Šta je novo?

Single moduli od 4Gb? gde naci?

• Začetnik teme Začetnik teme Mrav
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mrav

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2002
Poena
609
Pakujem neki kucni server, i imam nameru da stavim u njega i 16Gb ram-a, u startu sigurno 8.

Elem, ploca 4 slota, rama 16giga prosta racunica trebaju mi moduli od 4 :banana:

Gledajuci po nasem sarenom trzistu, nigde ne nadjoh pomenutu velicinu modula (bilo kog tipa, mada ce mi trebati DDR3)

Jel ima neko neku informaciju, ili da je nabavljao? gde? kako?

mogao bih i da porucujem sa neta, ali bilo bi bolje ako ima ovde, deluje malo bezveze da pakujem masinu porudzbinama iz inozemstva :wall:

Unapred hvala, poz.

ECC ces tesko naci,a i cena je paprena...

nasao sam geil 2x4 ddr3 na 1333mhz,cena nekih 300e(nije ECC)

pise trenutno da nema,ai verovatno mozes da narucis...

na pm cu ti poslati radnju...

Inace nije mi potrebna ECC, server je samo po nazivu i funkciji 😀

Prelistao sam sve nase dobavljace,za sada nigde nista...hbg...

Mozhe da se poruchi kod jednog od dobavljacha sa kojima saradjujem... ako zhelish mogu da se raspitam ali garantujem da cje trazhiti avansnu uplatu....

u svakom slucaju,ako niko nema na stanju(sto je 99% slucaj),moraces da sacekas odredjeni period da memorije stignu...

DDR3!!!!! ladno sam izgubio iz vida tu informaciju a citao sam !!:wall::wall:

ECC memorija radi i u obicnim plocama samo ne radi sam ECC.
Ali za tu cenu predlazem da porucis preko nekoga, ja kad sam trazio cenu za Crucial 3x4GB ispao je <300e.

ECC memorija radi i u obicnim plocama samo ne radi sam ECC.
Ali za tu cenu predlazem da porucis preko nekoga, ja kad sam trazio cenu za Crucial 3x4GB ispao je <300e.

Uh...to je bilo verovatno prosle godine...jer su cene memorija malchice otishle gore.

Sve u svemu, tržište nam je nikakvo kad su u pitanju ređe komponente.

Izgleda da se u ovom trenutku više isplati uzeti 3x2Gb + 2Gb, i to kasnije prodavati kad budem imao potrebe za 16Gb, a cene i ponuda se promene.

Uh...to je bilo verovatno prosle godine...jer su cene memorija malchice otishle gore.
Bilo je pre 2 meseca, ali evo bash gledam opet Crucial cene, bash su porasle, cak i u $, a o EUR da ne pricam.

Nazad
Vrh Dno