Šta je novo?

Skype problem

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Pre nego sto krenem da kukam, odmah da kazem da koristim dial-up. I jos da kazem da sam sa vise strana dobio potvrdu da tako moze da se razgovara preko Skype-a, od ortaka koji ga koristi na Novom Beogradu, kao i od S:
What kind of Internet connection do I need to use Skype.
The minimum internet requirements to use Skype are a dial-up connection with at least a 33.6Kbps modem. However, to get the best results out of Skype we suggest that you have a broadband internet connection (cable, DSL, etc).
Dakle to bi ujedno i bilo prvo pitanje: da li je stvarno i u praksi to minimum? Ja imam V.90/56Kbps modem.

Kad uspostavim vezu, sve radi ok minut-dva i posle toga se veza(Skype) prekine, a internet se zablokira(nema vise protoka). Onda se diskonektujem i kompu za to treba neuobicajeno mnogo vremena (oko 15 sekundi).
Potom sam probao i preko WinXP-a (ja koristim 2000, sp4) i mislio da ce mi to resiti problem, medjutim veza(Skype) onda pukne posle 4-5 sekundi i automatski se diskonektuje.
U ZA sam sve stiklirao sto ima veze sa Skype-om. Probao sam obe linije u kuci (3233-dig. stara i 3373-dig. nova) i potpuno isto ponasanje.
Izmenjao sam sve PCI slotove na kompu u oba slucaja i nista nije pomoglo...
Ima li ko ideju (ne racunajuci: predji na ADSL:S: )
p.s. ranije sam ovaj problem resio koristeci PicoPhone, ali sada mi treba bas Skype!

Probao si sa razlicitim provajderima?Po mom iskustvu da nebi imao problema sa skype-om treba bar wireless na 256 ali probaj sa raznim provajderima?

Poslednja izmena:
ja sam ranije koristio Skype preko dial-up (digitalna centrala). Odlično je radio, naravno samo glas. Prema tome, probaj svakako drugog provajdera, ako možeš.

ja sam ranije koristio Skype preko dial-up (digitalna centrala). Odlično je radio, naravno samo glas. Prema tome, probaj svakako drugog provajdera, ako možeš.
Zaboravio sam i to da kazem...
Probao dva: b92net i YUBCnet. Nije valjda da treba dalje da pokusavam...

Dosta zavisi od kompatibilnosti centrala-modem cesto dolazi do oscilacija u protoku, to ces najbolje potvrditi postupkom vise uzastopnih konekcija u kratkom vremenu, ako protok varira recimo od 33k do 50k onda je tu problem. Meni se cesce desavalo da mi veza oslabi zbog previse usera online, pa sam presao na voipbuster.

... pa sam presao na voipbuster.

Meni je problem sto moram da obezbedim Skype jer tako hoce covek za koga treba da radim... pa prelaz otpada kao mogucnost. Juce sam bio kod drugarice koja koristi Googletalk i Skype: sve do tada nisam znao zasto koristi oba? Pa kad Google zablokira (oko 5 minuta), pocne razgovor na Skype-u, a onda kad on zakuca (2-3 minuta) diskonektuje se, nakaci ponovo i ajde sve ispocetka...
Finale svega je da sam danas dobio potvrdu da ispunjavam uslove za ADSL. Sad jos samo da izaberem provajdera... :zgran:

Kad rekoh ADSL, da li ce da me zeza posto imam USB 1.1?

nece, tebi je protok na USB max oko 1Mbit, a ADSL daju najvise do 768Kbps. Ako bude zezalo, uzmes USB 2.0 karticu, kosta oko 600din.

I ja sam povremeno imao tih problema na staroj centrali i promenom centrale su nestali. Inace mi je MSN mnogo bolji za komunikaciju, najcistiji zvuk, a gtalk je najbrzi i najjednostavniji, bar meni...

E ciko, ciko. Gtalk nema tu opciju koliko je meni poznato.

Nazad
Vrh Dno