Šta je novo?

Skype problem sa kamerom...

• Začetnik teme Mstevan
  • Datum pokretanja
M

Mstevan

Guest
Naime, desilo se dva puta i problem još uvek traje. Kamera Genius EYE 312, instaliran XP i Skype prepoznaje kameru i u testu, i kada sa nekim pričam, ali posle dve-tri nedelje kamera je jednostavno prestala da radi. Radi kada hoću da je testiram, Skype je prepozna u meniju u video settings i tamo radi da kažem offline, ali kada pričam sa nekim neće da se pokrene. Ista ta kamera je ispravna pošto radi na drugom kompu i radila je na istom kompu u isto vreme ali na Ubuntu-u.
E sad, formatiran XP instaliran Win 7 i situacija ista, ispočetka radila ali od jednom više ne radi kada hoću sa nekim da pričam a Skype je normalno prepoznaje. Sve živo sam probao, reinstalirao, menjao drajvere, portove, uključivao i isključivao firewall i antivirus, na "živo" kameru uključivao i isključivao sa USB-a, instalirao third party aplikacije tipa Splitcam, Manycam.... I jednostavno neće pa neće. Na SK forumu sam dobio odgovor da su u pitanju gremlini :) ali ako neko zna kako da oteram te gremline bio bih mu veoma zahvalan.,)

Nadovezacu se na ovu temu...

Pre neku nedelju sam apdejtovao skajp i sada ne prepoznaje kameru, prepoznaje samo mikrofon. Najnovija verzija je instalirana. U pitanju je integrisana web kamera na Asus laptopu.

Probao sam da instaliram stariju verziju skajpa, ali mi nije dozvolio da se ulogujem (bila je poruka da je ta verzija outdated).

Instalirao sam i many cam ali to nije pomoglo, skype ne registruje kameru, dok je svi ostali programi normalno registruju.

Da li postoji neka starija verzija skajpa koja i dalje moze da se koristi?

Poslednja izmena:
Ova verzija radi, pre neki dan sam tako premostio Skype koji se zaglupeo na nekom racunaru.

Ja korisitm win7, nisam uspeo da se ulogujem i na ovoj verziji iznad. Izbrisao sam aplikaciju asus virtual camera i sada radi i na najnovijoj verziji.

Poslednja izmena:
Verovatno je bila u nekom stand-by statusu, a posto kameru ne mogu da koriste 2 aplikacije istovremeno, onda je jedan asus morao biti ubiven.

Nadovezacu se na ovu temu...

Pre neku nedelju sam apdejtovao skajp i sada ne prepoznaje kameru, prepoznaje samo mikrofon. Najnovija verzija je instalirana. U pitanju je integrisana web kamera na Asus laptopu.

Probao sam da instaliram stariju verziju skajpa, ali mi nije dozvolio da se ulogujem (bila je poruka da je ta verzija outdated).

Instalirao sam i many cam ali to nije pomoglo, skype ne registruje kameru, dok je svi ostali programi normalno registruju.

Da li postoji neka starija verzija skajpa koja i dalje moze da se koristi?

Kod mog komsije je bio problem jer mu racunar nije podrzavao SSE2 instrukcije sa tom novom verzijom skypea, a u staru se nije mogao ulogovati. Koliko sam razumio na netu nema rjesenja, i treba se udaljiti od skypea, jer otkad je ms upetljao prste sve se raspada.

Mozes probati i ovo:

“Computers with Intel Pentium 3 or similar CPU’s, which do not support SSE2 instructions, are not supported anymore.”

For these old processors, a special version is provided:

http://www.skype.com/go/getskype-sse

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno