Šta je novo?

Skener - Kalasnjikov

MMilos

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2002
Poena
619
Skenirao sam par slika i skener je na pola posla poceo iznenada da se cuje bukvalno kao kalasnjikov. Gledao sam sa donje strane da li je slucajno ostao zakljucan, ali nije. Sve je u redu. Ima cak dva zakljucavanja, ali su oba otkljucana.
Skener je artec AM12E plus, star neke 4 godine. Radio sveukupno 10-15 sati.

Ima li neko predstavu sta to moze da bude i da li je imao iskustva s takvim situacijama?

Da li je uspeo da skenira sliku?
Meni se dogadja da onaj rebrasti kais koji okrece tockice i pomera glavu skenera preskace i cuje se slicno tome. Samo kada preskoci onda je skenirana slika razmazana od tog dela gde je poceo da proklizava.

uspeo sam. poceo je da stekce kad se vracao. Probao sam i u win98 da proverim da li je do drajvera, ali isto. Otprilike je to mehanicki kvar. Otvoricu ga i podmazacu vodjice. Verovatno je to. Drugo nema sta da bude (valjda).

Zupcasti kais moras da menjas posle odredjene kilometraze, u protivnom moze da se desi da ti prezubi i da ti se pokrive ventili, bregasta i jos ponesto a onda ti ne gine generalka :D
Batali, ako ti treba skener kupi Canon ili HP (bolje Canon) i skeniraj bez sekiracije ;)

Zao mi ga. Emotivno sam vezan za njega. :) Treba da uzmem mast za sivace masine, pa cu ga srediti.

Rasklopio ga, rucno pomerio glavu skenera ka sredini vukuci zupcasti kais. Ukljucio ga samo u struju u pustio. Glava se pomerila i stala kod senzora krajnjeg polozaja. Podmazao sam vodjice po kojima seta (i bocne i donje). Tockici klizaca su na sebe preneli masnocu. Prethodno sam sve klizace ocistio etil-alkoholom. Teflonske odstojnike (bele tacke na cetiri coska) na gornjoj strani glave ne podmazivati. Prenosnik pogonskog motora sam podmazao uljem jer je skripao. Ne preterivati sa uljem jer je zupcanik horizontalno postavljen. Skener je sa unutrasnje strane imao prasine (mada mi nije jasno odakle jer je prilicno dobro hermetizovan). Videlo se na ogledalima i vodjicama koje su imale skramu. Ukljucio sam i LPT kabl i sve radi normalno.
LPT kabl ne ukljucivati u komp dok radi. Kais ne vuci van pravca pruzanja. Ne pomerati glavu skenera guranjem. Poklopac sa staklom ima dva zavrtnja na zadnjem donjem delu. Poklopac gurati napred i odizati zadnji kraj (istovremeno).

Greska, Zavrtnjevi su na poklopcu. Vide se.
:beer:

Vrh Dno