Šta je novo?

Skidanje preko adsl-a

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Interesantnu stvar sam primetio na neobee adslu. Krenem da skidam sa torenta nesto i vuce se sa 5-6 KB/s. Zatim pokrenem gozilu koja skida ispod 1KB/s (!). Kad ugasim torenta gozila pocne da siba na preko 20 KB/s. Moje misljenje je da dobavljac (neobee) radi neku ispekciju paketa ili prati broj konekcija i na osnovu toga radi kresanje propusnog opsega. Mozda gresim dusu ali cisto sumnjam.
Da li je neko imao slicna iskustva?

Meni torrenti jako slabo rade, emule isto jako lose(treba mu puno vremena da krene sa skidanjem iako ima puno soursa)...ali zato dc++ 27.4 KB/s

Torrent ide prvo 5-6kb prvih nekoliko minuta, pa onda krene 20kb zakucano [upload stavim na 5kb]. DC++ shljaka isto extra, mada ga ne koristim puno. Uglavnom je bitan kvalitet torrenta i kolichine seedova koji isti ima.

Ja cenim da dobavljaci ne vole velik broj tcp konekcija pa zato torenti ne rade dobro. Ipak nadam se da gresim

Torrent konekcija ima jako puno, i zbog broja one se lakse probijaju. Smanji boroj konekcija na neki razuman broj.

Ne gresis dusu... :)
NeoBEE gadno muti ovih dana...

Pre 10 dana je eMule sa otvorenih 200 konekcija radio perfektno u kombinaciji sa DC++, a sada kada radi eMule DC++ nece ni na hub-ove da se zakaci, tj. ako je prvo pokrenut DC++ sve radi OK, dokle god eMule ne pocne da vuce. Problem je 99% u upload-u, posto download opada i na pola kada u DC++ -u 4-5 ljudi vuku od mene, iako ukupan upload ne prelazi ni 2-3kb/s. :trust:

ADSL 256 u kombinaciji sa netlimiter cuda cini. Ogranicio sam emule na 4 kb/s u netlimiteru a u emule sam ostavio bez ogranicenja. Upload od 3-4 kb/s download u proseku oko 20 kb/s. Ako koristim Ares ili Winmx bez upload ide do 28 kb/s. Http ili ftp download do 30 kb/s. U pitanju je beotel i konekcija sa javnom ip adresom

@chmi
To sam i ja uradio i jedno vreme je bilo OK...

Principal Skinner je napisao(la):
Interesantnu stvar sam primetio na neobee adslu. Krenem da skidam sa torenta nesto i vuce se sa 5-6 KB/s. Zatim pokrenem gozilu koja skida ispod 1KB/s (!). Kad ugasim torenta gozila pocne da siba na preko 20 KB/s. Moje misljenje je da dobavljac (neobee) radi neku ispekciju paketa ili prati broj konekcija i na osnovu toga radi kresanje propusnog opsega. Mozda gresim dusu ali cisto sumnjam.
Da li je neko imao slicna iskustva?

da li ti se to desava i u web browseru ? Drugar jedan na naebee-u ima problem sa browsing-om, kaze ode na neki sajt i sajt nece da se ucita,a u opera progres baru mu pise nesto tipa "waiting for connection to server" ili tako nesto pa mu cak i pise broj server konekcije tipa #25 dok u isto vreme ja paralelno sa njime ili posle njega odem na isto mesto i normalno se otvara strana... E sad rekao sam mu da digne broj server konekcija u preferences od opere i uradio je to digo je na 64 ali ista stvar... Ne znam u cemu je fora ja to nikada nisam video u zivotu.
Mozda stvarno imate neko ogranicenje po broju konekcija na naebee netu....

gx-x je napisao(la):
Mozda stvarno imate neko ogranicenje po broju konekcija na naebee netu....

Neke veze ima sa time i upload-om 100000%...

E pazi sad. Bit lord je radio skoro savrseno kad sam skidao neki album. Oko 20 KB/s je isao sve vreme. Znaci ipak nije ono sto sam mislio.
@gx-x
kog dobaljaca ti koristis i kako sljaka? nesto se premisljam u vezi neobija.

sezam, sljaka ko da mi je zagarantovan protok

vec poceo neobee da zabusava dakle... ja mislim da im je secenje broja konekcija najlaska stvar na svetu... ili vi nesto niste podesili kako valja...

To jednostavno nije moguce, zato sto je prvo radilo sve extra, pa je onda radilo vrlo dobro sa NetLimiter-om, a sad ne radi nikako...

@chmi

Izbegavaj winmx ako mozes u sirokom luku.Udari google search pa ces videti.
DC++ je za sada po meni jedini vredan drzanja na kompu pored nekog torrent klijenta.

@sve Neobee korisnike

Ljudi,udarite im na telefone po ceo dan,kukajte im,*enjajte..Morace se nesto promeniti,vi ste platili za uslugu,ako oni zabusavaju izgubice vas kao korisnike i tacka.Mora tako,inace ako ocekujete da se sve samo resi od sebe...slaba vajda.
A i sami znate da je menjanje adsl provajdera zayebana igrarija.Ja sam na beotelu i osim sto mi u AmericasArmy povremeno "poludi" ping ,download ide dobro preko DC++,a torrente sam inace slabije koristio.Preko dc++ skinem i do 40 GB mesecno.Plus jos nekih desetak GB preko http ili ftp.

Poz

Poslednja izmena:
raspitajte se malo za iskustva ljudi sa neobee wirelessom o tome koliko kukanje koristi...

da li moze neko da mi objasni kako podesiti dc++ za neobee adsl 256?hvala

Kod DCa nema sta da se podesava, osim sto treba da se kod konekcije izabere "firewall with manual port forwarding" i to da bi bio "aktivan" user. Sve ostalo je do provajdera... Nazalost... :S:

E, da...
Pozeljno je, kao sto sam vec pomenuo, da ogranicis upload pomenutim programcicima (NetLimiter/DU Super Controler) da ne bi ugusio download.

odes u najebee sa kalasnjikovom nadjes administratora uperis kalas u njega i viknes "pustaj taj p2p mamicu ti...." :d

Vrh Dno