Šta je novo?

Skype se ruši posle ulaska u video settings ?

Tepodong

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2006
Poena
320
Dobili smo web kameru nemačke marke "hama", drajver je normalno instaliran uz program koji je namenjen za kalibraciju kamere, capture, snimanje. Međutim, kad se u Skajpu uđe u Tools - Options - Video Settings i umesto nečeg što je tu po defoltu, pod "select webcam" izabere ta kamera, događa se progres, ali uskoro se dobije poruka "Skype has stopped working"

Kasnije smo videli u manualu kamere da je ona predviđena za Windows 2000/ XP/ Vista, ali ne i za Windows 7. Uprkos tome, drajver i program koji ide uz nju je normalno instaliran. Da li to može biti uzrok problema sa Skajpom u konkretnom slučaju ?

Isti problem sam imao. Problem se resava tako sto odes u C:/Program Files/Skype/Phone/ i onda desni klik na Skype, pa na Properties, pa tab Compatibility i podesis Compatibility mode Windows Vista (Service Pack 2). Posle toga sam mogao normalno da pristupam video podesavanjima za kameru.

Isti problem sam imao. Problem se resava tako sto odes u C:/Program Files/Skype/Phone/ i onda desni klik na Skype, pa na Properties, pa tab Compatibility i podesis Compatibility mode Windows Vista (Service Pack 2). Posle toga sam mogao normalno da pristupam video podesavanjima za kameru.

Nažalost, i dalje posle biranja te kamere iz padajućeg menije, interfejs pobledi i Skype se ugasi. Da li si imao instaliranu sedmicu ili vistu ?

Win7
Da li si posle podesavanja Compatibility Mode-a ponovo pokrenuo Skype? Nije zgoreg ni restart racunara.

Nazad
Vrh Dno