Šta je novo?

Sitne tackice na ekranu?

alek1411

Cenjen
Učlanjen(a)
20.06.2012
Poena
154
Javljaju mi se sitne tackice na ekranu, odmah su tu pri podizanju windowsa, vide se na desktopu i u igrama kad se dobro zagledas ali jako su sitne skoro neprimente, znaci na nekim delovima ekrana kao da nestaju i pojavljuju se. Moram da kazem ne desava se svaki put. Nisu artefaktni i nije do monitora ni graficke jer sam menjao i jedno i drugo. Memorija je ddr3 1600mhz corsair vengeance 1.5v na toliko mi i radi, a primetio sam da kad je u biosu postavim na 1333 mhz ovaj problem u potpunosti nestaje? Inace i kad su tackice prisutne sve normalno funkcionise. Ploca je p8p67 rev 3.1 a cpu i7 2700k. Grafa hd6970. Jel neko zna u cemu je problem?

Desava se i meni na 6850,do graficke je 😉 Memorija je felericna.

Nemoguce, promenio sam 4 graficke, i sa svakom isti problem... Opet da je do fraficke memorije bilo bi artefakta pri gamingu...

Ako si menjao 4 graficke onda sa monitorom nesto nevalja 😉

Do monitora je(odnosno kablova monitora)... Ja sam prvo imao problem sa gtx 570 pa onda isto i sa sadašnjom gtx 680 i zamenio sam kabal za napajanje monitora i hdmi kabal (za koji kazu isto da moze da izazove taj problem ako je negde probio) mada u mom slucaju to nije bio problem. Ako ti i to ne resi problem probaj da pomeras kabal za napajanje monitora levo-desno i vidi da li pucketa pri ulazu u monitor jer ako pucketa nije dobro legao, imam benq G2420HD. Da napomenem meni se to prvi put desilo kada mi je nestala struja a imao sam krš produžni bez uzemljenja, kupio sam nov,kvalitetniji i od tada vise nemam problema tako da ako ti je ista situacija kad zamenis kablove za monitor probaj onda produžni!😉

Da li ti se gasi sam monitor, odnosno kad je ugasen komp da li ti se ugasi led lampa kao kad ga ugasiš na dugme jer ako jeste onda je sigurno napajannje za monitor(produžni ili za monitor napajanje)?
Citao sam na netu da kad monitor dobija nedovoljno struje pixeli trepere nasumično po celom ekranu ili na odredjenom delu obicno na tamnijim pozadinama!
Javi sta si uradio😉

Poslednja izmena:
I ja imam isti monitor.🙂 E sad prolilikom pomeranja nisam cuo pucketanja ali sam kablove iscupao i ponovo ih vratio, za sad nema tackica!😀 Ali ajde da testiram malo i ranije su znale da nestanu...

A da ne koristis slucajno DVI kabl???

Koristim... Opet tackice, posle gasenja i ponovnog paljenja...

Promenuo sam dvi kabal i stavio onaj najobicniji analogni (ako se tago zove) sa adapterom za DVI i sad nema problema sa tackicama. Jel moguce da je "zvekno" DVI Kabal?!

Moguce, desava se ako hoces probaj da stavis i hdmi... Uglavnom nije do grafičke sto je bio i moj najveći strah kad mi se to desilo:d

Definitivno ja kabl bio problem! Kupio nov i sad je sve besprekorno! Hvala vam ljudi na savetima!

Nazad
Vrh Dno