Šta je novo?

Skener do 70-80e

chundra

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Molim preporuku za brzi a4 skener ?
Radice se skeniranje ugovora, crno-beli text, velike kolicine za kratak vremenski rok. Kvalitet skena je bitan u granicama citljivosti.

Ima neki superjeftini Canon. Skroz je dobar - prednost u odnosu na konkurenciju je što je jako mali, malo veći od A4 sveske, lagan, nema odvojeno napajanje, samo USB kabl. Koristmo ga u ofisu i često se dobacujemo sa njim. Cena je reda veličine 50€.

Brzina je kljucni faktor u ovoj temi.
Nesto sto ce fino odraditi posao za fond koji imam.
Mislim da nije potrebno da naglasim da ce, sigurno, skenirati 3 radna dana neprestano, papir za papirom. A skenovi ce se, najverovatnije, skladistiti kao pdf-ovi.

Proveri koji je tacno model pa da ga ukljucim u listu za razmatranje.

U klasi 80e sigurno se mogu naci par modela skenera razlicitih proizvodjaca.
Moje pitanje je bilo za koji se opredeliti ako je naglasak na brzini i skladistenje u pdf formatu.
U svakom slucaju, zaobisao sam HP 3800, jer ovde nemaju reci hvale za njega tj HPov software, i uzeo Canon Lide 70.
I evo, sad, uzivam u intiutivnom software-u :)

Nije Canon tako spor kao što se možda misli, solidnom brzinom skenira. Ali, ono na šta se kod njega mora obratiti pažnja, jesu dvije stvari: (1) rezolucija kojom se skenira i broj boja, i (2) LiDE tehnologija je super kod skeniranja pojedinačnih dokumenata, ali (relativno) dosta problema može da napravi sa skeniranjem ukoričenog materijala.

Lično sam prilično zadovoljan sa Canon LiDE80 skenerom. BTW, na poslu mi je...

Ovo ovako ne ide :)
Ima jos 3000 stranica da se iskenira a vremena je odavno nestalo.
Treba mi najjednostavnije resenje ?
Razmisljao sam o nekom MF uredjaju koji ima ADF i da moze odma da skenira u pdf, naravno .
Ili da se obratim nekoj firmi koja vrsi uslugu skeniranja ?

Za takve stvari ti treba neki skener sa feederom, ako su sve stranice iste. Sigurno neko radi profesionalno to, nije to za kućni skener i sedenje pored presporog Canona. Odmah sam ti rekao kako stoje stvari.

Nazad
Vrh Dno