Šta je novo?

Sky Star 2

Imam skystar2 2.3 i danas sam tek posle 3 godine
nabavio daljinac i prijemnik, ali na mojoj ploci iz
potpisa nema serijskom porta tako da sam
kupio USB to serial cable.
Ali problem je sto mi ne funkcionise ovo. Da li iko ima bilo koju sugestiju:wall:
Skinuo sam i girder ali ne vidi ga.
HELP:S:

sktd17.velika.jpg

CABLE_146_2.jpg

uh...uzmi upustvo od ploche...Na njoj bi trebalo da imash pinove za serijski i paralelni port...Proizvodjachi kontaju da to maltene niko ne koristi, pa ostave pinove, i nek` bode ko hoce. Da kupujesh pci karticu koja na sebi ima com, ne isplati se ama ni malo, preko 1000 din je. Iskopash sa nekog teeeshkog krsha kablic i ubodesh ga.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=159593

Ev` ti, prochitaj ovu temu ;) Malo je zjbada namestiti daljinac da radi lepo...treba ti kojekakvih pluginova i sl...Idi na www.exyusat.com forum, imas u sekciji download dodatke za girder i programe za kontrolu daljinca.

Poslednja izmena:
procitao sam vec tu temu...samo krivo mi je sto sam pljunuo 1000din. za taj kabl.
imam vec sve potrebne pluginove i znam kako da podesavam u girderu, samo sto u ovo varijanti je jako jadno sve ovo.
Namestim ja u girderu plugin. Stavim da je na COM3 portu device manageru i u pluginu. Ali dok dodeljujem frekvencije daljinca za tastere u bilo kom programu kojim zelim upravljati ono ispada kao da ima vise od 10 razlicitih frekvencija na svakom tasteru.
Sto znaci da kada memorisem jednu frekvenciju od jednog tastera (recimo MUTE VOLUME), onda moram drzati to dugme na daljincu nekih 1-15 sekundi da bi se ta frekvencija koju sam dodelio nasla ponovo na izvrsavanju.
Nadam se da neko razume sta zelim reci :(

Da li je moguce gledati programe iz paketa Skydigital?

Evo sad sam namestao winamp u girderu i ocajno radi.
Frekvencije koje daju dugmici se svremena na vreme poklapaju, tako da nikad nije 100% ono sto sam mu zadao. Moze da se desi da sa jednim tasterom idem na next pesmu, a kad pritisnem neki drugi taster, umesto da mi vrati u nazad jednu pesmu on mi ponekad pusti u napred jednu pesmu. Pu!

Uzeh pre neki dan 160cm tanjur motor i ss2
Sad mi jos treba card shering,naravno platicu ga.Ako neko zna kome da se javim neka posalje PM

Ne radi mi ProgDVB uopeste sa ss2 i novim drajverima na visti 32bit.Jel zna neko sta jos treba ?

POMAGAJTE!!!

Znaci sta se zbiva, uzeo ja Sky Star USB Box, povezem ne RADI!!! Na istom kompu radi SkyStar 2 interna. Sveza instalacija win-a opet isto njesra. Zamenim SkyStar USB za drugi, povezem ga RADI ali samo je radio na kratko znaci nekih 2 minuta i opet posle ista prica. Evo sta se zbiva u onaj Server4PC ocitavam statistiku, i prikazuje se SIGNAL LEVEL ali nema SIGNAL QUALITY u tu je sve crveno pise OUT OF LOCK kao da ne moze da uhvati signal sa satelita. Sta je u pitanju?

Probano na Visti SP1 kao i na XP SP2 isti djavo, driveri koji su probani suzadnji 4.4.3 i 4.4.1

ajde za sto precizniji odgovor ako neko zna. Odmah da iskljucimo lose zice i ostalo jer je sve lepo povezano i radi na internoj kartici i ne brinite se nisu pomesani driveri i tome slicno

nema vise interne izvadjena je i reinstaliran sistem i externa i dalje ne radi, radila je samo 10 sekundi dok nisam promenio kanal od tada opet ne radi i ne ide mi u glavu sta da joj radim

ovo mi je druga kartica vec, prvu sam odmah zamenio jer uopste nije radila ova evo znaci radila samo 10 sekundi, pocinjem da tripujem da moze da se desi da ova kartica ne podrzava odredjene LNB-ove (konvertore) mada imam dobar, Televes-ov konvertor univerzalni KU-Band linear. U svakom slucaju nosim ja karticu na reklamaciju u ponedeljak pa cemo da vidimo sta ze zbiva kod njih, taman imaju i drugi LNB pa bas da se uverim da li je to ili ne
mnogo sam nervozan aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Poslednja izmena:
nesto se cudno bre ljudi desava
malopre sam ugasio komp i ukljucio ponovo, kartica je radila i to i jedan i drugi sat (vezani su mi preko diseqc switch-a astra i hotbird) probao sam i odvojeno ista prica da se ogradim da nije switch u pitanju, elem znaci radila kartica jedno 2-3 minuta, krenuo sam da skeniram kanalae i dosla do 260 kanala i onda pukla opet nema dalje signal i sve kao pre......

Radi li ova kartica pod vistom x64?
Kad probam da je instaliram sa sa drajverom koji su dosli uz nju,nisu signirani drajveri i odustane na pola.Probao sam i sa F8 prilikom podizanja sistema,on odradi instalaciju,ja restartujem kompjuter,ali opet nece.Drajveri su cini mi se 4.4.0, na sajtu postoji 4.4.1 verzija.Da li da skidam 35 mb posto sam na dialup-u.
Ako postoji link samo ka drajveru,moze li neko da ga okaci.

Meni radi sa drajverima sa sajta. Verzija 4.4.3 RC4.

Poslednja izmena:
Ljudi jel moguce gledati mpeg2 4:2:2 sistem sa ss2
Ja kad pokusam dobijem samo crni ekran,sa zvukom,kao da mi fale neki codeci

može, sali samo sa Elecard codecom

Kako naterati diseqc motor da radi sa ovom verzijom drajvera na visti x64?

Jeste feedovi su 4:2:2
Imas li renne neku informaciju zasto nece?
Uninstaliirao sam sve codece i ponovo instalirao prog dvb sa elcardom i registrovo i opet cvrc samo crn ekran sa zvukom
Inace Sto se tice CS(counter strika) :) Imam problem da otvorim portove?
Tj mislim da ce skoro nemoguce biti da ih otvorim,jel postoji sansa da cs ide bez otvorenih portova?
Driveri su poslednji 4.4.3
Da ne treba da stavim ove 4.4.1 posto vidim da ih ljudi dosta pominju??

Poslednja izmena:
Ja imam problema sa vistom x64.ProgDVB mi uopste ne vidi karticu,i nema sanse da nista nadjem.Skinuo sam poslednje 4.4.3 beta drajvere ,ali nece.Na XP-u radi sasvim normalno.I jos nesto,kako naterati diseqc motor da radi pod vistom.

@shku
ništa bez portova

Ja imam problema sa vistom x64.ProgDVB mi uopste ne vidi karticu,i nema sanse da nista nadjem.Skinuo sam poslednje 4.4.3 beta drajvere ,ali nece.Na XP-u radi sasvim normalno.I jos nesto,kako naterati diseqc motor da radi pod vistom.
Evo ja cu ti reci sa kojom kombinacijoim meni radi.Driver 4.4.1 BETA,
Patched SkyNET.sys 4.4.0,i nakraju u root direktorijuma ProgDVB-a fajl SkyDll 4.3.0.9999

Meni puca Prog DVB kada u device list izaberem ss2,vista 32bit,novi 4.4.3 drajveri za ss2 i prog dvb 5.14.5 std

Instaliraj još neki DVB program, recimo (meni mnogo omiljeniji) DVBdream 1.4i, tako ćeš bar eliminisati ili potvrditi problem u samom programu.

Lično imam averziju prema prog-u, ne radi sa fastsat finder-om, moram ručno da ga minimiziram ako hoću da podignem recimo operu, subjektivno bolja slika na altu i dreamu... Jedino za šta koristim prog je kod prenosa formule 1 zbog plugina greenbutton. Skoro sam našao largoswitch koji radi istu stvar u dreamu.
Kao što rekoh, subjektivno mišljenje.

Nazad
Vrh Dno