Šta je novo?

Skart i CD diskovi na stapu?

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Kao sto znate Princo na stapu je u poslednje vreme los ima skarta 2-6%
Ja sam probao i Plasmon koji stvarno jeftin i dobro se reze na 40x sa jako malim brojem C2 gresaka ali je isti problem na stapu ima 2-4% skarta (vidi se po gornjoj strani da je disk los)
Davno sam probao Ultra Green is Alfa Media ali i on je bio jako los.

Optical storage isto iz alfa media nisam probao pa ako neko jeste nek kaze nesto (veljda je neko narezao preko 100 diskova pa da moze da proceni)

Verbatim onaj najeftiniji (Cristal) isto ima mali procenat skarta
Verbatim Pastel nisam narezao dosta diskova da bi mogao proceniti skart

Ako je neko naisao na diskove na stapu BEZ SKARTA a narezao je preko 200 komada i testirao molio bi ga da kaze gde i koji?

Kod nas izgleda samo se skart uvozi ctp;

Optical Storage iz AlfaMedie su Plasmon diskovi. Znaci Nero Info Tool i ostali slicni alati ih vide kao Plasmon. Narezao sam ih nekoliko stotina komada i bilo je skarta, ali zanemarljivo, mozda 2-3%. Ne mozes ocekivati za te jevtine NoName-ove da nema skarta.

@leksa, jesi provalio da kad pogledas teglu Opticala is profila (tj sa strane) da je ceo stap saren, malo zelen malo srebrn? Prosto ne mogu da se otmem utisku da su to izmesani Green i Silver diskovi... Sto se kvaliteta samih medija tice ja bih rekao da je Princo i dalje malo bolji (bolja finalna obrada plastike, vizuelno su OK dok se sa Opticalima desava da ima "na oko" ostecenih diskova - mada jako malo, i moj plus za vecu kompatibilnost Princa sa starijim citacima).

Ali, odnos cena/kvalitet je definitivno na strani Optical-a.
Princo vredi _malo_ vise ali ne tolko kolka je razlika u ceni - bar kad su u pitanju cene koje ja imam.

Kad smo vec kod cena ako neko zna gde ima najjeftiniji Princo u gradu neka baci na PM bio bih mu zahvalan

izgleda da preostaje samo Verbatim moze neko da mi opise razliku izmedju Data life i Data life plus diskova.

Prvenstveno me interesuje jel imaju skarta?

Hteo bi da priupitam nesto u vezi sa temom... Naime, interesuje me gde su u BG najjeftiniji diskovi na stapu, i gde bi povoljno mogao da nadjem Verb. Data Life u kutiji?

Sony na shtapchetu od 50 kom. se pokazao odlicno, od oko 150 (3 shtapa) do sad ni jedan nije odleteo u kanticu.

E, gde ces u BGD da ih nadjes to nemam pojma, ali ih valja Pakom na vlikoprodaji pa vidi ko uzima od njih. Cena u velikoprodaji im izlazi oko 17din. a u maloprodaji ne vise od 19-20din. komad.

Gox je napisao(la):
Hteo bi da priupitam nesto u vezi sa temom... Naime, interesuje me gde su u BG najjeftiniji diskovi na stapu, i gde bi povoljno mogao da nadjem Verb. Data Life u kutiji?
u Beogradu na Sajmu u Piramidi sam pre desetak dana kupio stap od 150 komada tdk za 1800 din snimio sam nesto manje od stotinak diskova ni jedan nije pukao , ali do duse brzina snimanja je bila 8 ili 16 i to u Neru 6.0 ako to nesto mnogo znaci
cheers cheers

radec nadam se da si testirao svaki disk, posto su ti TDK skart i zato su po toj ceni neki kazu imaju 6-7% skarta
To sto ti rezac prilikom rezanja prijavi Burn OK neznaci apsolutno nista

Ovi Verbatim data life plus crystal (sto se sad prodaju na stapu) jel neko kupio i proverio koji su: CMC, mitcubisy ili Toyo yuden i gde su proizvedeni?

zeljko je napisao(la):
izgleda da preostaje samo Verbatim moze neko da mi opise razliku izmedju Data life i Data life plus diskova.

Prvenstveno me interesuje jel imaju skarta?
Rekao bih da je kvalitet "verbatim" Data life slican (ako ne i identican ) Plasmon-u (Optical Storage )
Data life su Moser India, dok oni sa "plus" su Mitsubishi (ma sta to znacilo) i kvalitetniji su.

Licno iskustvo: od 300 Plasmona - 1 skartiran (cena im je 15din), rezano na 16x/32x

radec je napisao(la):
...

u Beogradu na Sajmu u Piramidi sam pre desetak dana kupio stap od 150 komada tdk za 1800 din snimio sam nesto manje od stotinak diskova ni jedan nije pukao , ali do duse brzina snimanja je bila 8 ili 16 i to u Neru 6.0 ako to nesto mnogo znaci
cheers cheers
Mislim da su spustili cenu na 148xdin tj 9,9din po cd-u.

Panos je napisao(la):
...

Mislim da su spustili cenu na 148xdin tj 9,9din po cd-u.

To je jos jedan razlog vise da covek proba doticne diskove :happy: :happy:

Odgovor na pitanje u vezi Verbatim DataLifePlus Crystal AZO.

Narezao 50-ak komada, jedan los (nero 6.0.3.0, 40x, LiteON 52327S)

Nero i SmartBurn ih prepoznaju kao Mitsubishi.

Tiger na kojoj brzini si rezao posto je 2% skarta lose :((

Je... ja sam navikao na nekadasnji princo dok je valjao na 500 diskova svi prodju verifikaciju

zeljko je napisao(la):
Tiger na kojoj brzini si rezao posto je 2% skarta lose :((

Je... ja sam navikao na nekadasnji princo dok je valjao na 500 diskova svi prodju verifikaciju

pa zeljkoni ne mozes ipak tako bukvalno racunati da je to 2%. Ipak je rec o kolicini od samo 50 kom. Mozda je to jedini skart cd u celoj seriji koja je stigla, ali morao je nekom da uleti... :)

lekso samo da nebude pukao 1 a neispravno 5 komada kad se verifikuju.
Ipak mi je sumljiva ta cena Verbatima u odnosu na druge diskove samo da koriste politiku kao uvoznici Princa ovo je Srbija njima je i skart serije odlicna :p

Nazad
Vrh Dno