Šta je novo?

Sky Star2 - Gde ??

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
gde ima da se kupi gore navedena kartica za satelit...?

danas stize u sattrakt i josh uvek vazi cena od 160€ sa godishnjom pretplatom na net...karta je sama 75€ i ima je kod ZDE ako ti ne treba pretplata....

www.sattrakt.co.yu
www.zde.co.yu

hvala na brzini !

Dark Angel je napisao(la):
gde ima da se kupi gore navedena kartica za satelit...?

A sta ti ona vredi kada se uskoro (mozda vec pred kraj godine) prelazi na PCI X standard....bice ti u upotrebi manje od godinu dana, osim ako ne menjas plocu jednom u tri godine...

Moso je napisao(la):
...

A sta ti ona vredi kada se uskoro (mozda vec pred kraj godine) prelazi na PCI X standard....bice ti u upotrebi manje od godinu dana, osim ako ne menjas plocu jednom u tri godine...

Kako PCI X standard ima veze sa SS2?

Ser_Zile je napisao(la):
...

Kako PCI X standard ima veze sa SS2?

Zato sto se SS2 karta ubada u PCI slot a kada se uskoro pojave nove ploce iz Intela i AMD-a (krajem ove ili pocetkom naredne godine) na njima vise nece biti PCI slotova vec ce ih zameniti PCI X slotovi pa ce ti onda trebati i nova SS2 ili neka druga sat. karta koja ce biti predvidjena za novi slot. Zato smatram da nije pametno sada investirati u kupovinu satelitske kartice jer to nije deo racunarske opreme koji se cesto menja...

Moso je napisao(la):
...

Zato sto se SS2 karta ubada u PCI slot a kada se uskoro pojave nove ploce iz Intela i AMD-a (krajem ove ili pocetkom naredne godine) na njima vise nece biti PCI slotova vec ce ih zameniti PCI X slotovi pa ce ti onda trebati i nova SS2 ili neka druga sat. karta koja ce biti predvidjena za novi slot. Zato smatram da nije pametno sada investirati u kupovinu satelitske kartice jer to nije deo racunarske opreme koji se cesto menja...

Ma daj bre pa kakav sad PCI X, ako je pitao gde moze da se nabavi kratica, onda mu je verovatno potrebna sad. A ako mislis da ce PCI tek tako da izumre (preko noci sto bi rekli), e onda....

...Onda misli tako :S

telegram_sam je napisao(la):
...

Ma daj bre pa kakav sad PCI X, ako je pitao gde moze da se nabavi kratica, onda mu je verovatno potrebna sad. A ako mislis da ce PCI tek tako da izumre (preko noci sto bi rekli), e onda....

...Onda misli tako :S

Neka covek sam odluci da li se isplati kupovati karticu od 160 eura koju nece moci da ubode u svoju novu plocu za koji mesec...

Moso je napisao(la):
...

Neka covek sam odluci da li se isplati kupovati karticu od 160 eura koju nece moci da ubode u svoju novu plocu za koji mesec...

Kartica btw kosta 75 €.

he..
ovde se razvila prava polemika ...;-(
Kartica kosta 75Eura u Sattraktu, a uboscu je u moju novu plocu ( staru cak 10 dana) ASUS A7V8X koju ne nameravam uskoro da menjam jer uz XP2000+ radi sasvim lepo i nevidim razlog zasto bih je u skoroj buducnosti menjao, jer podrzava i nove procesore, a vise od ovoga (CPU sirove snage) mi zaista uskoro nece trebati.

U svakom slucaju thax svima za informacije.

He svasta, kakav crni PCI X, kad se setim samo koliko je godina "posle smrti" opstajao ISA slot...

Moso je napisao(la):
...

Cak i da se desi da proizvodjaci maticnih ploca odjednom prestanu da prave sve ove danasnje cipsetove (koji ne podrzavaju PCI-X) i pocnu da prave samo i iskljucivo nove cipsetove i da svesno izbegavaju da na ploce stavljaju mesano PCI i PCI-X slotove, i to sve u narednih nekoliko meseci (sto vise nego iskreno sumnjam), to sve nije opravdanje za tebe, toliko uplasenog od PCI-Xa, da proveris osnovne informacije o njemu i vidis da PCI karte mogu normalno da se bodu u PCI-X slotove, jer su (pazi koincidencije) kompatibilni. Izvini na tonu, ali nisam mogao da ga izbegnem, posto u istoj temi nekoliko puta insistiras na nekompatibilnosti, a da se nisi udostojio da pogledas najobiciji info na netu.

silverglider je napisao(la):
...

Cak i da se desi da proizvodjaci maticnih ploca odjednom prestanu da prave sve ove danasnje cipsetove (koji ne podrzavaju PCI-X) i pocnu da prave samo i iskljucivo nove cipsetove i da svesno izbegavaju da na ploce stavljaju mesano PCI i PCI-X slotove, i to sve u narednih nekoliko meseci (sto vise nego iskreno sumnjam), to sve nije opravdanje za tebe, toliko uplasenog od PCI-Xa, da proveris osnovne informacije o njemu i vidis da PCI karte mogu normalno da se bodu u PCI-X slotove, jer su (pazi koincidencije) kompatibilni. Izvini na tonu, ali nisam mogao da ga izbegnem, posto u istoj temi nekoliko puta insistiras na nekompatibilnosti, a da se nisi udostojio da pogledas najobiciji info na netu.

Nadam se da ce i biti tako jer ne bih da menjam svaku kartu u svom racunaru...

Imas na internetu sajt konzorcijuma koji odredjuje smernice razvoja PCI -> PCI-X -> PCI Express i detalji i kompatibilnost su jasno navedeni. Osim toga, vec neko vreme imas ploce za servere i radne stanice sa PCI-X bridzom, pa mozes da pogledas njihove specifikacije.

Nisu ni oni idioti, pa da nateraju da ljudi pobacaju milione PCI karti.

Danas sam saznao da je firma intercom computers uvezla vecu kolicinu tehnisat sky star2 kartica. Cena je 79e
Za sva obavestenja pisite na email [email protected]

Nazad
Vrh Dno