Šta je novo?

skrivene opcije biosa

dfast

Čuven
Učlanjen(a)
23.04.2002
Poena
619
Na ploci mi je po difoltu 4xagp, i sta se desava- Ploca je pcpcips M810LR integrisana ali sam ubacio geforce mx460 koja sa 4xagp radi u igricama ok kako god da forsiram podesavanja, ali u obicnom radu windows koji je xp profesional, cesto zakucava. Na ploci je palomino 1600. U obicnim aplikacijam kada pisem mail ili pomeram prozore kada sam netu itd zakuca cim ga zbrzam. Mislim da je tu konflikt Sis chipseta (koji je na mojoj ploci) i Nvidie koja daje detonatore za via i intel ali sta da se radi. Hteo bih da ga drzim na 2x agp ali nema tu opciju u biosu. Cuo sam do postoje programcici koji otvaraju bios malo dublje ali ne znam koji su.
Hvala unapred Goran.

dfast72 je napisao(la):
Na ploci mi je po difoltu 4xagp, i sta se desava- Ploca je pcpcips M810LR integrisana ali sam ubacio geforce mx460 koja sa 4xagp radi u igricama ok kako god da forsiram podesavanja, ali u obicnom radu windows koji je xp profesional, cesto zakucava. Na ploci je palomino 1600. U obicnim aplikacijam kada pisem mail ili pomeram prozore kada sam netu itd zakuca cim ga zbrzam. Mislim da je tu konflikt Sis chipseta (koji je na mojoj ploci) i Nvidie koja daje detonatore za via i intel ali sta da se radi. Hteo bih da ga drzim na 2x agp ali nema tu opciju u biosu. Cuo sam do postoje programcici koji otvaraju bios malo dublje ali ne znam koji su.
Hvala unapred Goran.

Decko, totalno sam zbunjen tvojim objasnjenjem sta ti se desava :trust:

Aj' probaj ponovo da objasnis sve iz pocetka :D

imas bios editor-e malo se teze nalaze na netu ali ima ih uz malo truda.E sada pitanje je da li je ta opcija samo zamaskirana tj iskljucena ili je uopste nema pa bi morao da je sam implementiras u bios.A to nije bas tako lako odraditi, probaj da nadjes nekog dobre volje ko je radio vec modovanje bios-a pa da ti on to sredi, al imaj u vidu da mozda nebude radilo....

Doticna ploca ima bruka jedna podesavanja. Ako nista drugo ne uspe, prelistaj internet i naci ces hrpu raznoraznih BIOSa za nju. Jeftina, a odlicna ploca.
E da, ima jedna stvar. Ja sam na istoj picio Durona 750@1000, sa modifikovanim naponom na 1.8V (grafitna olofka). A osim toga i GF2MX400 AGP4x, tako da ne verujem da je tvoj problem vezan za to. Pre ce biti da je Windows odlepio, a svi znamo kako se to resava... :(

a jesu li instalirani sis agp drajveri?

Darko je napisao(la):
Doticna ploca ima bruka jedna podesavanja. Ako nista drugo ne uspe, prelistaj internet i naci ces hrpu raznoraznih BIOSa za nju. Jeftina, a odlicna ploca.
. :(

Preacher Phil's 810 LMF Tweaker's Bios v1.7
ili Radel -ov bios

Hvala svima na odgovorima, i bice da je problem u redosledu instaliranja drajvera, posto sam agp sis drajver poslednji instalirao, odnosno posle drajvera za graficku, tako da se windows malo zbrkao. Sto znaci sve ispocetka, ni prvi ni poslednji put, ali probacu ipak da prosirim bios.
Pozdrav!!!

Možeš sam da središ bios sa amibcp programom. Ja sam nekada imao tu plocu i prepravljao sam bios sve u 16. :D

Nazad
Vrh Dno