Šta je novo?

sinhronizacija izmedju PDA i kompa

kica as

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
309
jel moze neko da objasni kako da povezem PDA i komp,tako da imam net na oba uredjaja,koristim bezicni net na kompu?:wall:

Mozes preko kabla ili bluetooth-a, koristi ActivSync.
Ako nece da se konektuje probaj da ides na telefonu u Settings-Connections-USB to PC i iskljuci opciju "Enable faster data synchronization"

Poslednja izmena:
izvini što ti drpam temu, ali ipak ima neke veze - može li preko računara i USB kabla da se pusti net na telefon? malo sam gledao, ali se ne snalazim baš.... vidim da je obrnuto moguće?

:wave:

Ja sam razumeo da kica as je trazio isto, da koristi internet sa pc-a.
Za to je dovoljno da se odradi konkcija preko ActivSync-a i imaces net, dok za obrnuto treba ti da instaliras na telefonu WMWifiRouter.

net na pc pocketu

da upravo to,da wareles net koji imam na kompu ,mogu da koristim i na PDA,ja nikako ko ne uspevam da povezem ova dva uredjaja pomocu actyve sinc i blututa,kad bih nasao neko razumljivo objasnjenje,npr.slikovito bilo bi super!

Probaj prvo preko usb kabla, to bi trebalo da proradi bez nekih problema.
Znam da kada sam imao mpx220 i kada sam koristio bluetooth morao sam da za sinhrnoizaciju pokrenem AS na telefonu prvo da bi proradio internet dok preko kabla radi sasvim normalno. Sada koristim samo kabal za sinhrnizaciju dok za internet imam wifi.

sinhronizacija

hvala,ali ja nemam usb,pa zato moram ovako,ali ne ide,nacicu valjda negde uputstvo ili.....:wall:

Moram da podignem temu "from the dead". nabavio sam BT adapter za PC (neki Ovislink Airlive, ne znam tačan model), koji mi je pružio stvarno mnogo mogućnosti (tipa - PC mogu koristiti kao BT handsfree ili stereo speakers za materijal emtovan sa telefona, mrežni server za štampanje, fax uređaj, dial-up uređaj...), ali i dalje ne mogu da ostvarim vezu prema netu sa telefona, kao ni ActveSync konekciju preko BT. Probao sam sa uključivanjem/isključivanjem "Advanced network functionality"-ja, bezuspešno, Softver koji je došao uz adapter je toliko komplikovan da sam se pogubio.

Dakle uspeo sam da povežem komp sa telefonom i od servisa mi se na telefonu nude: stereo speakers (prenos mlatimudije na komp zvučnike), BT handsfree i Com port (koji čemu služi?).

Postoje i sledeći servisi (nisu ponuđeni na telefonu):
my BT imaging
my BT serial port (podesio sam na kompu port 3 ili 4, HTC budi 6 ili 7???)
my dial-up networking
my fax
my file transfer
my headset
my network printer
my network access (ovo je za net, ali ne pojavljuje se kao opcija na telefonu?)
my PIM item transfer
my PIM synchronization (sinhronizacija sa MS Outlook-om, samo ni to ne radi).

dakle šta raditi?

EDIT: bio sam uporan i čačkao mečku :d proradio je net na telefonu preko BT, još samo da proradi i network printer i bilo bi super :)

Poslednja izmena:
POVEZIVANJE PDA I KOMPA

uSPEO SAM DA POVEZEM PDA I KOMP POMOCU ACTYCVE SINCA I BT,ALI SAD KAKO DA NAMESTIM DA IMAM NET I NA PDA,INACE KORISTIM BEZICNI NET NA KOMPU!

povežeš ih preko active sync-a, pokreneš sa PDA sinhronizaciju, negde u podešavanjima za BT namesti da ti komp ima net, a u podešavanjima za wireless share-uj net za upotrebu na drugim mrežama.

ovo radi kod mene: dakle shareovao sam net, povežem se preko BT, uključim active sync na telefonu, ali prekinem sinhronizaciju i net radi.

:wave:

pozzz

hvala puno,jos kad bi znao da podesim,jel ima negde na netu podesavanje za to?

pa ne znam koji BT uređaj imaš, a i ne znam jesu li podešavanja univerzalna za sve BT uređaje (pošto je ovo prvi BT dongle koji imam)? :trust:

POVEZIVANJE PDA I KOMPA

pa imam neki koji se zove BLUSOLEY tako nesto,mora da ima negde objasnjenje za podesavanje!

Nemoj da instaliras te BLUSOLEY dirvere i program jer to hoce da pravi probleme, bolje ostavi windows da instalira njegove drivere.

opet ja

kako ce windows da instalira njegove drajvere,ja imam originalni disk sa drajverima?

pozzz

ja zamenio moj qtek 2020 za pocket loox FS 420,povezan sam USB-om,sta sad da radim da namestim net na pda,

POVEZIVANJE PDA I KOMPA

Ovaj pda mi je na nemackom,kako da nadjem to,ja veze nemam?

Vrh Dno