Šta je novo?

Skrivanje particija

• Začetnik teme Začetnik teme popa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

popa

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
619
Imam dva XP-a podignuta na racunaru,kako da onemogucim zenu da vidi neke moje particije jer je "ubica mojih podataka"!
Salu na stranu imam 5 particija na dva HDD-a i ni ja se po nekad ne snalazim najbolje a kamoli ona koja se ne razume u racunare bas najbolje...
Da li to znaci da ce one biti nevidljive za njen OS uopste ili samo za nju kada se koristi explorer-om?
Hvala Unapred!

Mozes u 'njenom' XP-u da udjes u disk management i jednostavno da skines slovo sa particije koju ne zelis da cacka.

Ok,vidim da se mogu koristiti opcijama:"open,explore,Mark partition as active(ni slucajno - jer bice:"ntldr is missing"),Change drive letter and paths,format,delete partition,properties & help..."
Jedino sto mi lici na tvoj predlog je da pod opcijom "Change drive letter and paths" koristim opciju remove?
U tom slucaju ona zaista nece videti particije za koje primenim ovo,ali opcija remove ne podrzava uklanjanje particije na kojoj se nalazi moj OS.
To u sustini na prvi pogled zvuci razumno jer je u pitanju boot particija ali sa stanovista naj obicnije potrebe da se nekome onemoguci da u windows explorer-u vidi neku particiju (zamislimo mogucnost tehnike "Hiden")onda sam bas razocaran,jer meni ne predstavlja problem ako ona slucajno zaviri ili ne daj boze obrise nesto sa particije na kojoj su instalirani programi tj moji podaci,vec prvenstveno zelim da uklonim windows particiju iz njenog vidokruga...
Da li je mozda meni promakla neka mogucnost?
P.S. pokusao sam i sa partition manager-om i nista...

Poslednja izmena:
Hmda, sistemsku particiju ne mozes tako da sklonis...
Elem, koliko vidim jedini nacin je da njenom user-u iz njenog XP-a lupis deny u permissions-ima na tom disku.

Najjednostavnije je da joj napomenes da barem to ne dira.

Lock folder. Ima i opciju skrivanja particija. I najvaznije, ne chuchi u sistemskom tray-u.

Nazad
Vrh Dno