Šta je novo?

Skynet fiber net?

Al ga je opravio svaka mu cast.

Kako je ovaj provider razvukao svoju optiku? Kopao kanale ili kablom preko krova a la SBB? :)

Da li postoje neke fotografije instalacija? Hvala!

Evo da se javim
Bili su momci, uradili su primarni i sekundarni splajs optike.
Kod mene je haoicno i dalje u reck-u. Bavim se trenutno bejbisitovanjem tako da mi vizuelni aspekti nisu prioritet u zivotu. :d
Uradjeno je ranije (pre splajsera) patch polje, monitiran rek,stavljene modularne uticnice. Vecheras su uradjeni konektori na optici, dodat multimedijalni konverter sa gigabitne optike na gigabitni lan.
Spakovani opticki postavljeni u kasetu..... da ne davim. Ja sam zadovoljan situacijom AS IT IS. :banana: Videcemo kako ce sve ovo da profercera.
Meni je prioritet dobar link izmedju Norge i Bg, kada sam u Bg male latencije, stabilnost linka.
Dropbox Album

Evo da se javim
Bili su momci, uradili su primarni i sekundarni splajs optike.
Kod mene je haoicno i dalje u reck-u. Bavim se trenutno bejbisitovanjem tako da mi vizuelni aspekti nisu prioritet u zivotu. :d
Uradjeno je ranije (pre splajsera) patch polje, monitiran rek,stavljene modularne uticnice. Vecheras su uradjeni konektori na optici, dodat multimedijalni konverter sa gigabitne optike na gigabitni lan.
Spakovani opticki postavljeni u kasetu..... da ne davim. Ja sam zadovoljan situacijom AS IT IS. :banana: Videcemo kako ce sve ovo da profercera.
Meni je prioritet dobar link izmedju Norge i Bg, kada sam u Bg male latencije, stabilnost linka.
Dropbox Album

Prvo da cestitam za bejbisitovanje, ja sam to izvezbao na necaku malom dok sam ga cuvao, sve dok mi nije cekic za meso zasarafio u glavu :)
Slike su super, jedino ako mozes mozda da postiras fotke ili opises ako nije ti pretesko kako su dosli do stana/kuce. Thanks! :))

@DDS
Sve radove radim dok mala spava, za svaki slucaj. ;)
Elem, posto te zanima provajding.
Od provajrera ide link, gore je neki Cisco ili Mikrotik CCR.
Ide optika nadzemno ili podzemno. Nadzemno EDB Banderama i podzemno. Podzemno trazis dozvolu od grada (za mikro rovove il TS za podzemne vodove).
Kod mene je magistralna optika, ajde da kazem recimo 48 vlakana, na glavnoj magistrali. Odatle se presplajsuje na svaku zgradu ili korisnika (ako za to postoji potreba).
U zgradu ulazis fiber, stavis odgovarajucu opremu i odradis do korisnika ako je gotova tj stara zgrada. Ako je zgrada u izgradnji, kod mene u kraju skoro svi investitori rade pripremu za internet zbog televizije, interneta, telefonije i video nadzora.
Onda dolazi ISP sa opremom i setovanjima. Ustalio se neki red i to za sada lepo funkcionishe. Ovo kod mene je kucna instalacija. Moralo je zbog male da se skloni sa polica i podigne u rek. :d

@DDS
Sve radove radim dok mala spava, za svaki slucaj. ;)
Ide optika nadzemno ili podzemno. Nadzemno EDB Banderama i podzemno. Podzemno trazis dozvolu od grada (za mikro rovove il TS za podzemne vodove).

Oprezan si ;))) Mislim da za mikrorovove nije potrebna nikakva dozvola prema vazecem zakonu! Ne znam kako su se ovi nakacili na EDB bandere, na jugu Srbije, Leskovac je bio konkurs za iznajmljivanje bandera..

Kod mene je magistralna optika, ajde da kazem recimo 48 vlakana, na glavnoj magistrali. Odatle se presplajsuje na svaku zgradu ili korisnika (ako za to postoji potreba)

Da li ide jedno vlakno za svaku zgradu ili kako, izvini na dummie pitanjima, tek treba da idem na kurs iz instalacije optike :))))

Nekada davno, kada je metar optike bio skup, splajs skuplji. Radila se instalacija optike do nekog čvorišta pa onda BNC - kablovska ili UTP samonoseći mrežni šildovani između krovova(KDS sistem).
Sada ide jedno vlakno po zgradi na neki multimedija konverter ili MikroTik ili nešto treće, odakle granaš segmente.
Segmente polažeš u bužire ili kanalice ka svakom korisniku (UTP kabl). A imaš primer isntalacije u zgradi, optike do svakog korisnika (ulaza u stan) - Targo Telekom Tema.
Ne znam kako je rađena optika jer je meni uvek pod izvođač radio optiku do lokacije gde dobijam kabl sa signalom.
Pitaj na Targo temi kako se radi distribucija optike u Zgradi, da li splajs ka svakom stanu (ulazi optički sa više vlakana ili neki swich).

Tetiranje linka od jutros. Za gejming nisam imao vremena. :D
O5AZEt.jpg

Gledam ovu njihovu primamljivu ponudu. Net od 100 mbps uz ugovor od 24 meseca 1600 dinara. Net od 50mbps uz ugovor od 24 meseca 1250 dinara i ne verujem. U pitanju su fiber paketi od 1.septembra. Jel su oni samo na levoj obali Dunava? Mozda ih pozovem da se raspitam da ih uvedem posto tamo treba da se preselim a muku mucim sa Orionovih "3" mpbs za 1200 dinara :(

Jel ima nekog sa Karaburme ko koristi njihov fiber paket? Deluje primamljivo... Zivim par zgrada od Saleta koji se vodi kao vlasnik Skyneta...

Dobra brzina :)

Ima li neko skorija iskustva sa Skynet-om? Usli su u moje naselje i dali jako dobru ponudu, 400/400 (prvih 6 meseci promo 1000/1000) za 1250 dinara mesecno, pa da znam da li da potpisujem? :)

Potpisuj.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno