Šta je novo?

Skype i mikrofon

Strudla

Cenjen
Učlanjen(a)
30.01.2011
Poena
170
Mikrofon radi najnormalnije u Team Speak-u, a u Skajpu neće. Sve sam moguće probao. Ima li neko ideju šta bi moglo da bude?

Da podesiš u skypu koji mikrofon treba da koristi?

tools --> options --> audio settings --> microfon

Sve kombinacije sam probao u Skajpu, ne vredi.
Znaci, najnormalnije mikrofon radi u Team Speak-u i igrici WOT.

Zanimljiv problem.
Da li je i ranije radila ista postavka programa uredno sa istim mikrofonom u istoj instalaciji windowsa?

Tako nešto može uzrokovati 4 stvari: Teamspeak, Skype, audio drajveri, windows ili nešto od 3rd party programa u njemu što se poklalo sa nečim od prve tri stavke.
Za početak deinstaliraj sve, Teamspeak, Skype i audio drajvere, restartuj sistem pa instaliraj audio drajvere pa restartuj još jednom. Posle toga instaliraj prvo Skype pa probaj.

Ako ni onda ne radi ostaje ti komplet reinstal Windowsa kao potencijalno rešenje i naravno što je uvek dobra ideja da pozoveš nekoga iskusnoga da vidi situaciju na licu mesta.
Dve glave su uvek pametnije od jedne i situacija kada se pogleda uživo je nešto drugo od konsultovanja na forumu.

Hvala ljudi na odgovorima.

Radila je ova verzija skajpa na ovom računaru, ali pre reinstalacije Windowsa. Od kada sam reinstalirao Win ne radi. Probaću da reinstaliram sve što se tiče zvuka.

Reinstalirao sve (skype, ts, drivers) i ne radi. Jos cudnije je to sto na skajpu radi mikrofon sa web kamerice, kada je ubodem u USB. Mik sa kamerice je ocajan, ocajan zvuk, zato pokusavam da namestim da koristim mik sa slusalica.

ladno ti je smanjen mikrofon, tj smanjen na automatik, a to zna nekad da bude i very low, dakle povuci rukom onaj slider na desno, i duvaj u njega ili vice ko na koncertu jen jen dva dva.... probaj.

otkaci ovo automatic pa probaj! slicno je bilo i kod mene, probaj samo...
dakle odstikliraj...

Odstiklirao sam, ne vredi. Glas se nikako ne cuje, ali kada duvam u mik cuje se, jedva, tiho... Sve sam probao da pojacam

Edit: Windows-ov sound recorder radi odlicno, sve se cuje...

Poslednja izmena:
e jb****!!!!!!!!
jel ti to na kameru?
ja sam sa kamerama nekim imao probleme, kad sam presao na hamma mikrofone, progledo sam
aj zelim ti sve najbolje

Breteeee, uh.. Resio sam problem. Ukljucio sam "Noise suppresion" i proradilo je. Ukoliko ne radi sa tom opcijom TS, onda cu slati bug report :D

Hvala svima!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno