M
Mstevan
Guest
Naime, desilo se dva puta i problem još uvek traje. Kamera Genius EYE 312, instaliran XP i Skype prepoznaje kameru i u testu, i kada sa nekim pričam, ali posle dve-tri nedelje kamera je jednostavno prestala da radi. Radi kada hoću da je testiram, Skype je prepozna u meniju u video settings i tamo radi da kažem offline, ali kada pričam sa nekim neće da se pokrene. Ista ta kamera je ispravna pošto radi na drugom kompu i radila je na istom kompu u isto vreme ali na Ubuntu-u.
E sad, formatiran XP instaliran Win 7 i situacija ista, ispočetka radila ali od jednom više ne radi kada hoću sa nekim da pričam a Skype je normalno prepoznaje. Sve živo sam probao, reinstalirao, menjao drajvere, portove, uključivao i isključivao firewall i antivirus, na "živo" kameru uključivao i isključivao sa USB-a, instalirao third party aplikacije tipa Splitcam, Manycam.... I jednostavno neće pa neće. Na SK forumu sam dobio odgovor da su u pitanju gremlini
ali ako neko zna kako da oteram te gremline bio bih mu veoma zahvalan.,)
E sad, formatiran XP instaliran Win 7 i situacija ista, ispočetka radila ali od jednom više ne radi kada hoću sa nekim da pričam a Skype je normalno prepoznaje. Sve živo sam probao, reinstalirao, menjao drajvere, portove, uključivao i isključivao firewall i antivirus, na "živo" kameru uključivao i isključivao sa USB-a, instalirao third party aplikacije tipa Splitcam, Manycam.... I jednostavno neće pa neće. Na SK forumu sam dobio odgovor da su u pitanju gremlini