Šta je novo?

Sinergija dva modema

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Posto ni sa jednim programom za internet komunikaciju nisam uspeo da primim, odnosno posaljem "zivu sliku" (ni u najmanjoj rezoluciji), a ni dupleks telefoniranje nije ni blizu pristojnog, pitam, da li je moguce, u istom racunaru (na dva PCI slota), postaviti dva 56k modema i prikljuciti ih na dve telefonske linije, kako bi povezani, preko nekog programa (postojili takav program), ili na bilo koji drugi nacin, radili zajedno, i u sadejstvu davali dovoljan protok podataka, da se moze ostvariti normalan (dupleks) razgovor i kakav-takav video?

56k ti je SASVIM dovoljno za potpuno normalno razgovaranje preko Neta! (ja za to na 56k koristim Google talk - ranije sam koristio CQ Phone i Skype)...

za sliku verovatno da bas nije dovoljno (nisam probao)

inace, znam da sam ranije u nemackom casopisu PC Welt citao o "dual" modemima, ali mislim da moraju da budu posebni modemi, tj. ne moze bilo koji (mislim da su ti modemi bili marke Fritz)

Ja sam sa 56K sasvim solidno razgovarao sa mojom tetkom koja živi u Švajcarskoj 🙂 Video nisam probao preko modema, ali znam da na 64K radi podnošljivo...

Nazad
Vrh Dno