Šta je novo?

Skoro dzaba internet i u Novom Sadu!!

Procitaj malo bolje, tj. ono sto je ostavljeno za kraj stranice:
"Paket se zakupljuje na period od godinu dana, a plaćanje se vrši na mesečnom nivou."
Naglasak, jelda, na ono "godinu".

Poslednja izmena:
Tako pise, ali ugovor se moze raskinuti bez ikakvih problema - info dobijen od njih

@nice Cream
jel znas mozda lokacije njihovih AP-ova?

256Kbps / 4800 dinara nije skoro dzabe po mojim merilima... Mada recimo da je i ovo znacajan pomak.

S obzirom na njihove cene do skoro, ovo je pravo osvezenje. Koristim njihove usluge u SM i u poslednje vreme usluga je manje vise (vise vise nego manje) krsh....ali valjda ce to da se resi...pad kvaliteta usluge se taman poklopio sa onim "pupinovanjem" na veliko....

Ovo mi je bilo interesantno zbog tolikog pada cena. Do pre par dana je bilo astronomski.

Spisak AP-ova u Novom Sadu i njihova konfiguracija:

zgrada DNEVNIK-a, bul Oslobodjenja 81, SSID “neobee”, kanal 13
stambena zgrada, ul Beogradski Kej 39, SSID “neobee”, kanal 1
stambena zgrada, bul Cara Lazara 85, SSID “blvcl85”, kanal 7
zgrada Asistentskog doma, bul Cara Lazara 5, SSID “assdome”, kanal 11
zgrada Gerontološkog Centra, ul Bate Brkića 17, SSID “neobee”, kanal 9
stambena zgrada, bul Oslobodjenja 1, SSID “bo1”, kanal 5
vikend naselje Salaksija, Rakovac, SSID “salaxia”, kanal 3

Ostali AP-ovi po mestima:

Ruma: silosi Sremprodukt-a, , SSID “net022_ruma”, kanal 10
S. Mitrovica: hotel Sirmium, , SSID “net022_sm”, kanal 3
Sombor: stambena zgrada, Prvomajski bulevar a19, SSID “neobee”, kanal 13

Kad vec vidim da ovde ima nekoga iz neobee-a, ajde odajte nam tajnu, i recite koliko ste kilovati pustili na taj blvcl85, posto ga sa 3km, kroz 2 zida hvatam pendrekom na dlink 520+ kartici... BTW, opleli ste po svim kanalima smece, takodje sa tim APom :), nedajte sledeci put da vam sekretarica narucuje pojacalo :d

Pre desetak dana je bio članak u GL da Bluenet pravi neku wireless infrastrukturu sa navodno dva predajnika koji će pokrivati ceo grad, a početna cena je 12 jevreja (850 dinara) mesečno. Da li neko zna nešto više o tome? Ja sam im poslao mail pre dva dana, ali još nema odgovora, a pošto nemam telefon u stanu, ovo me je jako zainteresovalo, a ovaj neobee je i dalje preskup za moj ukus.

tomato je napisao(la):
Pre desetak dana je bio članak u GL da Bluenet pravi neku wireless infrastrukturu sa navodno dva predajnika koji će pokrivati ceo grad, a početna cena je 12 jevreja (850 dinara) mesečno. Da li neko zna nešto više o tome? Ja sam im poslao mail pre dva dana, ali još nema odgovora, a pošto nemam telefon u stanu, ovo me je jako zainteresovalo, a ovaj neobee je i dalje preskup za moj ukus.

Hebiga, ja sam malo skeptican... Ipak, svi sada misle da su otkrili toplu vodu i da mogu da zarade brzo kroz wirelesss. Mada, ne moze biti lose za nas da ima vise provajdera u gradu!

Da bog da ih bude 50tak pa da se pobiju ko ce nam vise placati da bi koristili njihove usluge :)

Salu na stranu, ozbiljna konkurencija bi bila vise nego dobrodosla u ovom gradu.

Meni bi to dobro leglo jer nemam telefon na gajbi (podneo sam zahtev u junu 2003. godine, a u junu 2004. su mi odgovorili da na žalost nema tehničkih mogućnosti), a pored mobilnog, taj bi mi telefon služio uglavnom za net. E sad ja razmišljam da uopšte ni ne uvodim telefon, jer bi za iste pare bio nakačen po ceo dan sa duplo boljim protokom. Nisam stigo ovih dana da se prošetam do bluneta, ali u ponedeljak najkasnije idem!

Btw. NICE CREAM, da li bi mogao ja da se nakačim na blunet wireless, a u isto vreme da se zakačim i na NSmrežu? Sa prozora vidim ove tri kule na limanu, koliko je razdaljina ne znam tačno, cenim da je jedno 1.5km do 2. Ja sam u Braće Ribnikara kod pumpe (broj 53). Danas sam kod tetke video nes od 250g, pa će to biti spremno za dan dva, pa bi za probu da napravim tu kantenu, pa da naručim te kablove iz netiks (ili tako nešto), a svaka sugestija bi dobro došla, kako u vezi kartice, tako i neki hint za kačenje (kome platim za kačenje na ns mrežu?).

tomato je napisao(la):
Meni bi to dobro leglo jer nemam telefon na gajbi (podneo sam zahtev u junu 2003. godine, a u junu 2004. su mi odgovorili da na žalost nema tehničkih mogućnosti), a pored mobilnog, taj bi mi telefon služio uglavnom za net. E sad ja razmišljam da uopšte ni ne uvodim telefon, jer bi za iste pare bio nakačen po ceo dan sa duplo boljim protokom. Nisam stigo ovih dana da se prošetam do bluneta, ali u ponedeljak najkasnije idem!

Btw. NICE CREAM, da li bi mogao ja da se nakačim na blunet wireless, a u isto vreme da se zakačim i na NSmrežu? Sa prozora vidim ove tri kule na limanu, koliko je razdaljina ne znam tačno, cenim da je jedno 1.5km do 2. Ja sam u Braće Ribnikara kod pumpe (broj 53). Danas sam kod tetke video nes od 250g, pa će to biti spremno za dan dva, pa bi za probu da napravim tu kantenu, pa da naručim te kablove iz netiks (ili tako nešto), a svaka sugestija bi dobro došla, kako u vezi kartice, tako i neki hint za kačenje (kome platim za kačenje na ns mrežu?).
Ako hoces samo net i samo net, nsmreza nije za tebe... :)
sve info dobijes nakon popunjavanja prijave na sajtu nsmreza.co.yu

A sto si tice kacenja na 2 mreze istovremeno - nemoguce. Moras za svaku imati posebnu opremu ili preletati sa jedne na drugu.

2 Nice Cream: Evo prijavio sam se, pa cekam brzi odgovor.

bSecurity je napisao(la):
Spisak AP-ova u Novom Sadu i njihova konfiguracija:

zgrada DNEVNIK-a, bul Oslobodjenja 81, SSID “neobee”, kanal 13
stambena zgrada, ul Beogradski Kej 39, SSID “neobee”, kanal 1
stambena zgrada, bul Cara Lazara 85, SSID “blvcl85”, kanal 7
zgrada Asistentskog doma, bul Cara Lazara 5, SSID “assdome”, kanal 11
zgrada Gerontološkog Centra, ul Bate Brkića 17, SSID “neobee”, kanal 9
stambena zgrada, bul Oslobodjenja 1, SSID “bo1”, kanal 5
vikend naselje Salaksija, Rakovac, SSID “salaxia”, kanal 3

Ostali AP-ovi po mestima:

Ruma: silosi Sremprodukt-a, , SSID “net022_ruma”, kanal 10
S. Mitrovica: hotel Sirmium, , SSID “net022_sm”, kanal 3
Sombor: stambena zgrada, Prvomajski bulevar a19, SSID “neobee”, kanal 13

Znaci neobee ima (za sada) 7 korisnika u NS-u, posto se pod "obaveznom" opremom zahteva i AP, tj. ponuda opreme je sa AP-om. Tako i ja mogu da postanem provajder, svaki korisnik da 120e za AP, racunam da njih mnoogoo uzme i imam odlicno pokrivenu mrezu, a ulozio sam 0 dinara, sem mozda u prvi AP .... cccc

Nisu mi jasni ljudi koji su toliko neobavesteni da jos uvek koriste neobee, da ne pominjem ljude koji koriste EUnet :d LOL

gx-x je napisao(la):
Znaci neobee ima (za sada) 7 korisnika u NS-u, posto se pod "obaveznom" opremom zahteva i AP, tj. ponuda opreme je sa AP-om. Tako i ja mogu da postanem provajder, svaki korisnik da 120e za AP, racunam da njih mnoogoo uzme i imam odlicno pokrivenu mrezu, a ulozio sam 0 dinara, sem mozda u prvi AP .... cccc

Nisu mi jasni ljudi koji su toliko neobavesteni da jos uvek koriste neobee, da ne pominjem ljude koji koriste EUnet :d LOL
Gresis, mnoge firme slepo koriste njihove usluge...

mislis ?! Pre su imali POD OBAVEZNO da imas neki AP i ludacku opremu sa radijalnom antenom. OBAVEAZNA oprema je pre (pre= 5-6 meseci kad sam zadnji put gledao) kostala 340e, a pre toga 600dm, a pre toga 1000dm +instalacija 200dm...PRE sam i ja bio na neobee netu, dok nisam provalio neke druge BRZE, KOREKTNIJE I JEFTINIJE provajdere KOJI MI NISU GASILI MAILBOX kad ne platim 2 meseca net itd. itd.

Tu opremu sto su oni prodavali za te ogromne pare si uvek mogao kupiti sam i izaslo bi te maximalno 200e!!

Hocu ja wirelless u petrovaradinu!! |[

@nice cream: bio si u obavezi da imas AP :( Znam pitao sam onomad jel moze PCI kartica i obicna antena (tada 200dm) rekli su ne. Oni su naveli opremu koja ti treba i napisali da mozes ako zelis TU opermu i sam da nabavis...Sad to nije ni vazno, tu je sezam,nspoint,bluesoft,sbb...

Nazad
Vrh Dno