Šta je novo?

Skola racunara za pocetnika

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Drugarici treba neki kurs za pochetnike. Znachi klasika, korishcenje windowsa, office paketa i internet (surf i mail). Ne mislim da joj je josh neshto preko potrebno. Nisam pametan shta da joj preporuchim znajuci nase skole. Inache cena igra bitnu ulogu ali ne po cenu toga da je neko uchi kako je Microsoft sekta koja radi protiv ljudskog roda i ubacuje chudne ikonice u programe itd.

Posalji je na Linux kurs :p

Ja sam cuo (i samo cuo) da skola pod imenom "Enter Pro" ili samo "enter" nije losa (iskustvo drugara koji je postao experat preko noci).

@Genghis Khan: cekaj, cekaj, njoj treba "diploma" da zna da koristi PC (zbog posla ili dunno), ili joj treba "znanje". Ako ovo drugo, nek se mani tih super power skola koje te za 7 dana "nauce" da radish na racunaru nego joj ti objasni kako stoje stvari i sta je sta, a ako je ovo drugo problem onda ne znam, zavisi za sta joj treba ta diploma.

Inace ako joj treba za ovo prvo, nek kupi PC, nek nabaci filmove/mp3 i svasta na njemu pa ce joj biti interesantno da ga cacka, pa posle josh kada provali za IRC chat... itd... itd... i tako za par meseci se postaje "expert" za windows :D.

mozda covek nema vremena a ni zivaca da se time bakce ili ne radi za dz?

sto se preporuke skole tice, ne mogu pomoci :(

Može da se raspita u CET-u. Čini mi se da imaju neki mix kurs gde se uče WinXP, Word, Excel i Internet.

Ok, to mi je najbolja drugarica ali ja definitivno nisam struchan da prenesem znanje i verovatno bih je nauchio 300 gluposti a mozda bih preskochio neshto bitno.

Shkola joj stvarno treba za nju! Znachi i da ima neku diplomu da pokaze ali prvenstveno da je osposobi da stvarno moze da radi te najosnovnije stvari. Naravno da je najlakshe kada sam uzemsh i chachkash ali za to se nema vremena. Shto se ovog predloga sa fakultetima tiche, ja a to ne znam ali cu se raspitati.

Znachi za sada Enter ili EnterPro i eventualno CET.

U Beogradu isto na par mesta cujem da su EntrerPro i Omega sasvim korektne skole...

Sto se tice samog kursa - trajanje od nekih 60-80 casova je optimum za ovakvo gradivo (za same pocetnike u svetu racunara) i kurs sa kracim fondom casova NEMA TEORIJE da totalnog pocetnika nauci gradivu. Tako da svi kursevi od 7 dana predstavljaju sharenu lazu - gde polazniku posle nedelju dana "izvetri" iz glave sve sto je "naucio".

Treba se raspitati i kakvi su predavaci u skolama - jer suvoparno predavanje sa koriscenjem nepoznatih termina moze samo jos dodatno da zbuni polaznika. Jos ako polaznik ne vlada najbolje sa engleskim jezikom - mucenje je zagarantovano ;)

Sami predavaci ne moraju da budu doktori nauka za ovakav osnovni kurs - vec moraju pre svega da budu dobri pedagozi sa neogranicenim strpljenjem da objasne i rese sve probleme koje jedan polaznik moze da ima u toku kursa.

U principu predavaca ce dobiti na srecu - ali sam plan i program kursa mislim da moze da pokupi u svim skolama racunara. Naravno predlog je da juri onaj sa najvise prakticnih vezbi.

Same cene ovakvih kurseva idu od minimalno 50 do nekih prosecnih 100 evra - i naravno ne treba ocekivati da ce posle njih polaznik znati sve sto je bilo na kursu - vec su svi oni manje vise koncipirani tako da "razbiju strah" od racunara kod jednog prosecnog pocetnika ;)

Odlichno, Srga hvala da odgovoru jer je to tachno ono shto njoj i treba. Znachi EnterPro josh jedan glas a tu je i Omega. Recicu joj da pokupi programe a i da sama vidi kakve su te shkole onako na prvi pogled pa neka proceni. Predlozi naravno i dalje dobrodoshli!

Još jedan glas za Omegu. Ali kakav god da je, kurs služi samo da se stvari nazovu pravim imenom. Ostalo je praksa uz korišćenje.

@Genghis Khan: cekaj, el ima ona PC kuci? Ako ima ne vidim gde je problem, samo joj pokazi kako da pokrene muziku/filmove, da udje na krstaricu (mislim na krstaricin IRC chat) i nemoj vishe ni "sh" da beknesh. Vrati se posle par meseci i "feel teh' difference" :)

Takodje, ne vidim ni problem da ode na te kurseve za pocetnike (samo ako kinta nije frka), pomocice joj i to dosta.

Topic digger.

Treba mi nesto slicno za prijatelja.
Ja radim po ceo dan, nemam vremena da mu ja pokazujem . Coveku ne treba nikakav papir, samo znanje.

Pa ako neko ima preporuku za neki kurs/skolu za windows office

Hvala na preporuci, ali

Treba mu skola/kurs.

Ja nemam iskustva, ali znam da je polagao neko od mojih tamo za jedan sertifikat, bez obuke, posto je vec imao znanje. I bili su maksimalno korektni i usluzni, bar sto se toga tice...

Nazad
Vrh Dno