Šta je novo?

Sky Star 2

Arandjelovcanin je napisao(la):
...mozda i namestim ja ovo nekad ??? :)
Ma daj bre...naravno da ces namestiti...svi smo mi jednom bili tu gde si i ti sada! ;)

Prvo, nisam skontao da li je ono bilo pitanje ili..ali kako god, ne moze da skodi...HT = HyperThreading.

Drugo, pre nego sto ovo prvo probas, izbaci SVE od emulatora (dakle IZBACI, nemoj samo da disable-ujes), a ostavi S2emu...dva emu-a koja "rade" zajedno (tj. pokusavaju da rade) znaju da prave BAS OVAKVE probleme o kojima ti pricas...a nijedan od ovih drugih ti nece otvoriti nesto (posebno) sto s2emu ne otvara...dakle s2emu ostaje, ostali bye-bye!

Sledece: dekoderi...to sto ti rucno reg. neki dekoder, pa sve pobrljavi, moze biti razlog sto taj dekoder vec imas negde reg. na sistemu, a na dva mesta isti dek. ne mozes registrovati...a moze biti i nekoliko drugih razloga! Kako god bilo, za pocetak ipak ti ono ostavi "prazno" kao sto sam ti rekao, a kad dobijes "stabilnu" sliku, zezacemo se i sa dekoderima! Mozes u medjuvremenu skinuti jako korisnu alatkicu koja se zove "RadLight Filter Manager" sa kojom mozes lepo videti sta sve imas na sistemu, i gde je registrovano, i da menjas sta ce ti biti default itd itd....

Sledece: kada kazes "kada ukljucim cyberlink..." mislis na ono kada u settings->audio and video->directshow odaberes cyberlink graf, jel' da? Ili mislis na nesto drugo? Ako je ovo prvo, imaj u vidu da su to ipak samo "grafovi" koji koriste vec registrovane dekodere, i posto je po svoj prilici te grafove pravio neko drugi a ne ti, vrlo je verovatno da ce graf pokusati da "pozove" neki dekoder koji kod tebe nije bas na istom mestu kao kod onog ko je napravio graf, tako da, cesta je prilika da to NECE da radi! (Zbog svega ovoga i ono moje "ostavi na prazno").

Next: Prog ti ne otvara programe, odnosno zakucava zbog onog pod 2). Dakle, tajna kako da "napredujes" ;) : prvo namesti da ti slobodni kanali rade normalno, bez seckanja i da ti Prog ne zakucava i da ti slika bude "stabilna", pa onda predji na otvaranje i gledanje kanala "u edukativne svrhe"...pa tek onda mozes da predjes na ovaj hali-gali sa dekoderima i grafovima!

Pozdrav...i javi sta si uradio! :wave:

Da ostavim samo s2emu, a Yankse i sve ostalo da izbrisem?
Sad ce da probam pa ti javljam!!!
Hvala jos jednom

Da li je moguce da se ubaci jos neki jezik u odredjene kanale (tipa ako ima spanski i portugalski) da se doda engleski???

Poslednja izmena od urednika:
Da li je moguce da se ubaci jos neki jezik u odredjene kanale (tipa ako ima spanski i portugalski) da se doda engleski???
Ovo moze samo na pojedinim kanalima i to prakticno jedino u vreme emitovanja filma...znaci ono: dobijes "lokalni ton" (npr. sinhronizovano spanski) i "originalni ton" (engleski u slucaju engleskog/americkog filma). Par discovery kanala u okviru portugalskog TV Cabo paketa imaju takodje engleski ton...

Poslednja izmena:
uh covece ja te bas davim, ali ako cujes kod kuce radio flash na 106,4 pusticu ti neku pesmu, ja sam voditelj :)

kod mene za discoveri iz cabo paketa nema engleskog samo spanski i portugalski kako da "iskopam" engleski?

Moze li da se doda Audio strim u Chanel propertis, recimo stavim tamo engleski i unesem neki "(***)pid" ?

Probao sam sve moguce kombinacije kada u setings > audio i video stavim sve prazno svi slobodni kanali seckaju prilicno cak i kada izbacim sve ostale opcije iz prog dvb-a) "instaliram samo njega" HT opciju u biosu nemam - tako da to otpada...
jedino ne secka kad mi iskace error.. pa ja kliknem na OK... tad radi sve ali daljinac mogu da stavim u sporet da se kroz dim zalepi na odzak aaa smrc

Skinuo sam rad light filter manager i kad udjem u direct show filters ja vidim mnogo toga ne kontam bas sta bih trebao da gledam, i ono sto vidim da mi je poznato ( recimo za ele card ima mpeg2 demultiplexer ... ja neznam sta da radim sa njim...

:) Pa moze sa unosenjem PIDova, ali opet samo kod kanala koji emituju "engleski" (zapravo originalni...) audio! Ipak, jako je retka situacija da originalnog tona IMA, a da se ne pojavi prilikom update-a na channel property (jedini ovakav slucaj je sa nekim Taquilla-ma i za drugi licno ne znam...). Dakle, ono sto ti ponudi pri update, to ti je, sto ti je...u 99% slucajeva!
Sa Discovery-jem je situacija da oni imaju po JEDAN audio PID ali su cesto same emisije koje emituju na engleskom jeziku (Turbo i Civilization gotovo uvek, a Science jako cesto...). Btw, radi se o 3 Disc. kanala na 11577-V-27500 (Hispa, naravno...).

Čitam sve ovo i stvarno ne znam kako dolazi do ovih problema. Namestio sam na jedno 30 računara SS2 karticu i na svima je proradila iz prve bez seckanja ili bilo kakvih drugih problema. Instaliraš karticu, instaliraš ProbDVB, ubiješ logo koji se šeta :), ubaciš najnoviji s2emu i softcam.key i uživaš.
Ako imate problema možda nije uvek do SS2 ili ProgDVB, proverite i druge komponente.

Najveci problem je veliki broj kodeka koji samo zezaju stvari.2 su po mom misljenju maximum ili samo jedan (Nvidia ili Cyberlink) ako se nekoristi Alt Dvb zbog PiP.

Ljudi uspeo sam da namestim naravno zahvaljujuci dakiju, sad nema gresaka sa cyber linkom a nema ni seckanja!!! Iskoristili smo radlight filter manager da povecamo "merit" na ...direct show > cyberlink video/sp decoder i sad sljaka ko besno!!!

Zna li neko neki programcic za kompresovanje video zapisa snimljenog ss2 karticom?
Probao sam sa "Xmpeg"-om medjutim secka i ton i slika...
zna li neko nesto prosto a korisno?

Jesi li probao Dr. Divx za kompresiju???

Neznam u kom obliku su ti ti fajlovi koje imas ali on bi trebalo da ti zavrsi proces komprimovanjau Divx (MPEG-4) codek. Vrlo prost i koristan program moram reci.

GordianKnot ili jos prostije AutoGK,a probaj i Power Video Converter.

Za sada je Power Video Converter najbolji samo da podesim kombinaciju codeca da bude ok i zvuk i slika, a da pri tom ne zauzima mnogo mesta...
Koje kodeke stavljas za video i audio kad kompresujes?

probaj i PocketDivXEncoder_0.3.60.ja licno koristim AutoGK (Auto GordianKnot) i daje najbolje rezultate.ako ces sam da se zezas sa kodecima onda je po meni xvid najbolji,naravno nece se svi sloziti.naravno za zvuk mp3.ipak ti ja savetujem da skines Auto GordianKnot.sa bukvalno 3-4 klika zavrsis posao.mana je sto kompresija traje duze jer radi dva prolaza ali je zato kvalitet najbolji koji mozes da dobijes.

Znam za taj sajt.Pa pitam zato sto sam spojio kablom zvuk i video na tv i preko theater moda mi ide signal tako da progdvb ne mora da bude otvoren preko celog ekrana vec ga samo drzim minimiziranog negde u stranu tako da mi monitor ostaje slobodan i jos mi fali da omogucim prebacivanje kanala kod tv-a i onda mi je satelitski sistem prividno potpuno odvojen od kompa.E sad ja hteo da kupim kabal sa adapterom za IRC port jer imam i daljinski za sky star ali posto vec imam 2 kabla radije bih uzeo ovaj Ati wonder i da se ne cimam oko kablova vise a i zanimaju me vasa misljenja.Jeste da ce me skuplje izaci daljinski nego kabal ali je prakticnije

jedini nacin da mi ne izbacuje neki shugavi error je ovako...
probaj neku stariju verziju progdvb npr. 4.56.2 full, mene su zezale sve novije

moze li neko da mi objasni kako da ubacim nase titlove u prog dvb,i zasto ne mogu
snimak da otvorim sa windvd niti sa powredvd,nego samo sa samim progdvb. koji je kodek
sa kojim progdvb snima

Za titlove skini project igi a progdvb snima u mpeg-u.fajlove otvaraj sa media player clasic.

Makavelli je napisao(la):
Za titlove skini project igi a progdvb snima u mpeg-u.fajlove otvaraj sa media player clasic.
jel` znas adresu za project igi jer mi google daje samo neku igricu koja se tako
zove

Kod mene je problem gledanje enkriptovanih dvd filmova. Npr. pustim film sa dvd-a i jednostavno dobijem brljavu sliku i zvuk a kad skinem image na hdd sve radi kako treba. Ako se dobro secam to se desava otkad imam ss2. Inace ovaj moj LG combo radi ok u drugim masinama, i nije mi bas do reinstalacije sistema... pomoc!
I jos nesto (manje vazno) kad upalim komp dok jednom ne pokrenem progDVB desava se da secka ceo sistem, naprimer mrdam misa u krug i svake 2sec. stane na tren. To najvise (ili jedino) pravi problem na USR software-skom modemu, nema sanse da se konektuje. Ubio sam se dok sam skontao sta i zasto se desava! :crash: :wall: Mada probao sam i ambient hardware-ski i njemu takodje smeta. To je verovatno do konfiguracije, nesto se ne slaze bas najbolje (audigy2 :trust: ).
NF7 rev.2.0
radeon 9550
US robotics 56K
Audigy 2
SS2 PCI rev 2.6c

evo, gorang je dao adresu http://www.srebrenik.net/programi/
a i ja imam neka pitanja. Koji program mi preporucujete za pregled EPG-a,jer bi da skinem titlove na vrijeme.i dali neko zna gdje da *nadjem* MULTISIM 9, program za simulaciju
i projektovanje el.kola

S2emu ver. 1.21

Pozdrav svima , izasao je najnoviji S2 :-devil-: i kaze sledece

New version of S2emu plugin has been released.

NEW FEATURES IN VERSION 1.21:
- Some fixes for N@gra2 (thanks @giver for info & testing in NA)
- Correct saving of Nagra providers in softcam.
- PMT, CAT reading.
- Options for AU On, Off.

imam novi problem ali ne sa ss2. kada pokusam da snimim neki dvd,proces snimanja izgleda u redu,ali pri reprodukciji nakon 10-ak minuta film se zamrzne. tose ponavlja na
svim dvd medijima i da napomenem da je rezac pioneer 110 nov.

Pozdrav,imam ss2 i progvb i do juce je to dosta dobro funkcionisalo,uvece je slika u progvb pocela da secka (celi dan se gledalo) pa sam misleci da se malo vise ss2 ugrejala ugasio comp na 1h,posle ponovnog startovanja u taskbaru mi se pojavila zuta ikonica sa znakom '!' na mestu gde je stajala ikonica za pokazivanje signala sa sat,startovao sam progdvb i iskocilo mi je ''no device available'',probao sam da odem u setup4pc i tu mi je izbacilo ovo ''the device driver could not be loaded please make sure the pci/usb receiver is instaled correctly,nisam nista brisao,nemam skoro nista instalirano na compu,sta li mu je odjednom ??

pop69 je napisao(la):
imam novi problem ali ne sa ss2. kada pokusam da snimim neki dvd,proces snimanja izgleda u redu,ali pri reprodukciji nakon 10-ak minuta film se zamrzne. tose ponavlja na
svim dvd medijima i da napomenem da je rezac pioneer 110 nov.
Da li je DVD urađen po DVD specifikaciji, ako nije na nekim plejerima će da radi a na nekima ne. Imaš program PVAStrumento pa sa njim proveri.

mil@n je napisao(la):
Pozdrav,imam ss2 i progvb i do juce je to dosta dobro funkcionisalo,uvece je slika u progvb pocela da secka (celi dan se gledalo) pa sam misleci da se malo vise ss2 ugrejala ugasio comp na 1h,posle ponovnog startovanja u taskbaru mi se pojavila zuta ikonica sa znakom '!' na mestu gde je stajala ikonica za pokazivanje signala sa sat,startovao sam progdvb i iskocilo mi je ''no device available'',probao sam da odem u setup4pc i tu mi je izbacilo ovo ''the device driver could not be loaded please make sure the pci/usb receiver is instaled correctly,nisam nista brisao,nemam skoro nista instalirano na compu,sta li mu je odjednom ??
Ne bi da malerišem ali da ti nije crkla kartica. :d Znači kompjuter ti ne vidi karticu a to može da bude iz nekoliko razloga. Probaj ponovo da instaliraš drajvere.

Hvala merlin,izgleda stvarno crkla,ali mozda nije pa da probam nesto da uradim ali izbrisao sam sve sa compa u vezi ss2 komplet a nemam instalacioni cd (kartica je original) pa sam mislio da skinem sa interneta da li je ovo to sto mi je potrebno,''Software 4.3.2 with PVR & Timeshift

Updated 10/2005 for Win 2000 / Win XP / Win XP x64 / Win 2003 including manual, DVBViewer TechniSat Edition and preconfigured data settings for Sat@Once, aTHP, SatADSL, AliceSat and many others.

Software requirements of your PC are:
Microsoft Internet Explorer 6
Microsoft Media Player 9
Microsoft DirectX 9
The CD version contains an MPEG decoder that must not be distributed via our website due to license agreements. Install it from your CD please.
Download (24913 kB)

Last Update: 30.09.2005 ..koliko kapiram ovde jedino nema mpeg decoder,a ovo drugo pise da isto treba skinuti ''SDK 02/2005

The SDK contains everything you need to develop your own DVB-PC TV Star application. It is available for Windows only.
Download (427 kB)

Last Update: 09.03.2005

mil@n je napisao(la):
Probaj da nije iskliznuo malo iz slota zbog kabla...

@ ufretin
izgleda da je tako!
stavio sam u drugi slot i comp ga je po restartu registrovao!
sad nemam nemam pojma sta da radim,dal da skidam soft 4.3.2....

Sad bi trebalo sve da radi sa bilo koim drajverom ja koristim 4.3.0 i sasvim sam zadovoljan... instaliraj ti svoj i dodaj jos jedan ventilator zlu netrebalo....

Vrh Dno