Šta je novo?

Sinergija 04 - insajder!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
hey hey...
proshao je prvi (i jedini besplatni) akademski dan Sinergije.
Highlight of the day je bila upravo zavrshena 3D projekcija "Beograd iz 15. veka", koja je u aprilu prikazana u barutani i ovde je druga zvanichna projekcija sa projektorima.
Projekat je prva liga. Dvojica programera su razvili engine od nule, koji nije optimizovan, ali ok. Seckanje je bilo sveprisutno i pored neke besne Quadro FX kartice :S: . Inache, stvar funkcionishe sa pomenutom karticom i dva pojektora koja tuku paralelno na isto platno, ali sa razlichitim polarizacijama. Tako da jedno oko na naocharama sa hor. polarizacijom vidi jednu sliku, a drugo oko drugu.

Bilo je forica i na otvaranju Sinergije, gde su u jednom trenutku "seli da caskaju" braca Cvetkovici, Dejan (gen. dir. MS SiCG) i Svetozar (poznati glumac). U jednom trenutku, Svetozar doslovce pita: "A Linux bato?" :D
Naravno, taman kad je neko pomislio da ima i spontanosti, iskochili su slajdovi sa 3rd party istrazivanjima koja pokazuju da je Windoza i jeftinija i sigurnija od Linuxa. A posle svega Cvetkovic kaze da ako neko bash nece da koristi MS software ima kvalitetnu alternativu u UNIXu.

Predavanja nisam mogao da pratim zbog obaveza, o tome moze leksa nesto da kaze. Ali danas i nisu bila struchna predavanja. U naredna dva dana ce biti mnogo tehnichki jachih predavanja, na koja cu nadam se ici, pa cu pisati sutra...
Toliko za sada, posle 13h na nogama ne mogu ni da gledam vishe.
Pozzz

Bio sam i ja,nije bilo lose ako se izuzme onaj jezivi satro-spontani humor americkog tipa.Po meni je vrhunac bio sto su prikazali program koji omogucava kompu DA PRICA I RAZUME SRPSKI!!! Stvarno sam ostao bez texta,jedva cekam da pocnu da prodaju taj program,odma' cu da ga kupim(bilo bi do jaja ako bi radio u igrama,npr u Need for Speed-u -Levo kompjuteru,levo!!!! :d :d :d ),a cini mi se da stvarno nije prevara,jer je komp pricao sta god su mu ukucali(sad,moze i tu da se kaze da su unapred i to snimili,ali nemoramo bas uvek da budemo paranoicni).

Posle 20h je bio neki koncert,stvarno se nije uklapao u ono,ali u svakom slucaju je bilo OK.Inace sve pohvale Digitalovom standu jer su delili casopise za dz(nisam bio toliko alav da im uzmem kad ih i ovako stalno kupujem :D ),kao i Com Media,dok se kod drugih placalo kao na ulici.

Sutra ne znam hocu li stici da idem,ali ako stignem jedva cekam,sutra je bas extra program.

koncert je bio NightShift, filmovi su I, robot i neki o saksofonisti nesto tipa My Lover...
Delilo se shto shta...
Microsoft je delio svima notebook torbu pri registraciji, a na predavanjima su se delile knjige, tipa Visual Basic 2005, neki profi Office... sve na >1000str na izvornom engleskom, sa, chini mi se, kvalitetnim sadrzajem... Sutra pochinju i lab. vezbe, tipa MSbuild kod VS 2005, SMS, ISA serveri, videcemo kako ce to proci.

jox je napisao(la):
Microsoft je delio svima notebook torbu pri registraciji, a na predavanjima su se delile knjige, tipa Visual Basic 2005, neki profi Office... sve na >1000str na izvornom engleskom, sa, chini mi se, kvalitetnim sadrzajem...
ne bih bas nazvao to "delio" jer je kotizacija 9000din ;)

Zadovoljan sam organizacijom Sinergije. Bio sam prisutan na svim danima. KeyNote je bio zanimljiv, organizaija je bila dobra. Svidja mi se sto su organizovani dodatni sadrzaji u vidu koncerta (i pored toga sto je imao pozorisnu atmosferu) i filma (koji mi se svideo vise nego sto sam ocekivao).

MEni je zao sto am bio samo na prvom, ali nisam imao drustvo/prevoz (tj da sam imao prvo, ja bih vozio) za ostale |[
Dobio sam torbu, a fax mi je platio kotizaciju (ili smo dobili za dz, nisam siguran)

generalno... i meni se svidelo kako je sve proshlo.
Bilo je dosta zanimljivih predavanja, dosta jakih predavacha, dobrih lab. vezbi u Hands-On Lab-u...

Vrh Dno