Šta je novo?

Sistemski sat

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Nisam bio siguran gde ovo da stavim ali posto ima veze sa windows-om evo ga ovde. Dakle nemam pojma sta se desilo ali u zadnjih dve nedelje ili vise sat na kompu mi zuri svaki dan po par minuta . Posle nedelju dana to dodje na 20 min pa smeta poprilicno. Sta se to desava?

Za sinhronizaciju sata (i još štošta drugo) ja koristim PTBSync. Ovaj program ima i posebne opcije za pravljenje logova koji tačno pokazuju kada i koliko sat greši a postoje i delovi u uputstvu koji se bave tim problemom, mada ja zaista to nisam čitao pa ne znam detalje.

Verovatno najbolja osobina ovog programa (za tebe) je "correction of windows clock drift". Drugim rečima, kad na osnovu log-a otkriješ koliko tačno u proseku sat greši program može da radi korekciju tako da sat pokazuje manje-više tačno vreme.

Inače, sat često počinje da greši zbog slabe baterije na MB, ali pošto su danas kompovi praktično uvek pod nekim naponom nisam siguran da ovo može biti uzrok. Neko upućeniji u hardver bi bolje znao.

BTW, probao sam da ovde prenesem deo iz PTBSync uputstva o uzrocima grešaka u pokazivanju vremena, ali pošto tu ima puno tabela i grafikona najbolje je da skineš program pa sam pogledaš.

http://www.netcult.ch/elmue/Update-en.htm

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno