. bazi i da naravno 4 izuzetka u windowsovom zaštitnom zidu

Za Gmail nije potreban nikakav proksi... Stvar je samo u lokalizaciji, ako vam je Gmail na engleskom radiće, ako je na srpskom neće.

Zvao sam Kanadu za dž, pa sam se zgranuo kad sam čuo, KOD NJIH SE NAPLAĆUJU DOLAZNI POZIVI!!! :D:D Inače caller id kaže da je poziv negde iz Kalifornije :D

Btw, kvalitet zvuka je bio besprekoran.

Poslednja izmena:
Sta je bolje za GV novi broj ili br.mobilnog. Ja se razmisljam da stavim GV broj ali sta da izaberem onda, msm koji broj :)

Ovo je mozda malo i OT ali moji koriste yahoo msgnr za pozive u US i razgovor je 0.02c po minutu a kvalitet je izvanredan .. recimo da za 20$ pricamo oko 7-8 meseci (ali to je vec individualno) :)

Vrh Dno