Na istom HDD-u mogu da budu particije u razlicitim FS (kod mene je ranije bilo NTFS, FAT32, Linux Ext3). Mogu da budu razliciti FS i pod istim operativnim sistemom. Recimo, XP-ova sistemska particija moze da bude i u NTFS-u ili u FAT32, pri cemu logicke particije opet mogu da budu u bilo kom od ta dva, znaci razne kombinacije). MEDjUTIM NAJBOLJE JE da XP bude u svom "prirodnom" okruzenju, a to je NTFS, sto podrazumeva i sve particije na disku osim one na kojoj je WinMe ili Win98, kao i onih koje hoces da "vidis" iz WinMe ili Win98 (ovi operativni sistemi "ne znaju" za NTFS). Uzgred receno, mogu i da se iz Win98 ili WinMe "vide" NTFS particije, uz instaliranje nekog programa ("NTFS for Windows98").
Sto se tice konvertovanja FAT32 u NTFS, ono je u velikoj meri bezbedno i radi se "u letu" komandom u Command Promt-u: convert c: /fs:ntfs (kao sto je napisao Filo), a zatim isto to i za ostale particije (umesto C, slovo particije, znas i sam, ali nemoj onu gde je WinMe). Moze i preko Partition Magica (ja sam pomocu njega radio), ali uradi to iz Command Promt-a. 99% je ovo bezbedna procedura (za raliku od konverotvanja FAT32 u NTFS), pa sam proceni da li ti je potreban backup na osnovu znacaja podataka koje imas HDD-u.
Na kraju moja PREPORUKA: Instaliraj samo XP (sve particije u ntfs-U), ti budi administrator (sa sifrom jeli), a klincu otvori nalog "obicnog" usera. Onda ces njemu ograniciti pristup odredjenim podacima (da ne kazem slikama).