Šta je novo?

Sistem nece da se podigne

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Pozvao me ortak da mu proverim sistem, kao odjednom nece da se butuje cak ni u Safe modu. Proc je Venice 3000, ploca Asus A8V, Veritech memorija 512MB i Maxtorov hard od 80GB.
Prvo sam pomislio da je u pitanju klasicno brljavljenje sa drajverima itd, mozda mu je MBR ostecen, a mozda i hard pocinje da riknjava.
Sve je to palo u vodu nakon pokusaja da se sistem podigne sa cd-a (hteo sam da pokrenem recovery console, pa sam ubacio butabilni xp disk). Disk je prepoznat, setup iskopira neophodne drajvere, ali dalje nece! Zablokira na kraju, kod one poruke, valjda starting up windows i sl - znaci tokom setupa.:wall:
Kada pokusam da podignem win sa harda, pojavi se onaj meni sa opcijama za safe mode, normal, last good config itd, ali kad se bilo koja izabere, komp se prosto resetuje! Dakle sta ne valja, meni mirise na napajanje (Frontier 400W) ali moze jos svasta da bude. Da li je jos neko imao slican problem?
Znam da je ovo OS podforum, ali stvarno ne znam gde drugo da postujem (ovo je i napomena za admine, mogao bi da se otvori neki podforum za resavanje problema - ne mogu da postujem u memorije, ploce itd kad ne znam gde je kvar).

Pa probaj sa nekim drugim napajanjem, a nakon toga eventualno uradi memtest, ili pak zameni memoriju i probaj sa drugom (iskreno ja mislim da je bas memorija problem)...

I ja tipujem na memoriju, iz (S)licnog iskustva...

Testiraj hard disk na loshe sektore za svaki slucaj

Hvala na savetima, a sad jedno kukavicko pitanje: da li bez frke smem da isprobam moju memoriju na njegovoj ploci, da ne ispadne da je npr problem do overvoltovanja ploce pa sredi i moju memaru. Jeste i dalje pod garancijom, ali ipak ne bih rizikovao🙂

Da li imas Hiren´s Boot CD ?

Odradi testove - memorija,HDD pa onda idi dalje.....

Hvala svima, u pravu ste bili, otisla je memorija.

imao sam neki dan isti problem kod komsija, jedino sam mini windows uspeo da podignem ali s' obzirom da to neresava problem a tipovao sam na memoriju, izvadio sam je iz mog kucista i zamenio, nakon toga sam mogao podici windows. no, to sve nije toliko bitno, interesantno je TO sto sam windows nakon toga i sa njihovom memorijom mogao da podignem i evo ga, radi i dan danas.
sta je bilo u pitanju, ostaje misterija osim ako nisu kontakti korodirali pa je tim pomeranjem memorije opet sve doslo na staro.
pozdrav

Nazad
Vrh Dno