Šta je novo?

Skype Microsoft problemi

S jedne strane ljudi kukaju kada će 4K/60Hz biti standard za video/stream, s druge strane zašto moj 15 godina star računa ne podržava to. Bolje bi bilo ljudima da otkažu TV pretplatu (kabl/iptv) i za 3-4 mesečna iznosa kupe PC koji može da se koristi za sve (informisanje, komunikaciju, učenje, rad, zabavu...)

Nije skype jedini voip klijent i windows XP jedini OS, ali je tako najlakše jer ne mora čovek da se trudi

Koja je besplatna alternativa za Skype na pc? Ne računajući Viber.

Zašto bi bilo koja kompanija ulagala sredstva za podršku korisnicima od kojih nemaju zaradu?

Ciljna grupa MS-a nisu ljudi koji nisu menjali računar 15 godina, i koji su isti kupili samo zbog besplatnog telefoniranja preko skype-a.

Da li će skype i ms zbog toga propasti, who cares?

Mislio sam pre svega za video pozive. Isprobaću ovaj Linphone.

I ja sam imao ozbiljne probleme sa Skype-jom u poslednje vreme. A trenutno sam u nekoj svetskoj vuko'ebini i Skype mi treba. Trošim dosta Skype kredita. A imam i legalan Win.

Problemi?

Ako veza nije baš baš dobra, ne rade skype-skype glasovni pozivi, uopšte. Iako, recimo, normalan surf radi (Bench, domaći sajtovi, pa čak i YT, 64k streaming nekog radija, sve to radi), Skype neće da priča. Može samo kuckanje. U isto vreme, na istoj mreži, Hangout ili Viber pričaju normalno. Malo zaštucaju (dakle nije idealna veza) ali ipak rade.

Poziv telefonskih linija neće ni kada je veza bolja. Praktično, u zadnja dva meseca mi ne rade pozivi na tel. linije u Srbiji. Iako to plaćam. Sa Hangout-a u isto vreme idu (takođe plaćeno).

Skype to SMS, sa Skype-ja na Androidu, šaljem SMS u Srbiju, uglavnom ne radi. Iako plaćam svaku poruku. Čak je bilo da mi naplate poslati SMS, iako on stigne sa 20 sati zakašnjenja.

Skype na Androidu, malo malo pa se blokira.

A imao sam i cirkus sa uplatom kredita. Nisam uopšte bio svestan da imam DVA Skype naloga. Jedan sam dobio kada sam dosta davno otvorio MS nalog, Skype koji nikada nisam otvorio. MS nalog mi ne treba, ali sam ga otvorio valjda kada sam dobio novi Office u firmi. Nije me tada pitao da li već imam Skype, da ga eventualno poveže. Niti mi je jasno rekao da ću dobiti Skype nalog. Dobio sam generičko Skype ime, ali sam se vodio pod punim imenom i prezimenom, i ne MS mailom. I onda nedavno, problem. Kliknem u mom Skype programu (stari nalog, imam ga već 10 godina) na plaćanje kredita. Ode on na on-line Skype, pay palom uplatim, i ode uplata na onaj drugi Skype nalog. Nisam baš toliko blesav da ne gledam šta radim. Ali na oba Skype naloga se zovem isto. Drugačiji je samo Skype name koji je sada skriven ispod imena i prezimena. U celom lancu se nigde nije videlo da sam sa jednog naloga (u Skype aplikaciji) prešao na drugi (Skype on-line).

Žalio sam se podršci, i nakon potrošena dva sata u čatu sa Indusom, zaključak je da se (bar tada nije moglo) ne mogu merge-ovati ta dva naloga. Sada kontam da valjda može.

Uglavnom, aj povezaću nekako ta dva naloga, možda sam i ja malo kriv, ali ovo da konkurencija radi na ovim vezama, a Skype ne, i to već dva meseca, jeste neoprostivo.

Oko mene je tim od 10-ak Italijana, ima par Nemaca, par ostalih, svi su inžinjeri, ima i IT-jevaca, dakle ne domaćice, i svi su odustali od Skypea i prešli na alternative.

MS je davno odustao od svog Live messenger-a, jer se nije mogao nositi sa Skype-jom. Onda su kupili Skype. Predviđam da će za 5 godina i on otići u istoriju.

Poslednja izmena:
Dodatak:
Ne, ne mogu da merge-ujem ta dva Skype naloga. Svoj MS nalog ne mogu da otvorim sa onim starim Skype nalogom, niti mogu svom starom Skype nalogu da kažem da se veže sa novim MS nalogom.
Što je najgore, oba Skype naloga vezana su na istu mail adresu. Imaju drugi Skype name, ali isti mail. A MS nalog odbija da prihvati da sam ja jedna osoba. Opcija merge ne postoji.

Ja sma izgleda otvorio MS nalog kada su bili u nekoj "među fazi", te sam dobio drugi Skype nalog, umesto da mi je ponuđeno da se MS nalogu pridoda stari Skype.

Nisam stigao da pročitam sve ali evo mog problema sa skypom koji sam imao pre neki dan.

Upalim komp, skype se uključi sa Windowsom. Odigram koju partiju Overwatch i kada izadjem skype se ugasio. Zašto, ne znam. Ok reko daj da vidim šta kaze Google. Pronadjem neki tekst gde kaže da reinstall. Pff, tako lako. Uradim ja uninstall, skinem novu verziju sa neta i pokrenem install kad hoćeš cvrc. Ne može dalje jer traži neki Microsoft installer. Probao više puta ali isto.

Na kraju sam skinuo ver 7.15 čini mi se i lepo ga install i sve radi ok. Ugasio auto update i to je to.

Inače skype koristim godinama i nikada do sada nisam imao problema sa njim.

Za one kojima je promaklo.
How to fully merge a Skype with a Microsoft account

Open your web browser and go to https://account.microsoft.com/.
If you're currently signed in with your Microsoft account, then sign out.
Click the Sign-in button.
Enter your Skype ID and Skype password to begin the process.
Click Next.
If you have already linked the accounts in the past, you'll get asked to update your information by entering your Microsoft account password.
Click Next.
Click OK to complete the process.

After completing the steps, your Skype account will be fully merged with your Microsoft account. Also, during the process, a Skype alias has been created to allow you to keep using your old username to sign into the service. However, as a result of the merge, you'll now have to use your Microsoft account password to sign in.

Keep in mind that if your Microsoft account happens to be using the same old Skype password, it's also highly recommended to change it as hackers will still be able to access your account.

In case you're not thinking of using the Skype name anymore, you can go to your Microsoft account and disable your current alias (Recommended).

Promaklo. Baš su ga zakomplikovali bespotrebno.

Za one kojima je promaklo.
How to fully merge a Skype with a Microsoft account

Open your web browser and go to https://account.microsoft.com/.
If you're currently signed in with your Microsoft account, then sign out.
Click the Sign-in button.
Enter your Skype ID and Skype password to begin the process.
Click Next.
If you have already linked the accounts in the past, you'll get asked to update your information by entering your Microsoft account password.
Click Next.
Click OK to complete the process.

After completing the steps, your Skype account will be fully merged with your Microsoft account. Also, during the process, a Skype alias has been created to allow you to keep using your old username to sign into the service. However, as a result of the merge, you'll now have to use your Microsoft account password to sign in.

Keep in mind that if your Microsoft account happens to be using the same old Skype password, it's also highly recommended to change it as hackers will still be able to access your account.

In case you're not thinking of using the Skype name anymore, you can go to your Microsoft account and disable your current alias (Recommended).

E vidiš, ja boldovano nisam uradio. Ako nisi to nekada linkovao, ti praktično imaš dva Skype naloga, i onda ti džaba gornja priča. Jedan novi koji si dobio otvaranjem MS naloga, i ovaj sada koji dobijaš logovanjem na MS nalog sa starim Skype podacima. To nisu dva ista naloga.

Otvaranjem MS naloga (beše to sećam se, zbog One Drive), dobio sam novi Skype nalog. Dakle, kada otvoriš MS nalog, dobiješ automatski i Skype nalog. Onda me ni jednog momenta nije pitao da li već imam Skype nalog. Niti mi je rekao da dobijam Skype nalog sa Skype technical name (to je nekada bilo Skype ime) koji oni sami generišu. To mi je objasnio Indus sa podrške.

Sada imam dva Skype naloga, u stvari, dva MS naloga. Jedan sa starim Skypeom, (koristim ga deceniju), i novi koji sam dobio sa One Drive i koji mi ne treba. Mislim, treba mi One Driva. Ali ta dva naloga, ne mogu se merge-ovati.

A problem mi je nastao kada sam kredit uplatio na ovaj drugi noviji Skype nalog koji ne koristim. Skype aplikacija me je poslala na Skype sajt koji me je blesavo, logovao na novi MS nalog. A logovao sam se ne-MS mail adresom koja mi je dafault adresa na starom Skypeju. Dakle mail adresom starog Skype naloga, sam se logovao na novi Skype/MS, i kredit ode tu.

Šta sam ja u stvari trebao da uradim prilikom otvaranja MS naloga?!? Pa da otvorim taj novi MS nalog koristeći podatke starog Skype-ja. Ali! Nikada mi se nije javilo da to tako treba. U pasulju nije pisalo, a kristalna kugla mi ostala kući. Topljeno olovo ne mogu da nađem.

Nisam prvi koji ima taj problem.

Valjda me neko razume šta pričam?!?

Poslednja izmena:
Postoji masa problema oko naloga, jer je microsoft vremenom menjao kako sta ide i sta se tacno pravi, zato i nastaju problemi..... jednostavno majmuni koji ga vode i tamo rade, nemaju jasnu viziju sta zele vec svakih 6 meseci menjaju nesto.... i onda dolazimo do ovakve situacije

ja sam inace stari skype nalog ranije bez problema vezao za drugi MS nalog, tada je moglo

Jes tema malo bajata, ali je informacija (bar za mene) nova, i važna. MS omogućio da se merge-uju dva naloga. Možda zato što sam ja tamo svašta nešto spominjao podršci.

Sada sam konačno oba MS naloga, jedan vrlo stari (vezan na Skype) i novi (dobijen prilikom otvaranja One Drive) povezao u jedan. Jee... Treba im 2 godine da se dosete.

Još kad bi omogućili da se odvoji Skype nalog od ms naloga. Npr. ako zaboraviš šifru i odeš na reset automatski vezuje Skype nalog za ms nalog. I kad bi bilo moguće ukinuti ms nalog...
U vreme kada sam pravio Skype nalog nigde niko nije pomenuo ms nalog niti uvezivanje istih. To što je ms kupio Skype im ne daje pravo da forsiraju korisnike da imaju i ms naloge.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Još kad bi omogućili da se odvoji Skype nalog od ms naloga. Npr. ako zaboraviš šifru i odeš na reset automatski vezuje Skype nalog za ms nalog. I kad bi bilo moguće ukinuti ms nalog...
U vreme kada sam pravio Skype nalog nigde niko nije pomenuo ms nalog niti uvezivanje istih. To što je ms kupio Skype im ne daje pravo da forsiraju korisnike da imaju i ms naloge.

A je l' isto tako Google nema pravo da uvezuje gmail nalog sa Youtube?

Sent from mTalk

Nema. I tu se slažem.

Vrh Dno