Šta je novo?

Skidanje administratora

DTS

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
304
Imam sledecu situaciju:
2 kompjutera (XP) su medjusobno povezana u LAN,i sad sa prvog (da kazem administratorskog) je napravljen account na drugom kompjuteru sa ogranicenim mogucnostima.
Da li postoji neki nacin da ja preko tog accounta pronadjem sifru administratora,da iz DOS-a uradim nesto cime bih mogao da doprem do administratorskog naloga,da prenesem neki program koji ce mi pomoci na neki nacin u tome ili nesto cetvrto?......

hiren's boot cd 7.0-7.3

nabavi hiren's boot cd 7.0-7.3, imas ga na netu, i sa tim alatom ces doci do zeljenog.
hirena zauzima oko 40mb a to je trenutno najbolji administratorski alat!

pozzzz

Poslednja izmena od urednika:
A mozes da probas i izvrstan program "erd commander"

DTS je napisao(la):
Imam sledecu situaciju:
2 kompjutera (XP) su medjusobno povezana u LAN,i sad sa prvog (da kazem administratorskog) je napravljen account na drugom kompjuteru sa ogranicenim mogucnostima.
Da li postoji neki nacin da ja preko tog accounta pronadjem sifru administratora,da iz DOS-a uradim nesto cime bih mogao da doprem do administratorskog naloga,da prenesem neki program koji ce mi pomoci na neki nacin u tome ili nesto cetvrto?......
A da li je taj (administratorski racunar) pod server operativnim sistemom, ili ti je administrator koji ti je instalirao sve to napravio polise sa kojima ti mozes da se slikas ili ti je odredio da koristis limitirani account ?
Nije mi jasno, kako je to ON napravio account sa ogranicenim pravima na drugom kompjuteru, ako nije na tom prvom SERVER OS - Domain Controller sa AD-om.

Pitanje za laika: Kada sa te druge masine logujes na mrezu, da li ti pise da se loguje na neki DOMAIN ?
Ukoliko je tako, tesko da ces ti uspeti da mu skines pass.
Ono sto mogu da ti preporucim da uradis, je to da se na toj radnoj stanici (komp 2) logujes lokalno, probas da ukucas kao user administrator, do toga lepo dodjes preko CTRL-ALT-DEL i probas da prodjes bez passworda. Ako se logujes, onda ces lokalno na toj masini moci da instaliras sofrver, t.j. program koji zelis da "preneses" . Naravno, to ce raditi ukoliko na SERVERU tvoj administrator nije zabranio polisom da se lokalno instaliraju aplikacije na radnim stanicama.

drfedja je napisao(la):
Nije mi jasno, kako je to ON napravio account sa ogranicenim pravima na drugom kompjuteru, ako nije na tom prvom SERVER OS - Domain Controller sa AD-om.
Pa u sustini moze. Evo sada sam probao da se konektujem sa jednog XP-a na drugi u workgroupi i da kreiram usera, moze :)
Computer management, pa desni klik na Computer Management (Local) i connect to another computer.
Naravno moras da imas user i pass za taj racunar koji je administrator.

Poslednja izmena:
Dobro, ok, ali zasto je to onda spomenuo covek ? Ako je tako i ako nema slobodan administratorski account koji nema pass, onda moze da se slika.
Moze i preko RDC-a da takodje kreira account iako ne postoji domen kontroler :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno