Šta je novo?

Skener problem "warming up the lamp"...

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
Situacija: scanjet2400 by HP. Kupljen prije 2-3 god u Anex-u, uredno radio do dana kada mu je pregorio adapter. Nabavljen novi adapter, radio bez problema do prije par dana.
Da naponemen, nisam mjenjao nista od hardverskih komponenti, pa je mala mogucnost konflikta izmedju njega i nekog uredjaj.
Uredno instaliram drivere i softver za skeniranje, ukljucim skener, pritisnem scan preview, lampica se pomjeri gore-dole par puta (standardno), i kada treba da pocne skenirati, smao sotji poruka warming up the lamp... Dalje ne moze, nasao sam na hp forumu isti problem ali sa modelom 6300. HP nije izdao nikakav patch ili alternativni drajver.
Ono sto iritira, jeste cinjenica da isti skener na drugim kompjuterima radi savrseno dobro.
Reinstalirao sam skenerove drivere i softver, problem ostaje.
Pokusavam preporucene stvari sa HP forum, problem ostaje.
Reinstaliram windows, nista.
Formatiram disk i instaliram svjezu kopiju windowsa, bez rezultata.
SKinuo sam nove drivere (uzeo sam u obzir mogucnost da postoji greska na cd-u), ponovo format/reinstall (posto se zavuku drajveri i nece nove da primi), ponovo bez rezultata.
Skener ide na USB, ima svoje napajanje (1200 mAh, 9V). Isprobao sam na drugi USB port, opet nije radio. Probao sam i drugu uticnicu, nije pomoglo.
Pogledao sam da nema neki ghost driver, sve je regularno.
Pregledao sam IRQ, i samo usb kontroleri koriste taj port, nema mjesanja nikakvih.
Takodje, nema hardverskih konflikta.
Sta dovraga da isprobam slijedece? Mad Mad Mad
(Jos jednom napominjem, skener SAVRSENO radi na drugim kompjuterima, i USB port je potpuno funkcionalan!).

Ostaje ti samo jedno da probas da stavis dodatnu USB 2.0 karticu i skener probas sa njom.

evo probao sam i da flashujem bios najnovijim driverima, i nista
a zivote!
moram poruciti usb controller, nema druge :(

"U pitanju je neki kvar"
je chuvena rechenica mog strica.
jel ima taj model na samom skeneru dugme za skeniranje?
Koji program koristis za skeniranje?

ima dugme, koristim program koji sam dobio uz njega hp imaging and photo 2.1 ...
nece ni iz TWAINA preko fine-readera da radi, uopste nece da pokrene tu prokletu lampicu!
Mozda da skinem softver koji koriste verzije 6000 ?

(gremlini očigledno) jedino što mi pada na pamet da probaš neki 3rd party software. VueScan npr. za tvoj model moraš da imaš prethodno instaliran HP paket drajvera i software, potom instaliraj ovaj program i javi šta si uradio.

Ono sto iritira, jeste cinjenica da isti skener na drugim kompjuterima radi savrseno dobro.
Ovo ukazuje na eventualnu nekompatibilnost tvog USB kontrolera sa skenerom. Zvuči nemoguće, ali... čisto probaj da zameniš USB kabl od nekog drugog uređaja da bar to eliminišeš.

Hehehehe imao sam ja taj problem (odnosno covek koga znam) i problem se resavao samo reinstalacijom HP softvera. Znaci skines softver insaliras ga ponovo i radi. Naravno samo par sati, dana, ili minuta. Pa opet iz pocetka. Problem kako je sam od sebe nastao tako se i resio. Ne znam kako ali evo vec 3 meseca radi bez problema. U medjuvremenu nista na racunaru nije ni instalirano ni deinsalirano (osim HP softvera) a o hardveru nije ni pomisljano da se nesto menja. Samo se posalje neki mail i skenira koja slika. Racunar samo za to sluzi.
Kao sto si ti rekao nisi usamljen i ja sam video da se mnogi ljudi zale. Jedino da probas da menjas USB portove i da probas bas svaki koliko ih imas i da izbegnes eventualne USB hub-ove ako ih posedujes.

Ma mjenjacu se sa drugom za skener, nema mi druge... ne daje mi se sad 10 eura za pci kontrolere USB-a, tanak sam sa lovom...
A softver sam reinstalirao jedno 500 puta (i brisao sve zaostatke iz registrija), dzaba, nema sta nisam probao, aaaaaaaaaaa
Ma ultra glupo je sto je savrseno radio do prije dve-tri nedelje, i sada nesto se prenemaze.
Bemti kompjutere!

Ma mjenjacu se sa drugom za skener, nema mi druge... ne daje mi se sad 10 eura za pci kontrolere USB-a, tanak sam sa lovom...
A softver sam reinstalirao jedno 500 puta (i brisao sve zaostatke iz registrija), dzaba, nema sta nisam probao, aaaaaaaaaaa
Ma ultra glupo je sto je savrseno radio do prije dve-tri nedelje, i sada nesto se prenemaze.
Bemti kompjutere!

pa tako ti je to sa tehnikom

Neka glupost koci.
Po reinstalciji sistema i instalaciji softvera za skener da li ti prvi put kad ga pokrenesh da skenira izbaci neki drugi komentar? ili je uvek samo warming up the lamp i tu stane.
Ajde nemoj da te mrzi probaj da zakacis skener - napajanje na neki drugi shuko u kuci koji nije opterecen racunarem i ko zna chime josh pa se javi.

Neka glupost koci.
Po reinstalciji sistema i instalaciji softvera za skener da li ti prvi put kad ga pokrenesh da skenira izbaci neki drugi komentar? ili je uvek samo warming up the lamp i tu stane.
Ajde nemoj da te mrzi probaj da zakacis skener - napajanje na neki drugi shuko u kuci koji nije opterecen racunarem i ko zna chime josh pa se javi.

u sustini, ne izbacuje poruke, vec samo nece da mrdne dalje od warming up the lamp. Naravno da sam pokusao sa drugim i neopterecenim uticnicama, i dalje isto ******. Cak sam isao na online chat sa podrskom hp-a, i nisu uspjeli da rijese... Jedino mjenjati se s nekim za skener i to ti je...

Ta online podrska nikad nishta reshila nije. Samo umeju da kazu "odnesite u ovlasceni servis"
Zaista ne znam shta moze da te gnjavi na rachunaru pogotovo po format c: i instalaciji sistema svi servisi standardno rade.

u sustini, ne izbacuje poruke, vec samo nece da mrdne dalje od warming up the lamp. Naravno da sam pokusao sa drugim i neopterecenim uticnicama, i dalje isto ******. Cak sam isao na online chat sa podrskom hp-a, i nisu uspjeli da rijese... Jedino mjenjati se s nekim za skener i to ti je...

Ja sam imao gotovo identičan problem sa HP 6300C. Koliko sam tada shvatio reč je o nekom update-u firmware-a, koji se skidao sa HP sajta i time se rešavao problem. Ne znam da li ima za tvoj model...

Meni je na poslu iz neznam kog razloga, pomogao format c:

Imao sam taj problem samo sa laserskim MFP uredjajem ... Skener je otisao "for good" i eto ...

Ne bih da te plasim ...

Vrh Dno