Šta je novo?

Sindrom razlicite jacine zvona na 3650

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Verovatno su mnogi upoznati sa ovim problemom koji se javlja posle izvesnog vremena na Nokia 3650. Ne znam da li isti problem postoji i na drugim modelima telefona, mene konkretno zanima ovo. U raznim starijim threadovima je pominjano ovo, ali nigde nije dato konkretno resenje.
Naime, kada stize poziv na mobilni upucen sa fixnog, jacina zvona je mizerna, da ne kazem necujna. Sa pozivima sa mobilnog nema nikakvih problema.
Sta moze resiti ovaj problem? Flashovanje, servis, treskanje o zemlju...?

Treskanje o zemlju DEFINITIVNO!

backupuj na komp sve što ti je značajno i resetuj fontele na fabrička podešavanja... kod 7650 je to rađeno kodom *#7370#, verovatno je isto i kod tebe. ;)

Mislim da nema potrebe da treskaš telefon o zemlju, niti pre, niti posle reseta. :)

Veruj mi da ima potrebe i pre i posle reseta...
Resetovao sam ga vise puta posto sam pravio razne gluposti sa raznoraznim aplikacijama i gubljenjem memorije, tako da to definitivno ne pomaze. Treba ocigledno neka radikalnija metoda od resetovanja

Novi firmware... Isti problem je imala i matora 3510 :)
pozdrav

Hvala, ako nije problem da jos neko da potvrdu ovoga, cisto da budem siguran, da ne bacam soma dinara...

Za taj probem su mi pricali mnogi ali ja nisam ga imao nikada, mada moju 3650 koristim veoma retko, ali nikada mi se to nije dogodilo, a stara je oko 1,5-2 godine

pozz.

Isti problem imao sam i ja i do danas ga nisam resio.Probaj kako se ponasa kad mu je ukljucena vibracija.Uzgred koji fw imas?

U principu, i ja sam mislio da se ljudi tripuju oko toga dok me nije tresnulo u glavu...
Isto se ponasa i sa vib. fw verzija je ona prastara 2.50

Sa verzijom 4.13 (n3650) znalo je nakad da zvoni default melodijom a ne onom koju sam ja postavio (*.amr). Flashovao sam na 4.18 i ubacio srpski i radi vise nego odlicno sa karticom od 256MB. Nakako mi je malo brza, mada je to mozda jer sam posle flashovanja morao da instaliram ponovo sve programe.

To se desava i meni, kada umesto wav melodije (za amr ne mogu sad da se setim, ali je verovatno potvrdan odgovor), svira default T-mobile midi. Cenim da je to zbog pune memorije (rezidentni Full Screen caller, Black list...). To me ne iritira (Mnogo) koliko ovaj problem, koji je u najmanju ruku jako ozbiljan.

Kod mene je fw 3.14,a to sto menja zvono je do full screen caller programa,sto? nemam pojma,kasnije sam koristio neki drugi program za prikazivanje slika pozivaoca koji mi nije pravio problem.

meni se to utisavanje, na 3660 desava samo sa *.mid melodijama, nigde na netu nisam nasao resenje...

interesantno da na 7650 koji je batajatiji od oba modela nisam sreo takav problem, a dugo dugo sam ga rabio... očigledno je problem do full screen callera ili nekog sličnog dodatnog programa koji imate, a ne do aparata. ;)

cholak je napisao(la):
Kod mene je fw 3.14,a to sto menja zvono je do full screen caller programa,sto? nemam pojma,kasnije sam koristio neki drugi program za prikazivanje slika pozivaoca koji mi nije pravio problem.

Pa, kako ja kontam, telefonu ponestane memorije za otvaranje slike, pozivanje 3rd party rezident aplikacije + encoder za amr, wav...
Koji si to drugi program koristio umesto FSCa?

Isprobacu varijantu bez FSCa, ali nekako mislim da mi to nece pomoci oko utisavanja zvona...

Nece ti resiti problem utisavanja,ali promenu melodije hoce.Program se zvase Photo ID,cini mi se.

Eto, resen problem koji nisam ni hteo da resavam...
A sta je sa problemom koji sam hteo da resim?

Nazad
Vrh Dno