Šta je novo?

Skype i Telekom problem???

markez

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2005
Poena
309
Od juce sam uzeo ADSL preko Telekoma 512Kb/s i Skype mi je postao ne upotrebljiv. Devojka mi je trenutno u inostranstvu i na taj nacin se cujemo svaki dan (ljubav preko zice sta da vam kazem) tako da mi je internet zbog toga najpotrebniji. Zvuk kasni i do 10 sekundi. Nekada prekida. Pre toga sam koristio SBB kablovski 128 Kb/s i nije bilo nikakvih problema, ali kako nisu bili u mogucnosti da u Valjevu obezbede za normalnu cenu 512Kb/s ja sam resio da uzmem Telekomov ADSL.

Interesuje me da li je problem do Telekoma posto sam nacuo da nisu bas odusevljeni VOIP om ili postoji neka druga caka.

Pomagajte.

Nadovezujem se za isti problem, ali ne sa TELEKOM-om vec sa BEOTEL-om,

ne mogu da razgovaram preko skype otkako imam adsl kod njih, a vidim mnogi kod drugih provajdera glatko pricaju preko SKYPE, u cemu je problem???

Ja koristim Skype povremeno na Telekom ADSLu i nemam nikakvih ozbiljnijih problema.

Ono sto bi mogao da proveris su podesavanja modema. Ako odes na adresu 192.168.1.1 i uneses admin/admin kao user i pass pogledaj parametar (na prvom ekranu) Data Path. Ukoliko pise nesto kao Interleaved onda bi to mogao da bude uzrok kasnjenja... Probaj da pingujes google i postavi rezultate da vdimo koja vremena dobijas...

Data Path je postavljen na Fast.

A rezultati pinga su min 73, max 75, average 73.

Ja sam koristio voipbuster na lelekomu adsl i sve je odlicno radilo par meseci, zvao sam ameriku. Sad mi se devojka vratila pa mi vise ne treba ;)

Kako si uplacivao kredit voipbusteru, meni ne nudi nikakvu opciju za uplatu?

Vrh Dno