Šta je novo?

Skype , problem.

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Ne koristim Skype, ali sam sticajem okolnosti morao da vidim da probam da resim problem. Zvuk kojeg sagovornok cuje je pun sumova i sa zadrskom.
U sound recorderu snimljeni zvuk je ok i bez okolnih sumova.
Brzina neta je 256kbs ( ptt kds ) , cpu je na 2Ghz.
Ima li neki hint.
Zvucna je realtek, integrisani na Ga 946GZM S2.

Pokusaj da iskljucis mikrofon boost i smanji nivo ulaza na mikrofonu dok zvuk ne postane jasan.

Desavalo se i meni na istom provajderu i istoj brzini, nekoliko dana pa onda prestalo samo od sebe. Pre toga je sve radilo ok mesecima. Momenat kada je proradilo se poklopio sa povecanjem brzine neta.
Predhodne akrobacije sa mikrofonom nisu pomogle.

imam slican prob. ako za komunikaciju koristim integrisane zvucnike i mic na laptopu (zajedno),najcesce koristim mic sa laptopa i slusalice, tada radi sve normalno. ukljucena mi je opcija "let skype adjust my audio settings"

Verovatno si to već podesio, ali nije zgoreg da proveriš:
U Volume Control, sekcija Recording, treba da bude selektovan samo Mic, a u sekciji Playback, Mic treba da bude mutiran. Takođe, u Skype Audio Properties proveri da li je selektovan odgovarajući zvučni izvor (meni je jednom slučajno ostao podešen zvučnik sa kamere, pa su se sagovornici žalili na kvalitet zvuka).
Sve navedeno isprovaj sa isključenim Skype videom.

Poslednja izmena:
Mada, ja kada sam koristio satelitski net (128Kbps) znao je da stuca i susti i sto raznih anomalija, medjutim kada sam uplatio skype credit-kao rukom odneseno-kristalno jasan i cist zvuk. Mozda je problem i u skype-u koji "zeli" da se iznerviras i kupis kredit. To je bio moj slucaj i -uspelo im je :mad:

Vrh Dno