Šta je novo?

*****ski Excel?

miloshs

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2008
Poena
319
Dajte ljudi pomagajte dok nisam razbio komp, znaci treba da oduzmem dva datuma u Excelu i za boga miloga nista ne radi.

Naime treba da oduzmem noviji datum od starijeg i da dobijem broj dana izmedju ta dva datuma. Podesio sam kolone sa datumima na date (dd.m.yyyy), a kad oduzmem ta dva dobijem cuveni #VALUE sto znaci da mi se ne poklapaju tipovi podataka u kolonama.
E sad probao sam da stavim i kao general i number i date, cak sam i probao da menjam tip podataka u rezultujucoj koloni izmedju number/date/general i opet ista prica..

Koristio sam formule za oduzimanje kao i DATEDIF, WORKINGDAYS i ABS posto rzlika u danima uvek mora biti pozitivna... Sad mi malo fali da opizdim i komp i misa kroz terasu, tako da ako neko ima neki savet pomagajte :wall::crash:

Da bi ti oduzimanje datuma radilo, kolone sa datumima treba da budu isto formatirane, i da ti se regional settings poklapa sa onim što stoji u kolonama sa datumima ( pretpostavljam da si datume uvezao iz nekog file-a, baze ili odakle već, pa je zato pitanje da li u tvom sistemu "." znači tačku, ili zarez, i isto tako u sistemu odakle si uvezao podatke sa datumima ).

Kod mene su kolone podešene kao Date, a rezultat kao Genral i sve radi kao sat.

Regional settings je Serbian ( Latin ).

Ako ti treba samo broj dana stavi:
=A2-A1 i format general

Nazad
Vrh Dno